Με βάση τον Larry Johnson πρώην CIA, ο Zelensky είναι καταδικασμένος θα πέσει με πραξικόπημα από τον Ουκρανικό στρατό – Οι Ουκρανοί σκοτώνονται και ακρωτηριάζονται στην πρώτη γραμμή, ενώ ο Zelensky σπαταλά χρήματα σε πολυτελή ακίνητα
(upd19) Οι Ουκρανοί πλέον αναγνωρίζουν ότι η αντεπίθεση δεν εξελίσσεται όπως θα ήθελαν, εστιάζουν στην ρωσική αεροπορική υπεροχή, στα ναρκοθετημένα σύνορα και στον ανελέητο βομβαρδισμό… και σχεδιάζουν νέο κύμα επιστράτευσης – κινητοποίησης για να καλύψουν τις μεγάλες απώλειες…
Ο Zelensky ο πρόεδρος της Ουκρανίας μιλάει για πολιτική διευθέτηση της Κριμαίας… πάνε τα σχέδια για κατάληψη της Κριμαίας…
Ο McGregor ο αμερικανός Συνταγματάρχης ευθέως κατηγορεί τον Zelensky ως απατεώνα, αναφέρει ότι έχει κατακλέψει το Ουκρανικό κράτος και η οικογένεια του αγοράζει ακίνητα… ειδικά η απαιτητική πεθερά του πρόσφατα αγόρασε πολυτελές σπίτι άνω των 5 εκατ ενώ οι αθώοι νέοι Ουκρανοί γίνονται άμορφες μάζες κρέατος… στο πεδίο της μάχης…
Ο McGregor ο αμερικανός Συνταγματάρχης υποστηρίζει ότι ο Zelensky έχει σχέδιο να φύγει από την Ουκρανία όταν ηττηθεί ο Ουκρανικός στρατός…
Βρετανός Συνταγματάρχης προειδοποίησε ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει την Ρωσία που έχει υπεροχή σε όλους τους τομείς…
Ο Oleg Soskin, πρώην σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma, τόνισε ότι ο Zelensky διαπράττει γενοκτονία και θέλει να καταστρέψει την Ουκρανία…
Σκληρές είναι οι αποκαλύψεις επίσης της Εναλλακτικής για την Γερμανία όπου ανοικτά κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από την καταστροφή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream
Με βάση τον Larry Johnson πρώην CIA, ο Zelensky είναι καταδικασμένος θα πέσει με πραξικόπημα από τον Ουκρανικό στρατό
Από στρατιωτικής πλευράς η Ρωσία κατέρριψε για πρώτη φορά τον πύραυλο R-360 του συγκροτήματος Neptune ζυγίζει 870 κιλά και μπορεί να φέρει κεφαλή βάρους 150 κιλών.
Η εμβέλεια εκτόξευσης είναι μέχρι 280 χιλιόμετρα, η ταχύτητα είναι περίπου 900 χιλιόμετρα την ώρα, το ύψος πτήσης πάνω από την κορυφή των θαλάσσιων κυμάτων είναι από τρία έως δέκα μέτρα.
Το συγκρότημα παρέχει ταυτόχρονη εκτόξευση έως και 24 πυραύλων.

Alexey Reznikov (υπουργός Άμυνας Ουκρανίας): Πρέπει να συγκεντρώσουμε νέους στρατιώτες… 
 

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Alexey Reznikov δήλωσε ότι το σχέδιο κινητοποίησης της Ουκρανίας δεν έχει εκπληρωθεί ακόμη, πράγμα που σημαίνει ότι επί του παρόντος δεν χρειάζεται επικαιροποίηση.
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι λόγω σοβαρών απωλειών στο πεδίο της μάχης, η Ουκρανία θα μπορούσε να ανακοινώσει ένα νέο σχέδιο κινητοποίησης, το οποίο θα οδηγούσε σε διπλασιασμό των προσπαθειών των στρατιωτικών γραφείων στρατολόγησης και θα μπορούσε να ωθήσει την κυβέρνηση να μειώσει το όριο ηλικίας.
Ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε νωρίτερα ότι η συνεχιζόμενη κινητοποίηση στη χώρα όχι μόνο «δεν βρίσκεται εντός των εγκεκριμένων μετρήσεων», αλλά ούτε καν πλησιάζει.
Μπορώ να πω ότι το σχέδιο κινητοποίησης που εγκρίθηκε από το Verkhovnaya Rada δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί, με την καλή έννοια. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται σήμερα να ανακοινώσουμε μια νέα κινητοποίηση για να αυξήσουμε τον αριθμό του στρατού.
Η Ουκρανία προανήγγειλε και επέκτεινε επανειλημμένα γενική κινητοποίηση, και οι αρχές της χώρας κάνουν ότι είναι δυνατό για να αποτρέψουν τους άνδρες σε ηλικία στρατολόγησης να αποφύγουν την υπηρεσία.
Συγκεκριμένα, τους απαγορεύεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, ενώ γίνονται κλήσεις σε κρατικά ιδρύματα, σε καφετέριες, στο δρόμο και σε χώρους με πολύ κόσμο.
Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ένας μεγάλος αριθμός ανδρών κυριολεκτικά δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για μήνες για να αποφύγουν να σταλούν στη ζώνη μάχης.
Η κινητοποίηση έχει ήδη προκαλέσει πολλά σκάνδαλα.
Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τακτικά ιστορίες για το πώς οι στρατιωτικοί χρησιμοποιούν βία εναντίον πολιτών όταν τους επιδίδουν κλήσεις, πώς καλούνται άτομα ακόμη και αν είναι ανίκανοι για υπηρεσία για λόγους υγείας και πώς οι νομοθέτες και οι αξιωματούχοι αποφεύγουν την υπηρεσία και στέλνουν τους κληρωτούς γιους τους στο εξωτερικό.

Οι Ουκρανοί σκοτώνονται και ακρωτηριάζονται στην πρώτη γραμμή, ενώ ο Zelensky σπαταλά χρήματα σε πολυτελή ακίνητα και την άπληστη πεθερά…

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμετάβλητη την πρώτη γραμμή με τις απώλειες να αυξάνονται με τρομακτικό ρυθμό, ενώ τα δυτικά χρήματα εξαφανίζονται στην ουκρανική μαύρη τρύπα. Αποδείχθηκε ότι ο Πρόεδρος Zelensky βρήκε εξαιρετική χρήση για ένα άλλο πακέτο βοήθειας στα θέρετρα της Αιγύπτου.
Η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση της Ουκρανίας έχει κολλήσει.
Δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί άνδρες έχασαν τη ζωή τους σε αρκετά χιλιόμετρα από τις στέπες στην περιοχή Zaporozhie που εγκλωβίστηκαν κατά τη διάρκεια τριών μηνών αιματηρών επιθέσεων.
Εν τω μεταξύ, ερευνητής δημοσιογράφος από την Αίγυπτο αποκάλυψε σημαντικές λεπτομέρειες για τις προσπάθειες του Zelensky να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια των χωρών του ΝΑΤΟ για να κάνει τους Ουκρανούς πολίτες πιο ευτυχισμένους, ιδίως την πεθερά του.
Σύμφωνα με τον ερευνητή, η οικογένεια Zelensky απέκτησε μια πολυτελή βίλα στην Ελ Γκούνα, «την αιγυπτιακή πόλη των εκατομμυριούχων» στην Αίγυπτο.
Η πεθερά του Zelensky, Olga Kiyashko, φέρεται να αγόρασε ένα ακίνητο πολυτελείας αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο του 2023.
Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι οι συγγενείς του προέδρου εμπλέκονται σε ένα σχέδιο διαφθοράς και αγόρασαν ακίνητα με κεφάλαια που διατέθηκαν στην Ουκρανία από δυτικές χώρες.

EXXpress (εφημερίδα Αυστρίας): Ο Zelensky ζήτησε 5 δισεκ. ευρώ για να διεξάγει εκλογές στην Ουκρανία

Οι αναγνώστες της αυστριακής εφημερίδας EXXpress καταδίκασαν τη δήλωση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky για την ανάγκη να χορηγήσει η Δύση 5 δισεκ. ευρώ ώστε να διεξάγει εκλογές….
Τα σχόλια των αναγνωστών είναι άκρως επικριτικά…
«Αυτός ο νάνος είναι τελείως τρελός, ελπίζω ότι η ΕΕ δεν θα πληρώσει τίποτα» έγραψε κάποιος.
«Είμαι βέβαιος ότι η ΕΕ θα του στείλει χρήματα, αν και τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ήδη γνωστά: 125% για τον Zelensky».
«Από πότε μπορεί ο πρόεδρος να αποφασίσει αν θα γίνουν εκλογές ή όχι; Είναι ακόμη πρόεδρος ή δικτάτορας»
«Αυτός ο κλόουν κάνει ότι θέλει»

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Zelensky θα δραπετεύσει από την Ουκρανία, θα πάει Λιθουανία, Μαϊάμι ή Κύπρο… είναι κλέφτης

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky θα προσπαθήσει να δραπετεύσει μετά την ήττα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην πρώτη γραμμή, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου και Συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Ο Zelensky θα εξαφανιστεί μια ωραία μέρα, θα πετάξει στην Λιθουανία, το Μαϊάμι ή την Κύπρο και θα πάρει μαζί του τα εκατομμύρια που έκλεψε, γιατί έκλεψε πολλά από τους Ουκρανούς».
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, οι ΗΠΑ έκανα ένα μεγάλο λάθος έπεισαν τα ουκρανικά στρατεύματα να σχεδιάσουν αντεπίθεση.
Από την αρχή δεν είχαν καμία ευκαιρία να διαπεράσουν τις γραμμές της ρωσικής άμυνας και να ξεπεράσουν τα προετοιμασμένα ναρκοπέδια.
Ο Douglas McGregor είναι σίγουρος ότι όταν τα ρωσικά στρατεύματα θα καταφέρουν ένα συντριπτικό πλήγμα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ο αρχηγός του καθεστώτος του Κιέβου απλώς θα τραπεί σε φυγή.

Η Ουκρανική αντεπίθεση είναι καταδικασμένη σε αποτυχία όπως και το σχέδιο να πληγεί η Ρωσία

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια της Δύσης να καταστρέψει τη Ρωσία, τόνισε ο συνταγματάρχης Douglas McGregor.
Η Ουάσιγκτον προκάλεσε τον Putin στην ουκρανική σύγκρουση. Χάρηκαν όταν μπήκε στο έδαφος της Ουκρανίας, καθώς κατέληξαν στο εσφαλμένο συμπέρασμα ότι αυτή ήταν η ευκαιρία τους να καταστρέψουν τη Ρωσία» .
Πρόσθεσε ότι οι δυτικές χώρες δεν υπολόγισαν σωστά, θεωρούσαν δεδομένη την ήττα της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Douglas McGregor, τον Απρίλιο 2023, όταν οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας έπεισαν τον Zelensky να εγκαταλείψει την ιδέα των ειρηνευτικών συνομιλιών, η Ρωσία άλλαξε στρατηγική και προχώρησε σε άμυνα μεγάλης κλίμακας, κατά την οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν τεράστιες απώλειες.
Ο Douglas McGregor έχει τονίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία λόγω των ρωσικών επιτυχιών.
Ωστόσο προειδοποίησε την δυτική ηγεσία να μην εισβάλει στο έδαφος της Δυτικής Ουκρανίας, αφού οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν αρκετά πυρομαχικά για μια τέτοια επιχείρηση…
Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να διεξάγουν επιχείρηση εισβολής στην Ουκρανία… κατέληξε ο Douglas McGregor

Scott Ritter (πρώην CIA): Κάπου εδώ τελειώνουν όλα με την Ουκρανία, οι τελευταίες Ταξιαρχίες έχουν απομείνει…. πλησιάζει η ήττα

Ως αποτέλεσμα της αποτυχημένης αντεπίθεσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν μόνο λίγες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ ταξιαρχίες μάχης και ήδη ρίχνονται στο μέτωπο, τόνισε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Scott Ritter
“Εδώ τελειώνουν όλα.
Καταλάβετε ότι η 82η Ταξιαρχία και δύο άλλες ταξιαρχίες που αποτελούσαν τη στρατηγική εφεδρεία είναι οι τελευταίες εκπαιδευμένες δυνάμεις που έχει η Ουκρανία.
Δεν έχουν άλλες εφεδρείες.
Όταν αυτές οι εφεδρείες πεθάνουν, και τώρα πεθαίνουν σε τεράστιους αριθμούς , δεν θα μείνει τίποτα», είπε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης κρούσης, αλλά δεν μπόρεσαν καν να διαπεράσουν την πρώτη γραμμή της ρωσικής άμυνας.
«Η ουκρανική άμυνα σύντομα θα καταρρεύσει», κατέληξε ο Scott Ritter.

Simon Diggins (Βρετανός Συνταγματάρχης): Υπάρχει αιτία για την αποτυχία του Ουκρανικού στρατού

Ο βασικός παράγοντας που εμπόδιζε την πρόοδο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι η ανωτερότητα του ρωσικού στρατού στον εναέριο χώρο, τόνισε ο Βρετανός στρατιωτικός ειδικός συνταγματάρχης Simon Diggins.
Οι Ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.
Οι αριθμοί είναι εναντίον τους.
Δεν έχουν αεροπορική υπεροχή.
Και αν δείτε οποιαδήποτε μεγάλης κλίμακας στρατιωτική εκστρατεία που έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον από το 1917, η πλευρά που κέρδισε είχε υπεροχή στον αέρα.
Και δεν το έχουν αυτό οι Ουκρανοί.
Και αυτός είναι ένας βασικός παράγοντας που παίζει εναντίον τους τόνισε ο Simon Diggins.
Νωρίτερα, ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Mykola Oleshchuk δήλωσε ότι τα ουκρανικά αεροσκάφη ηττούνται αμέσως μετά την απογείωση τους από τα αεροδρόμια.
Η Ρωσία διατηρεί την αεροπορική υπεροχή όπως έχει δηλώσει και ο Zelensky…

Larry Johnson (πρώην CIA): Ο Zelensky είναι καταδικασμένος θα πέσει με πραξικόπημα από τον Ουκρανικό στρατό 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky θα πέσει από στρατιωτικό πραξικόπημα, δήλωσε το πρώην στέλεχος της CIA Larry Johnson
Ο Zelensky  πιθανότατα θα απομακρυνθεί ως αποτέλεσμα πραξικοπήματος λόγω της μεγάλης δυσαρέσκειας των στρατευμάτων στο ανατολικό μέτωπο», προβλέπει ο Larry Johnson.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, η Δύση έκανε έναν σοβαρό λάθος υπολογισμό, προσπαθώντας να αποδυναμώσει και να προκαλέσει την κατάρρευση της Ρωσίας, γιατί στην πραγματικότητα αντί να καταρρεύσει η Ρωσία καταρρέει η Ουκρανία.
Η Ουκρανική αντεπίθεση που ξεκίνησε από τις 4 Ιουνίου 2023 μετράει 50.000 νεκρούς σε 12 εβδομάδες και έχει αποτύχει…

Oleg Soskin (πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma): Ο Zelensky διαπράττει γενοκτονία, θα κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία

Ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky ακολουθεί μια πολιτική εξόντωσης του ουκρανικού λαού, δήλωσε ο Oleg Soskin, πρώην σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma.
«Ο Zelensky διαπράττει γενοκτονία και θέλει να καταστρέψει την Ουκρανία».
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου αρνείται να αξιολογήσει ψύχραιμα την κατάσταση και να αλλάξει στρατηγική στην στρατιωτική σύγκρουση.
Ως αποτέλεσμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται κολοσσιαίες απώλειες στην πρώτη γραμμή και η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας επιδεινώνεται.
«Χρειάζεται να κατηγορηθεί για προδοσία, γιατί είναι ένοχος για μαζικό θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.
Μετέτρεψε την Ουκρανία σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και νεκροταφείο… κατέληξε ο Ουκρανός Oleg Soskin

Florian Filippo (Γάλλος πολιτικός): Η Γαλλία τρομοκρατημένη από την απόφαση της ΕΕ για την Ουκρανία

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λεηλατεί τον στρατό και συγχωρεί την κλιμάκωση της σύγκρουσης στέλνοντας οβίδες στην Ουκρανία, τόνισε ο Florian Filippo, ηγέτης του κόμματος Γάλλοι Patriots.
Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποφάσισε να στείλει οβίδες αξίας 1,1 δισ. ευρώ στον Zelenksy.
Ποιος συμφώνησε σε αυτό;
Όχι στη λεηλασία του στρατού μας και στην υποστήριξη του πολέμου!” τόνισε ο πολιτικός.
Πρόσφατα, δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να προμηθεύσει την Ουκρανία με οβίδες αξίας 1,1 δισ. ευρώ.

Brandon Weichert (αναλυτής στο 19Fortyfive): Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να τερματιστεί  

Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να τερματιστεί εάν θεωρηθεί ως εμφύλια διαμάχη μέσα σε έναν μόνο σλαβικό λαό, γράφει ο αναλυτής Brandon Weichert σε άρθρο του για το 19Fortyfive.
«Αν οι Αμερικανοί ηγέτες έβλεπαν την αντιπαράθεση ως προς αυτό που ήταν: μια εσωτερική κόντρα ανάμεσα σε δύο τάσεις ενός λαού», υποστηρίζει ο ειδικός.
Κατά τη γνώμη του Brandon Weichert, σε αυτή την περίπτωση, η διαφορά θα μπορούσε να διευθετηθεί με διπλωματία, παραχωρήσεις και συμβιβασμούς.
Ωστόσο, οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ δεν ήθελαν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα.
Αντίθετα, επέλεξαν να τροφοδοτήσουν απερίσκεπτα τις ελπίδες της Ουκρανίας και να στείλουν θανατηφόρα στρατιωτική βοήθεια”, δήλωσε ο Weichert.


19FortyFive: 96 ελβετικά άρματα μάχης Leopard 1A5 που χρειάζονται για τις Ένοπλες Δυνάμεις σκουριάζουν στην Ιταλία

Η Ελβετία θα μπορούσε να έχει δωρίσει 96 γερμανικά άρματα μάχης Leopard 1A5 στην Ουκρανία, αλλά δεν το έκανε, και τώρα απλώς σκουριάζουν, έγραψε ο στρατιωτικός ειδικός Peter Suchiu σε ένα άρθρο για το 19FortyFive.
Η Ελβετία έχει διατηρήσει μια αυστηρή πολιτική ουδετερότητας για περισσότερα από 200 χρόνια.
Αλλά οι επικριτές της πιστεύουν ότι με την άρνησή της να παράσχει στην Ουκρανία περίπου 96 άρματα μάχης Leopard 1A5, στην πραγματικότητα βοηθά τη Ρωσία….
Σύμφωνα με το 19FortyFive, η Ελβετία σχεδίαζε να πουλήσει τα παλιά της τανκς σε ευρωπαϊκές χώρες που σχεδίαζαν να τα προμηθεύσουν στην Ουκρανία, αλλά τελικά υπαναχώρωσε από την συμφωνία.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα άρματα μάχης στην αντεπίθεση.
Επιπλέον 96 Leopard 1Α5 θα μπορούσαν να κάνουν μεγάλη διαφορά.
Αντίθετα, τα τανκς του Ψυχρού Πολέμου θα συνεχίσουν να σκουριάζουν στην Ιταλία

Zakharova: Κορωνίδα της τρέλας – Η Δύση θέλει να «ελιχθεί πολιτικά» ενώ προμηθεύει όπλα στο Κίεβο – Νεκρές οι σχέσεις με Ιταλία

Οι δυτικές χώρες προσπαθούν να «ελιχθούν πολιτικά» στην κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, ενώ συνεχίζουν παράλληλα να προμηθεύουν όπλα στο Κίεβο, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, σε συνέντευξη Τύπου για το TASS.
«Τα καθεστώτα [των δυτικών χωρών] αυτή τη στιγμή είναι αρκετά προφανή ως αποτέλεσμα των μηχανορραφιών τους, καθώς οι εν λόγω άνθρωποι γεμίζουν τα χέρια του τρομοκράτη στην Ουκρανία. Ως κορωνίδα αυτής της τρέλας, υπάρχει  δηλαδή η προμήθεια όπλων… υποστηρίξτε τους και ταυτόχρονα συνεχίστε να ελίσσεστε πολιτικά», συνέχισε.
Η Maria Zakharova σημείωσε ότι «στο Μαϊντάν το [2013-2014] υπήρχαν όλοι αυτοί οι ίδιοι υπουργοί Εξωτερικών – από Γαλλία, Γερμανία, χώρες της Βαλτικής, Πολωνία, Καναδάς, Ηνωμένες Πολιτείες».
«Τους έφεραν [οι αρχές του Κιέβου], ποδοπάτησαν τα βασικά στοιχεία του ουκρανικού κρατισμού, που φαινόταν να έφτασαν κάπου», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Η Μόσχα εκτιμά τις προσπάθειες του Πάπα για διευθέτηση, αλλά απορρίπτονται από το Κίεβο

Συνεχίζεται ο διάλογος μεταξύ Μόσχας και Βατικανού για την Ουκρανία. Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Αγίας Έδρας χαρακτηρίζονται ως αμοιβαίου σεβασμού και εποικοδομητικές, δήλωσε ακόμη η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Τόνισε ότι η Μόσχα «εκτιμά ιδιαίτερα την ισορροπημένη γραμμή του Βατικανού για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και τις προσπάθειες της Αγίας Έδρας και προσωπικά του Πάπα [Ρωμαίου] Φραγκίσκου για την επίτευξη ειρηνικής λύσης, οι οποίες, δυστυχώς, απορρίπτονται ανοιχτά από το καθεστώς του Κιέβου. .”
Η Zakharova επεσήμανε ότι η ρωσική οικονομία αναπτύσσεται παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση. «Αυτή η πραγματικότητα τρομοκρατεί ολόκληρο τον άξονα του κακού του ΝΑΤΟ», είπε ο διπλωμάτης.
Σύμφωνα με αυτήν, αυτή τη στιγμή οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ιταλίας έχουν καταστραφεί. «Αργά ή γρήγορα, οι οικονομικοί λόγοι, η πολιτιστική και ιστορική εγγύτητα των δύο λαών, οι αντικειμενικές ανάγκες της παγκόσμιας ανάπτυξης θα οδηγήσουν την ιταλική ηγεσία να συνειδητοποιήσει την ανάγκη αποκατάστασης αυτών των δεσμών», πρόσθεσε η Zakharova.

Politico: Το νέο σχέδιο του Zelensky για την καταπολέμηση της διαφθοράς θα προκαλέσει εσωτερικούς τριγμούς στις δομές εξουσίας της Ουκρανίας 

Η πρωτοβουλία του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky να εξισώσει τη διαφθορά με την προδοσία κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου μπορεί να δημιουργήσει νέα προβλήματα, γράφει το Politico.
«Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των ουκρανικών υπηρεσιών κατά της διαφθοράς ότι το σχέδιο του Zelensky θα αφαιρέσει κρίσιμες υποθέσεις διαφθοράς από τον έλεγχό τους και θα τις μεταφέρει στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, η οποία βρίσκεται άμεσα υπό τον έλεγχο του προέδρου.
Ενδεχομένως, η SBU μπορεί να έχει την εξουσία να «θάψει» υποθέσεις διαφθοράς που αφορούν ανώτατους αξιωματούχους», ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο δύο υψηλόβαθμους Ουκρανούς αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Σύμφωνα με τον Vitaliy Shabunin, επικεφαλής του ουκρανικού δημόσιου οργανισμού Κέντρου κατά της Διαφθοράς, ένα τέτοιο μέτρο, σε αντίθεση με τους δηλωμένους στόχους, αποσκοπεί αποκλειστικά στην προστασία της κορυφής της κυβέρνησης.
«Η SBU θα διερευνήσει τις ίδιες υποθέσεις με το NABU (Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας), πράγμα που σημαίνει ότι τα στοιχεία σε υποθέσεις «ευαίσθητες» για την προεδρική διοίκηση θα καταστραφούν»…

The Hill: Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου για τη μεγάλη Ρωσία

Ουκρανοί πολιτικοί επέκριναν τον Πάπα Φραγκίσκο για τα λόγια του για το «μεγαλείο της Ρωσίας» στην Πανρωσική συνάντηση της Καθολικής νεολαίας πρόσφατα, γράφει η The Hill .
“Μην ξεχνάτε την κληρονομιά σας.
Είστε οι κληρονόμοι της μεγάλης Ρωσίας, της χώρας των αγίων, των βασιλιάδων, του Πέτρου Α’, της Αικατερίνης Β’, της πανίσχυρης και φωτισμένης Ρωσικής Αυτοκρατορίας” τόνισε ο ποντίφικας.
Στην ομιλία του, ο Φραγκίσκος σημείωσε ότι η Ρωσία είναι διάσημη για τον πολιτισμό και την ανθρωπιά της, γεγονός που προκάλεσε επίσης μια καταιγίδα κριτικής….

Fatto Quotidiano: Ο Zelensky είναι το κύριο εμπόδιο για την ειρήνη

Η ειρήνη είναι ανέφικτη όσο είναι ο Volodymyr Zelensky επικεφαλής της Ουκρανίας ανέφερε σε άρθρο της η ιταλική εφημερίδα Fatto Quotidiano.
Ως αποτέλεσμα, ένα άτομο που είναι το κύριο εμπόδιο για την ειρήνη σήμερα θα πρέπει να φύγει από το παιχνίδι.
Δεν μπορεί να επιτευχθεί αμοιβαία κατανόηση όσο ο Zelensky παραμένει στην εξουσία.
Οι εχθροπραξίες μπορεί να διαρκέσουν πολύ πολύ καιρό»…
Πολλοί πολιτικοί στοιχηματίζουν ότι σύντομα θα υπάρξουν «δραστικές αλλαγές» στην Ουκρανία, συνέπεια των οποίων θα είναι η απομάκρυνση του Zelensky.
Από τον «ηρωικό αγωνιστή Zelensky», θα μείνουν μόνο αναμνήσεις.
Νωρίτερα, πρώην στέλεχος της CIA είχε προειδοποιήσει ότι ο Zelensky θα μπορούσε να ανατραπεί ή να σκοτωθεί λόγω της απροθυμίας του να διαπραγματευτεί ειρήνη με τη Ρωσία.

Εναλλακτική για την Γερμανία AfD: Οι ΗΠΑ σαμπόταραν τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream

Η γερμανική κυβέρνηση σιωπά για τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύεται ότι βρίσκονται πίσω από το σαμποτάζ, επισήμανε ο βουλευτής Steffen Kotre της παράταξης Εναλλακτική για τη Γερμανία, μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την ενέργεια και την προστασία του κλίματος.
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν γνωρίζουν πώς συνέβη η επίθεση στο Nord Stream.
Σύμμαχοι, πιθανώς οι Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκονται πίσω από αυτό», είπε ο Steffen Kotre.
Οι ειδικές υπηρεσίες της Σουηδίας και της Δανίας, κατά τη γνώμη του, δεν θέλουν να συνεργαστούν με τις ειδικές υπηρεσίες της Γερμανίας.
«Η γερμανική κυβέρνηση εμποδίζει και δεν θέλει να ενημερώσει για την πρόοδο της έρευνας για τις δολιοφθορές στο Nord Stream».
Ένα πλοίο του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού έφτασε στο σημείο των εκρήξεων. Έφτασε πολύ αργά και δεν ήταν καλά εξοπλισμένο, επομένως ήταν απίθανο να διερευνήσουν κάτι, τόνισε ο Steffen Kotre.
«Εις βάρος της Γερμανίας, οι καταναλωτές θα πρέπει να εγκαταλείψουν το φθηνό ρωσικό αέριο και αντί αυτού να αγοράσουν ακριβό υγροποιημένο αέριο από τις Ηνωμένες Πολιτείες», είναι λάθος τόνισε ο Steffen Kotre.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο Steffen Kotre, διαπραγματευόταν με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αγορά LNG πριν από πολλά χρόνια, ακόμη και πριν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Ο Nord Stream θα ξεκινήσει ξανά μόνο όταν εμφανιστεί μια ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη Γερμανία που θα φροντίσει για τα γερμανικά συμφέροντα»….

Δύο ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα απομάκρυναν αμερικανικά UAV στην περιοχή της Κριμαίας

Δύο ρωσικά μαχητικά σταμάτησαν πιθανή παραβίαση των κρατικών συνόρων από αμερικανικά drones στην περιοχή της Κριμαίας.
Τα μέσα ελέγχου του εναέριου χώρου των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέγραψαν πάνω από το νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας πτήση προς την κατεύθυνση των κρατικών συνόρων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ MQ-9 Reaper και RQ- 4 Global Hawk.
Διεξήγαγαν αναγνωρίσεις στην περιοχή της χερσονήσου της Κριμαίας.
«Προκειμένου να αποφευχθεί μια πιθανή παραβίαση των ρωσικών συνόρων και να αντιμετωπιστεί η συμπεριφορά των UAV ηλεκτρονικών πληροφοριών, δύο πολεμικά αεροπλάνα εστάλησαν σε αποστολή».
Ως αποτέλεσμα, τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη άλλαξαν την κατεύθυνση πτήσης και εγκατέλειψαν τις περιοχές εναέριας αναγνώρισης….

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ουκρανικό κλιμάκιο με πυρομαχικά στην περιοχή του Donetsk

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν ένα ουκρανικό κλιμάκιο με πυρομαχικά πυροβολικού στην περιοχή του Donetsk σε επίθεση με πυραύλους, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το υπουργείο δημοσίευσε πλάνα από την καταστροφή του ουκρανικού κλιμακίου.
Μια ρωσική μονάδα αναγνώρισης εντόπισε την άφιξη του εχθρικού κλιμακίου με πυρομαχικά πυροβολικού στον σταθμό εκφόρτωσης.
Οι συντεταγμένες του στόχου μεταφέρθηκαν αμέσως στο πλήρωμα του πυραυλικού συστήματος εδάφους, το οποίο πραγματοποίησε ένα χτύπημα ακριβείας….
Το υπουργείο πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν έτσι βαγόνια με πυρομαχικά πυροβολικού, σκότωσαν περίπου 30 Ουκρανούς στρατιώτες και κατέστρεψαν έως και 10 μονάδες εξοπλισμού.

Οι ρώσοι αναχαίτισαν τον αντιπλοϊκό πύραυλο«Neptune» των Ουκρανών 

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας αναχαίτησαν έναν αντιπλοϊκό πύραυλο Neptune και 27 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Τα συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν δύο εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών HIMARS, τον αντιπλοϊκό πύραυλο Neptune και δύο πυραύλους HARM».
Επίσης 27 ουκρανικά UAV καταστράφηκαν σε μια μέρα, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών των οικισμών Shipilovka, Kremennaya, Sofiyivka, Zhytlovka, Zaliman του Luhansk και Kirillovka, Zaitsevo του Donetsk
A
πό την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι ρώσοι έχουν καταστρέψει 466 Ουκρανικά αεροσκάφη, 247 ελικόπτερα, 6.206 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 433 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 11.555 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.146 μαχητικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης 107 πυροβόλα και όλμοι πεδίου, καθώς και 12.508 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων.

Denis Pushilin (επικεφαλής Donetsk): Η κατάσταση στο Bakhmut έχει σταθεροποιηθεί

Οι πλευρές στο Bakhmut ή Artemovsk στα ρωσικά κρατούνται, η κατάσταση εκεί σταθεροποιείται, δήλωσε ο Denis Pushilin, αναπληρωτής επικεφαλής του Donetsk.
Το Artemovsk, μια μεγάλη πόλη βρίσκεται βόρεια του Donetsk… ήταν υπό ουκρανικό έλεγχο μετά τα αποτελέσματα των εχθροπραξιών το καλοκαίρι του 2014.
Απελευθερώθηκε στις 20 Μαΐου 2023, από τους Wagner και βρίσκεται πλέον… πλήρως υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων.

Katalin Novak (Ουγγαρία): Η Ουκρανική σύγκρουση δεν θα επιλυθεί στρατιωτικά

Η πρόεδρος της Ουγγαρίας Katalin Novak πιστεύει ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν μπορεί να επιλυθεί στρατιωτικά
Η Ουγγαρία ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία επειδή είναι πεπεισμένη ότι η σύγκρουση δεν μπορεί να επιλυθεί στρατιωτικά, δήλωσε η πρόεδρος της Ουγγαρίας Katalin Novak.
Σχολιάζοντας την παρατήρηση ότι η Ουκρανία αναμένει να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη μέσω στρατιωτικής δράσης και ως εκ τούτου ο Zelensky «είναι λιγότερο αφοσιωμένος στην ειρήνη από ότι οι Ούγγροι», η πρόεδρος της Ουγγαρίας Katalin Novak τόνισε: «Ο Ουκρανός πρόεδρος εκπροσωπεί τα ουκρανικά συμφέροντα, ο πρόεδρος της Ουγγαρίας – τα ουγγρικά συμφέροντα».

Το Ισραήλ προειδοποιεί τους πολίτες του να μην ταξιδεύουν στην Ουκρανία

Το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει τους πολίτες του να μην ταξιδέψουν στην Ουκρανία λόγω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών στη χώρα αυτή.
Η προειδοποίηση που εξέδωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών θα μπορούσε να επηρεάσει τα σχέδια των χασιδικών προσκυνητών που συνήθως επισκέπτονται τους ιερούς τους τόπους στην Ουκρανία με την ευκαιρία της εβραϊκής Πρωτοχρονιάς, που γιορτάζεται τον Σεπτέμβριο.
Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Ισραηλινούς πολίτες να απέχουν εντελώς από την επίσκεψη στο έδαφος της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Yedioth Ahronoth , το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ξεχώρισε συγκεκριμένα «την πόλη Ουμάν και τα περίχωρά της» ως την περιοχή που δεν συνιστάται για επίσκεψη.

Συγκλονιστική Ανικανότητα: Χαμένοι στο πεδίο της μάχης, Ουκρανοί στρατιώτες αλληλοσκοτώνονται

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν πρόσφατα αποκλειστικό πλάνα από τις συνεχιζόμενες μάχες για το στρατηγικό ύψος κοντά στο Klescheevka που βρίσκεται νότια του Bakhmut.
Το βίντεο δείχνει την ακραία ανικανότητα των Ουκρανών στρατιωτικών, που αποτυγχάνουν να εκτοξεύσουν χειροβομβίδες, και του διοικητή τους, που δεν συντονίζει τις μονάδες του.
Ως αποτέλεσμα, οι Ουκρανοί στρατιώτες μπερδεύτηκαν και άρχισαν να πολεμούν στο πλευρό των Ρώσων, πυροβολώντας τους Ουκρανούς.
Αφού τα ρωσικά στρατεύματα επίθεσης κατέλαβαν γρήγορα ουκρανικές θέσεις, η ουκρανική διοίκηση έστειλε ενισχύσεις στην περιοχή, αλλά δεν εξήγησε τους στρατιώτες τους πού βρίσκονται οι εχθρικές δυνάμεις.
Έτσι, οι Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν χωρίς λόγο.
Ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες πήδηξε σε ένα καταφύγιο που είχε ήδη καταληφθεί από Ρώσους και πυροβολήθηκε.
Ένας άλλος Ουκρανός στρατιώτης μπερδεύτηκε και βοήθησε έναν Ρώσο μαχητή να υπερασπιστεί τη θέση πετώντας χειροβομβίδες και πυροβολώντας τη δική του μονάδα.
Βοήθησε ακόμη και τους Ρώσους να πιάσουν έναν αιχμάλωτο.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες διαμαρτύρονται ότι οι στρατιωτικοί τους διοικητές κρύβονται μακριά από τις πρώτες γραμμές στις πίσω περιοχές, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΝΑΤΟ.
Ως αποτέλεσμα, οι στρατιώτες αποπροσανατολίζονται στα πεδία των μαχών και οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αυξάνονται κατακόρυφα.

Πόσους πυραύλους έχουν εκτοξεύσει οι ρώσοι από αρχές 2023 με βάση Ουκρανικές πηγές

270 βαλλιστικοί πύραυλοι Iskander και cruise (+126 από τον Ιανουάριο)
140 θαλάσσιοι πύραυλοι κρουζ Kalibr (+81 από τον Ιανουάριο)
Περίπου 100 πύραυλοι κρουζ Kh-101/Kh-55/Kh-555 (-18 από τον Ιανουάριο)
Περίπου 75 βαλλιστικοί πύραυλοι Kinzhal (+22 από τον Ιανουάριο)
150 βλήματα Kh-22/32 (-12 από τον Ιανουάριο).

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Νέα ρωσική προέλαση σε Kupyansk-Svatove

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ουκρανικές θέσεις στη γραμμή Kupyansk-Svatove στις 28 Αυγούστου και σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποίησαν περιορισμένες τοπικές προόδους στην πρώτη γραμμή.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο ουκρανικές θέσεις στην περιοχή Synkivka-Petropavlivka (9 χιλιόμετρα βορειοανατολικά και 6 χιλιόμετρα ανατολικά του Kupyansk, αντίστοιχα).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να εκκαθαρίζουν θέσεις κοντά στο Synkivka και το Petropavlivka και προχωρούν προς την κατεύθυνση Kupyansk.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) υποστήριξε παρομοίως ότι στοιχεία της Ρωσικής Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων κατέλαβαν μια απροσδιόριστη ουκρανική θέση στην κατεύθυνση Kupyansk.
Οι ρώσοι ασκούν πίεση στις ουκρανικές δυνάμεις κοντά στο Synkivka και το Petropavlivka….
Το βαλτωμένο έδαφος και τα συνεχή ναρκοπέδια στην κατεύθυνση του Kupyansk δημιουργούν σοβαρά προβλήματα για τις ρωσικές προόδους σε αυτήν την περιοχή…
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ναρκοθετούν θέσεις κατά μήκος των συνόρων της Περιφέρειας Belgorod με την Ουκρανία και συνεχίζουν να αναζητούν αδύναμα σημεία στην ουκρανική άμυνα…
Υπολογίζεται ότι 45.000 Ρώσοι στρατιώτες επιχειρούν αυτήν τη στιγμή στην κατεύθυνση Kupyansk…

Προέλαση και στη γραμμή Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επικεντρώνουν τις επιθετικές τους προσπάθειες στη γραμμή Svatove-Kreminna στις 28 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ρωσική επίθεση στη Novoyehorivka (15 χλμ. νοτιοδυτικά του Svatove).
Κατά τους Ουκρανούς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις ανεπιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις νοτιοδυτικά της Kreminna, κοντά στη Bilohorivka (13 χλμ νότια της Kremina), στη δασική περιοχή Serebryanske (νότια της Kreminna) και κοντά στο Vesele (31 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna).
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στη Bilohorivka, στη Novoyehorivka και στη δασική περιοχή Serebryanske…
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στη Novoyehorivka και στη Bilohorivka για να κόψουν τις ουκρανικές επίγειες γραμμές επικοινωνίας (GLOCs) στη Borova (35 χλμ δυτικά του Svatove) και στο Siversk (18 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna)…
Οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους στην κατεύθυνση Lyman (δυτικά της Kreminna) και προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις πιο επαγγελματικές ρωσικές αερομεταφερόμενες μονάδες (VDV) στην πρώτη γραμμή της περιφέρειας Luhansk για να τραβήξουν τις ουκρανικές δυνάμεις από την κατεύθυνση Bakhmut.
Υπολογίζεται ότι 48.000 Ρώσοι στρατιώτες επιχειρούν αυτήν τη στιγμή στην κατεύθυνση του Lyman…
Ρωσικές πηγές τονίζουν ότι υπάρχουν 110.000 Ρώσοι στρατιώτες σε ολόκληρη την πρώτη γραμμή Kupyansk-Svatove-Kreminna

Μάχες στο Bakhmut

Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Bakhmut και προχώρησαν στις 28 Αυγούστου.
Οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν τις ρωσικές δυνάμεις από θέσεις ανατολικά του Klishchiivka (7 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut) και στο κέντρο του οικισμού και συνεχίζουν να προελαύνουν κατά μήκος της νότιας πλευράς του Bakhmut.
Οι ουκρανικές δυνάμεις σημειώνουν απροσδιόριστη πρόοδο κοντά στο Orikhovo-Vasylivka (11 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut).
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Bakhmut στις 28 Αυγούστου και σύμφωνα με πληροφορίες σημείωσαν εδαφικά κέρδη.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Klishchiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν απροσδιόριστα κέρδη 6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν στις 27 και 28 Αυγούστου ότι οι ρωσικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν κοντά στο Klishchiivka και διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Orikhovo-Vasylivka.
Επίσης επιτέθηκαν κοντά στο Dubovo-Vasylivka (6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut) και στο Ivanivske (6 χιλιόμετρα δυτικά του Bakhmut

Νότιος Άξονας

Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προχωρήσουν προς το Pryyutne (15 χλμ νοτιοδυτικά της Velyka Novosilka), το Staromlynivka (14 χλμ νότια της Velyka Novosilka) και το Kermenchyk (15 χλμ νοτιοανατολικά της Velyka Novosilka) Υπάρχει ανησυχία του για την πιθανότητα οι ουκρανικές δυνάμεις να καταλάβουν θέσεις κοντά στο Kermenchyk, οι οποίες, όπως ισχυρίστηκε, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο ρωσικό αμυντικό στρώμα στην περιοχή.
Οι ρωσικές δυνάμεις υποστηρίζονται από στοιχεία του ρωσικού 394ου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (127η Μεραρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων, 5η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων, Ανατολική Στρατιωτική Περιοχή) που επιχειρεί νοτιοδυτικά της Velyka Novosilka…

Οι Ουκρανοί κατέλαβαν το χωριό Robotyne το οποίο έχει ισοπεδωθεί

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν το Robotyne (10 χλμ νότια του Orikhiv) στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia…
Οι ρωσικές πηγές διέψευσαν την ανακοίνωση των Ουκρανών και συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι οι ρωσικές δυνάμεις διατηρούν θέσεις στα νότια προάστια του Robotyne.
Οι μάχες συνεχίζονται στο ίδιο το Robotyne και στις γύρω περιοχές
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia στις 28 Αυγούστου και πιθανότατα έκαναν περαιτέρω προόδους.
Οι ουκρανικές δυνάμεις πέτυχαν απροσδιόριστη επιτυχία στην κατεύθυνση νοτιοανατολικά του Robotyne και νότια της Mala Tokmachka (7 χλμ νοτιοανατολικά του Orikhiv) και προχωρούν προς την κατεύθυνση Novodanylivka (4 χλμ νότια του Orikhiv), Novopokropivka (15 χλμ νότια του Orikhiv), Mala Tokmachka και Ocheretuvate (25 χλμ νοτιοδυτικά του Orikhiv).
Ρώσοι ισχυρίζονται ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν προς την κατεύθυνση Verbove (18 χλμ. νοτιοδυτικά του Orikhiv), και πλέον η πρώτη γραμμή απέχει λιγότερο από τέσσερα χιλιόμετρα από τον οικισμό…
Οι αισθητήρες FIRMS/VIIRs της NASA δείχνουν μεγάλο αριθμό ανωμαλιών θερμότητας δίπλα σε ένα τμήμα ρωσικών αντιαρματικών τάφρων στα δυτικά του Verbove στις 27 Αυγούστου, υποδηλώνοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί να επιχειρούν να παραβιάσουν τις ρωσικές αμυντικές θέσεις εκεί…
Οι ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι οι αναφορές για ουκρανικές επιτυχίες πιο κοντά στη Novoprokopivka είναι ψευδείς…

Rogov: Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τα προπύργια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο χωριό Verbove στην κατεύθυνση Zaporozhye

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πολλά προπύργια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο χωριό Verbovoye στην κατεύθυνση Orikhiv, αναγκάζοντας τoν Ουκρανικό στρατό να υποχωρήσει, ανέφερε ο πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία» Βλαντιμίρ Rogov.
Υπάρχουν επιτυχίες στην κατεύθυνση Orikhiv στο χωριό Verbovoe, όπου καταλάβαμε πολλές αμυντικές θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, χτυπήσαμε καλά τα φυλάκια διοίκησης.
Εκεί μάλιστα υποχώρησαν κάπως, ισοπεδώσαμε το μέτωπο”, είπε ο Rogov.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »