Σε αυξημένη εποπτεία οι εκκλησίες σε όλη τη χώρα

Οι εικόνες που ζούμε έχουν ξεπεράσει κάθε φαντασία, καθώς η Εκκλησία έχει γίνει πλέον στόχος “υψηλής σημασίας” για τις Αρχές εν μέσω της εξελισσόμενης πανδημίας. Το καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί κατά των ιερέων και η δυσαρέσκεια των πολιτών για τους χειρισμούς της ιεραρχίας αναφορικά με το Πάσχα, έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση να ετοιμάσει ένα σχέδιο “για τους πιστούς”.

Τα τελευταία σενάρια για άρση των μέτρων: Πότε θα ανεβάσουν ρολά τα μαγαζιά – Πως θα γίνει η επιστροφή στη ”νέα κανονικότητα”

Σε αυξημένη εποπτεία τίθενται όλες οι εκκλησίες της χώρας από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα, για να αποφευχθούν εικόνες με πιστούς που «σπάνε» την απαγόρευση κυκλοφορίας, η ΕΛ.ΑΣ. στέλνει στις εκκλησίες για περιπολίες την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV η επιτήρηση για γίνεται από το πρωί έως το βράδυ και ήδη οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων έχουν λάβει τις σχετικές διαταγές. Μάλιστα στην «επιχείρηση» θα συμμετέχουν ακόμα και αστυνομικοί με πολιτικά ώστε να δίνουν πλήρη εικόνα στα κέντρα επιχειρήσεων.

Την ίδια ώρα πληροφορίες έφτασαν στην Γενική Αστυνομική διεύθυνση, για ιερέα ο οποίος έκλεινε ραντεβού με πιστούς μέσω γραπτών μηνυμάτων, οι οποίοι ήθελαν να λάβουν την Θεία Κοινωνία. Αμέσως η αστυνομία ενημέρωσε τον προϊστάμενο του ιερέα για την δραστηριότητά του ζητώντας να τον επιπλήξουν και να σταματήσει η διαδικασία.

Τέλος, η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει απλώσει «δίχτυ» στο διαδίκτυο, ώστε να εντοπίζει τους «ακραίους» που θέλουν να παρασύρουν κόσμο να συγκεντρωθούν αύριο και την Μεγάλη Παρασκευή έξω από εκκλησίες.

 Σε «κόκκινο συναγερμό» θα τεθεί πλέον η ΕΛΑΣ από το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, αφού drones, εναέρια επιτήρηση και διαρκείς περιπολίες θα ριχτούν στην μάχη κατά του … οβελία.

Χάρβαρντ: ”Καραντίνα μέχρι το 2022”

Με την ίδια ένταση, σε αυστηρή επιτήρηση έχουν τεθεί οι παραδοσιακές αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκης, καθώς η ΕΛΑΣ εποπτεύει και την τήρηση των μέτρων προστασίας των καταναλωτών, με μία μόνο πύλη εισόδου και ανά 10 άτομα στη Βαρβάκειο, όπως και την εύρυθμη λειτουργία των σούπερ μάρκετ και των λαϊκών αγορών, χωρίς να φείδεται προστίμων και συστάσεων.    

Ήδη, την αναστολή λειτουργίας τριών ακόμη λαϊκών αγορών (της οδού Γεωργίου Θεοτόκη στον Πειραιά, της λαϊκής αγοράς του Δήμου Ορχομενού και της λαϊκής αγοράς του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων) γνωστοποίησε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, στέλνοντας μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες αναφορικά με τα όρια των κυβερνητικών αντοχών απέναντι σε ενδεχόμενες παραβάσεις.

Στην επιχείρηση «Πάσχα στο σπίτι», η περιφρούρηση της ΕΛΑΣ αφορά και τους ιερούς ναούς, προκειμένου οι ακολουθίες να εξελιχθούν απρόσκοπτα «κεκλεισμένων των θυρών» ιδίως από την Μεγάλη Πέμπτη και εξής και με αυξημένες αστυνομικές περιπολίες, ενώ η επιχείρηση κινητοποιεί μέχρι και το … ηλεκτρονικό έγκλημα, καθώς οι σχετικές υπηρεσίες θα επαγρυπνούν για πιθανές μαζικές προσκλήσεις στο διαδίκτυο σε «ανυπακοή» έξω από τις εκκλησίες και μοναστήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »