Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, 2020

RIA Novosti :Δεκάδες χιλιάδες ένοπλοι μετανάστες ετοιμάζονται να μπουν στην ΕΕ

Περισσότερα από 20.000 ένοπλοι μετανάστες  που φέρουν μαχαίρια    από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική απειλούν να εισέλθουν  στο έδαφος της ΕΕ μέσω των Βοσνιακών και Κροατικών συνόρων στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με εκθέσεις  της εφημερίδας Kronen Zeitung που παραπέμπουν  στο Αυστριακό Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν και οι ειδικές μονάδες τοποθετήθηκαν στα σύνορα των δύο χωρών, η κατάσταση έγινε περίπλοκη γιατί τώρα σχεδόν όλοι οι μετανάστες που θέλουν να κάνουν την είσοδο  είναι οπλισμένοι με μαχαίρια.«Δεν υπάρχουν πλέον  οικογένειες, υπάρχουν επίσης σχεδόν δεν γυναίκες (μεταξύ των μεταναστών στα σύνορα. Σημείωση. ), το 95% αυτών των μεταναστών, οι οποίοι θέλουν να κάνουν την είσοδο, είναι νέοι και σχεδόν όλοι τους είναι οπλισμένοι με μαχαίρια. Έναν από τους αστυνομικούς έχουν  ήδη προσπαθήσει να σφάξουν»,-σύμφωνα με τη δημοσίευση των πληροφοριών της Αυστριακής εσωτερικής πολιτικής υπηρεσίας.

Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχουν πρόσφυγες από τη Συρία μεταξύ των μεταναστών που επικεντρώνονται στα σύνορα,  είναι κυρίως από το Πακιστάν, το Ιράν, την Αλγερία και το Μαρόκο.
Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του Αυστριακού Υπουργείου Εσωτερικών, οι κύριοι στόχοι των μεταναστών είναι η Γερμανία και οι σκανδιναβικές χώρες.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βοσνίας Ερζεγοβίνης για την άμυνα και την ασφάλεια ανέφερε τον Απρίλιο ότι αναμένει εισροή περίπου 50.000 μεταναστών οι οποίοι θα προσπαθήσουν να περάσουν από τη χώρα στα κράτη της ΕΕ. Επισήμως, ο «δρόμος των Δυτικών Βαλκανίων» των μεταναστών έκλεισε το 2016, αλλά αντί για τον δρόμο Ελλάδα-ΠΓΔΜ-Σερβία-Κροατία πηγαίνουν  στα κράτη της ΕΕ μέσω Αλβανίας, Μαυροβουνίου και Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Σχολιάστε

Translate »