Σάββατο 28 Μαρτίου, 2020

Aναμέτρηση Γαλλίας-Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ: ”Μια ανάσα” από το ”Υavuz” το ”Charles De Gaulle” & η φρεγάτα ”Chevalier Paul”

Mόνο η Γαλλία φαίνεται ότι στέκεται στο πλευρό της Κύπρου, την στιγμή που η Τουρκία κλιμακώνει στην Α. Μεσόγειο.


Σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία η Τουρκία ισχυροποιεί την παρουσία της με περαιτέρω επιθετικές ενέργειες, το Παρίσι και συγκεκριμένα ο Ε. Μακρόν, στέλνει συνεχώς ηχηρά μηνύματα στην Άγκυρα. 

Είναι προφανές πως η γαλλική αρμάδα που κατέβηκε στην Α. Μεσόγειο είχε σαν στόχο και σκοπό να δηλώσει παρών στις εξελίξεις. Με αυτό τον τρόπο η Γαλλία αναλαμβάνει άτυπα την προστασία της Κυπριακής ΑΟΖ, την στιγμή που η Αθήνα δυστυχώς λείπει από το νησί, καθώς καμία ελληνική φρεγάτα δεν βρίσκεται εντός των οικοπέδων!   

Ελλάδα-Γαλλία ενώνονται στρατιωτικά κατά της Τουρκίας: Ανακατάληψη νησιού από εχθρικές δυνάμεις στην άσκηση “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2020”

Η παρουσία του «Charles De Gaulle»  

η παρατεταμένη παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου στην ΑΟΖ  εκλαμβάνεται ουσιαστικά ως απάντηση προς τις τουρκικές παράνομες ενέργειες.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο, το οποίο ακολουθούν έξι συνοδευτικά πλοία, πέρασε από το οικόπεδο 8 συνέχισε την πορεία του και πλέον βρίσκεται δυτικά του τεμαχίου 8, στα ανοιχτά της Κύπρου. 

Πολεμική δήλωση Ερντογάν για Ίμια: ”Προειδοποιήσαμε τους Έλληνες γι αυτό δεν είχαμε φέτος επεισόδιο”

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει σήμερα η Καθημερινή της Κύπρου, δεκατρία ναυτικά μίλια, ανοιχτά της Λεμεσού βρίσκεται το γαλλικό αεροπλανοφόρο. Σύμφωνα με ασφαλή στοιχεία της «Κ», από πηγές που γνωρίζουν τη γαλλική δραστηριότητα στην περιοχή, το αεροπλανοφόρο, όπως φαίνεται και στον χάρτη, βρίσκεται εντός του τεμαχίου 1, στα όρια, προς την πλευρά της Λεμεσού. Δίπλα στο αεροπλανοφόρο πλέει το πετρελαιοφόρο – πλοίο γενικής υποστήριξης και το γαλλικό αντιτορπιλικό BRETAGNE.

Η γαλλική φρεγάτα CHEVALIER PAUL βρίσκεται σε μακρινή απόσταση από το αεροπλανοφόρο. Με βάση τα στοιχεία της «Κ», το γαλλικό πολεμικό πλοίο είναι εντός του τεμαχίου 9, στο τρίγωνο σύνορο με το τεμάχιο 8. Να υπενθυμίσουμε πως στο νότιο τρίγωνο σύνορο των τεμαχίων 8 και 9, πραγματοποιούν παράνομες εργασίες οι Τούρκοι με το γεωτρύπανο «Γιαβούζ». 

Η Ιταλική φρεγάτα VERGINIO FASAN, που είναι ένα από τα πολεμικά που συνοδεύουν το «Σαρλ Ντε Γκολ» μετακινήθηκε στο τεμάχιο 11 στο τρίγωνο σύνορο με το τεμάχιο 8.  

Σχολιάστε

Translate »