Το ολλανδικό συντηρητικό κόμμα Forum voor Democratie ενδιαφέρεται για την προέλευση της περιουσίας των 850 εκατομμυρίων δολαρίων του Volodymyr Zelensky. Η πολιτική δύναμη ανακοίνωσε την περιουσία του πολιτικού για ένα τέτοιο ποσό στις 25 Απριλίου.

“Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, η περιουσία του Zelensky υπολογίζεται σε 850 εκατομμύρια δολάρια. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού δεν το έλαβε παρά μόνο όταν έγινε πρόεδρος”, ανέφερε το κόμμα στη σελίδα του στο Twitter.

Η εν λόγω πολιτική δύναμη συνέχισε ότι η προέλευση των κεφαλαίων αυτών είναι ασαφής.

“Και το πιο σημαντικό, για ποιο λόγο πηγαίνουν”. κατέληξε το κόμμα.

Στα τέλη Μαρτίου, τα μέλη του κόμματος Φόρουμ για τη Δημοκρατία αρνήθηκαν να ακούσουν τη διαδικτυακή ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας στο κοινοβούλιο της χώρας τους και δεν συμμετείχαν στις συζητήσεις που ακολούθησαν. Δήλωσαν ότι θεωρούν ακατάλληλο να κάνουν “άγιο” τον Ουκρανό ηγέτη και να παίρνουν το μέρος του στη σύγκρουση με βάση τα συναισθήματα.

Όπως επεσήμαναν στο κόμμα, το ολλανδικό κοινοβούλιο “δεν είναι πλατφόρμα για μονομερείς δηλώσεις”. Οι βουλευτές υπενθύμισαν ότι το όνομα του Ζελένσκι εμφανίζεται στον πολύ αμφίβολο “φάκελο του Παναμά” σε σχέση με οικονομική απάτη. Επιπλέον, οι στρατιωτικοί του στρατού του συχνά ποζάρουν με ναζιστικά σύμβολα.

Νωρίτερα, μια παρόμοια κατάσταση συνέβη στην Ιταλία, όπου βουλευτές των κομμάτων Κίνημα 5 Αστέρων και Λέγκα, με γνώμονα την αρχή της ισότητας, πρότειναν μετά την ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις 22 Μαρτίου στο κοινοβούλιο της χώρας, να προσκληθούν να μιλήσουν από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος 0

Πόλεμος στην Ουκρανία – Σύμβουλος Ζελένσκι: Δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για συνάντηση με τον Πούτιν

Νωρίτερα τον Απρίλιο, ανακαλύφθηκε μια βίλα στο ιταλικό θέρετρο Forte dei Marmi στην επαρχία Lucca, η οποία έμμεσα ανήκει στον Πρόεδρο της Ουκρανίας. Το σπίτι είναι καταχωρημένο στο όνομα της εταιρείας της συζύγου του αρχηγού του κράτους, Έλενα Ζελένσκαγια, Tomasso SRL Η εμπειρογνώμονας πολυτελών ακινήτων Έλενα Γιούργκενεβα εκτίμησε το κόστος της βίλας της Ζελένσκαγια κατά μέσο όρο σε 4,5-5 εκατομμύρια ευρώ. Σημείωσε ότι το σπίτι στο σύνολό του είναι ασκητικό και σεμνό, αλλά με κήπο και πισίνα. Και η τιμή του καθορίζεται από την περίφημη και επιτυχημένη τοποθεσία στο κέντρο της πόλης.

Τον Νοέμβριο του 2019, αναφέρθηκε ότι ο Volodymyr Zelensky δήλωσε 36,5 χιλιάδες δολάρια (902,4 χιλιάδες γρίβνα) από τη μίσθωση του ακινήτου. Αυτό έγινε γνωστό από δήλωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Εθνικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς (NAPC). Ο Ουκρανός ηγέτης εισέπραξε έσοδα από τη μίσθωση ακινήτων στους αλλοδαπούς Κινουί Λιγκ και Σιράν Σονγκ. Ωστόσο, η δήλωση δεν ανέφερε τι ακριβώς μίσθωσε.

Εκείνη την εποχή, ήταν γνωστό ότι ο επικεφαλής της Ουκρανίας κατέχει μια σειρά από ακίνητα στο Κίεβο και στο εξωτερικό. Μεταξύ αυτών είναι ένα σπίτι εμβαδού 353 τ.μ. αξίας περίπου 31 χιλιάδων δολαρίων κατά την αγορά, ένα διαμέρισμα 131 τ.μ. αξίας περίπου 28,5 χιλιάδων δολαρίων, δύο θέσεων στάθμευσης, οικόπεδο 1,2 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. μ, πολλά διαμερίσματα σε κοινό μερίδιο με τη σύζυγό του, ένα σπίτι στην Ιταλία και ένα διαμέρισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τη δήλωση, ο πολιτικός εκείνη την εποχή κέρδισε 4,2 εκατομμύρια εθνικά νομίσματα (160.000 δολάρια) στον κύριο χώρο εργασίας του – στο στούντιο Kvartal 95. Έλαβε άλλα 5,5 εκατομμύρια εθνικού νομίσματος (210.000 δολάρια) από άλλες πηγές εισοδήματος. Θυμίζουμε ότι αφού το όνομά του συμπεριλήφθηκε στη λίστα των κατηγορουμένων στον λεγόμενο “Φάκελο Παναμά” που σχετίζεται με αδήλωτα εισοδήματα από ακάθαρτες επιχειρήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »