Η Walmart, η Target και δεκάδες άλλοι μεγάλοι λιανοπωλητές των ΗΠΑ ακυρώνουν παραγγελίες δισεκατομμυρίων δολαρίων ενόψει της επερχόμενης εορταστικής περιόδου, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η περίοδος των διακοπών είναι συνήθως η πιο πολυσύχναστη εποχή του έτους και αυτή τη στιγμή το 2021 υπήρχαν ανησυχίες ότι η παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί τη ζήτηση.

Αλλά το 2022 συμβαίνει το αντίθετο.

“Ξαφνικά οι μεγάλοι λιανοπωλητές ακυρώνουν πυρετωδώς παραγγελίες, και αυτό θα είχε νόημα μόνο αν μια σοβαρή οικονομική ύφεση ήταν επικείμενη”, γράφει ο δημοσιογράφος Micheal Snyder.

Η Walmart παραδέχτηκε ότι έχει ακυρώσει “παραγγελίες δισεκατομμυρίων δολαρίων” καθώς πλησιάζει η επερχόμενη περίοδος των εορτών.

 

Ο John David Rainey, EVP και CFO της Walmart, δήλωσε ότι έχει εκκαθαρίσει τα περισσότερα καλοκαιρινά αποθέματα, μειώνει την έκθεση στα ηλεκτρονικά, τα οικιακά και τα αθλητικά είδη και ακύρωσε “δισεκατομμύρια δολάρια σε παραγγελίες” για να αναπροσαρμόσει τα αποθέματα. Ο ίδιος δήλωσε: “Οι ενέργειές μας το γ’ τρίμηνο θα μας επιτρέψουν να σημειώσουμε σημαντική πρόοδο προς τον εξορθολογισμό των απόλυτων επιπέδων και του μείγματος, γεγονός που θα επιτρέψει στα καταστήματά μας να είναι καλά τοποθετημένα ενόψει της περιόδου των διακοπών”.

Εν τω μεταξύ, η Target ακύρωσε “περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια” σε παραγγελίες.

Σύμφωνα με τους τίτλους του End Time:

Η Christina Hennington, EVP και επικεφαλής ανάπτυξης της Target, δήλωσε ότι τα βήματα που λαμβάνονται από την ομάδα αγορών του discounter περιλαμβάνουν “αυστηρή επαναπροβλέψεις των προσδοκιών για το υπόλοιπο του έτους και πέραν αυτού και τον προσδιορισμό των σημείων όπου θα μειωθούν οι μελλοντικές εισπράξεις και παραγγελίες.

Η Kohl’s και η Under Armour έχουν επίσης ακυρώσει τεράστιο αριθμό παραγγελιών.

Το Footwear News αναφέρει:

Η Kohl’s έχει επίσης μειώσει τις παραλαβές παραγγελιών και έχει αυξήσει τις προσφορές για να ξεπεράσει την υπερπληθώρα αποθεμάτων.

“Λάβαμε μέτρα για την αντιμετώπιση των αποθεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των προωθητικών ενεργειών, της επιθετικής εκκαθάρισης των πλεοναζόντων αποθεμάτων και της μείωσης των παραλαβών”, δήλωσε η οικονομική διευθύντρια της Kohl’s, Jill Timm, σε μια κλήση με τους επενδυτές.

Η Under Armour δήλωσε επίσης ότι προχώρησε σε ορισμένες προληπτικές ακυρώσεις λόγω περιορισμών στην αλυσίδα εφοδιασμού για να διασφαλίσει ότι “το σωστό απόθεμα έρχεται τη σωστή στιγμή”, δήλωσε ο προσωρινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Colin Browne σε μια κλήση με τους επενδυτές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της FedEx Raj Subramaniam προειδοποίησε δημοσίως ότι έρχεται μια μαζική ύφεση.

Γράφει ο Snyder:

Δυστυχώς, έχει δίκιο.

Εδώ και μήνες προειδοποιούσα ότι οι οικονομικοί αριθμοί μας έλεγαν ότι έρχονται μεγάλα προβλήματα, και τώρα όλοι μπορούν να το δουν.

Όμως, σε αντίθεση με τη “Μεγάλη Ύφεση” του 2008 και του 2009, αυτή τη φορά θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τον λυσσαλέο πληθωρισμό, ακόμη και όταν η οικονομική δραστηριότητα επιβραδύνεται παντού γύρω μας.

Μάλιστα, η Wall Street Journal προειδοποιεί δυσοίωνα ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές “πρόκειται να πληρώσουν ακόμη περισσότερα αυτό το χειμώνα”, καθώς το κόστος θέρμανσης συνεχίζει να εκτοξεύεται σε απολύτως γελοία επίπεδα…

Οι πελάτες των αμερικανικών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, αντιμέτωποι με μερικούς από τους μεγαλύτερους λογαριασμούς τους εδώ και χρόνια, πρόκειται να πληρώσουν ακόμη περισσότερα αυτό το χειμώνα, καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου συνεχίζουν να σκαρφαλώνουν.

Οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν υπερδιπλασιαστεί φέτος λόγω της παγκόσμιας έλλειψης εφοδιασμού που επιδεινώθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και αναμένεται να παραμείνουν αυξημένες για μήνες, καθώς το καύσιμο απαιτείται για το φωτισμό και τη θέρμανση των σπιτιών κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η στενότητα εφοδιασμού έχει καταστήσει σημαντικά ακριβότερη την αγορά ή την παραγωγή ενέργειας για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και το κόστος αυτό μετακυλίεται στους πελάτες.

Το κόστος ζωής αυξάνεται πολύ πιο γρήγορα από ό,τι οι μισθοί μας εδώ και αρκετό καιρό, και πολύ περισσότερος πόνος είναι στον ορίζοντα.

Μου αρέσει πολύ ο τρόπος με τον οποίο ο Brandon Smith συνόψισε πρόσφατα την τρέχουσα κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας…

Μια συνηθισμένη επωδός από ανθρώπους που ασκούν κριτική στους εναλλακτικούς οικονομολόγους είναι ότι προβλέπουμε την κρίση για τόσο πολύ καιρό που “τελικά θα έχουμε δίκιο”. Αυτοί είναι γενικά άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν τη φύση της οικονομικής παρακμής – Είναι σαν μια χιονοστιβάδα που συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου, μετά σπάει και γρήγορα κλιμακώνεται καθώς κατεβαίνει το βουνό. Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι βρίσκονται στη μέση μιας οικονομικής κατάρρευσης ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΩΡΑ, και απλώς δεν μπορούν να το δουν επειδή έχουν συνηθίσει στην παρουσία του χιονιού και του κρύου.

Η οικονομική παρακμή είναι μια διαδικασία που διαρκεί πολλά χρόνια, και ενώ μπορεί να έχουμε ένα γεγονός όπως το κραχ της αγοράς του 1929 ή το κραχ του 2008, αυτές οι στιγμές πανικού δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα συντρίμμια που αφήνει πίσω του το μεγάλο κύμα του πάγου που γκρεμίζεται και που όλοι θα έπρεπε να είχαν δει να έρχεται πολύ νωρίτερα, αλλά αρνήθηκαν.

Αυτό είναι τόσο αληθινό.

Βρισκόμαστε ήδη στη μέση μιας οργιώδους οικονομικής κρίσης, αλλά τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα κατά τους επόμενους μήνες και χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »