Και τα όσα έγιναν τις επόμενες ημέρες, δυστυχώς μάλλον επιβεβαίωσαν τον Τσαβούσογλου, καθώς παρά τα όσα είπε ο Δένδιας στην Άγκυρα -μάλλον- δεν άρεσαν και τόσο στο Μαξίμου, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να κάνει μάλιστα μέχρι και δηλώσεις σοκ λίγες ημέρες αργότερα, μέσα από τις οποίες «έσβησε» τις ελπίδες της Ελλάδας για οικονομική ανάκαμψη μέσω κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
Όσον αφορά τη συνάντηση Τσαβούσογλου-Δένδια η Yeni Safak υποστηρίζει ότι ο σκοπός της θα είναι η συνέχεια των συζητήσεων που ξεκίνησαν οι δύο πλευρές στην Άγκυρα αλλά και η προετοιμασία μιας συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 14 Ιουνίου στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τη Yeni Safak ο κ. Τσαβούσογλου θα βρεθεί στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Δένδια.

Κατά το δημοσίευμα η συνάντηση Τσαβούσογλου – Δένδια θα προετοιμάσει τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Κυριάκου Μητσοτάκη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

Στο άρθρο της Yeni Safak υποστηρίζεται βάσει διπλωματικών πηγών ότι η ένταση ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών που σημειώθηκε στην Άγκυρα «δεν θα υπάρξει και στην Αθήνα».

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι στη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου θα συζητηθούν «λεπτομερώς» οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »