Έσκασε νέα «βόμβα»: Κατηγορίες για απάτη και αίτημα άρσης ασυλίας από την Γενική Εισαγγελία της Ευρώπης για την ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη

Την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη ζήτησε ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας, στο πλαίσιο έρευνας για απάτη σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης και τις αμοιβές των βοηθών τους στην Ευρωβουλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕ: «Σήμερα, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει το δίκαιο της Ένωσης, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της κ. Εύας Καϊλή, ευρωβουλευτή, και της κας Μαρίας Σπυράκη, ευρωβουλευτή.

Με βάση ερευνητική έκθεση που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχει υπόνοια απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης και ειδικότερα όσον αφορά τις αμοιβές των Διαπιστευμένων Κοινοβουλευτικών Βοηθών.

Σύμφωνα με το εθνικό εφαρμοστέο δίκαιο, η κα Καϊλή και η κα Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο αθωότητας».

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το Qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »