Αναλυτές του γερμανικού υπουργείου Άμυνας πιστεύουν ότι η Ρωσία θα εξαπολύσει νέα επίθεση στην Ουκρανία τον Απρίλιο του 2023.

Όπως εξάλλου παραδέχονται και οι ίδιοι οι Ρώσοι, το τεράστιο μέτωπο στην Ουκρανία έχει σημειώσει τις τελευταίες εβδομάδες μία “σταθεροποίηση”, πράγματα που δεν φαίνεται να αλλάζει τουλάχιστον έως ότου βγούμε από τον χειμώνα.

Τα…χωριά στο Ντονμπάς που δίνουν και παίρνουν οι Ρώσοι δεν συγκαταλέγονται φυσικά στις…”μεγάλες αλλαγές”, αλλά πιο πολύ συντηρούν τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Άμυνας, υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια για τη μελλοντική εκστρατεία:

  1. Τον Απρίλιο, θα ξεκινήσει μια μαζική επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας με στόχο να φτάσει στα διοικητικά σύνορα των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ. Την ίδια ώρα, η Λευκορωσία συγκεντρώνει περίπου 10.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία, αναγκάζοντας την ουκρανική διοίκηση να μεταφέρει μέρος των δυνάμεών της στα βόρεια της χώρας.

Επιπλέον, τα ρωσικά στρατεύματα είναι εδραιωμένα στα ανακαταληφθέντα εδάφη, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την πολυπλοκότητα των αντεπιτιθέμενων ενεργειών του Κιέβου.

  1. Τα ρωσικά στρατεύματα μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Λευκορωσίας θα εξαπολύσουν επίθεση σε δύο μέτωπα: τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Donbas, τις Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας προς την κατεύθυνση του Κιέβου. Εάν η επιχείρηση είναι επιτυχής, το επόμενο έργο θα είναι να φτάσουν στα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας για να μπλοκάρουν τα κανάλια προμήθειας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία από το εξωτερικό. Ταυτόχρονα τα ρωσικά στρατεύματα θα εισέλθουν στην Υπερδνειστερία.

Να σημειωθεί ότι για το δυτικό think tank και στρατιωτικούς αναλυτές των Υπουργείων Άμυνας εμφανίζεται για πρώτη φορά η ημερομηνία «Απρίλιος 2023».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »