ΘΑ φορτωθεί σε πυρηνοκίνητα υποβρύχια τύπου Borei και σε άλλα σε μια προσπάθεια να σταλούν μηνύματα στην δύση

Την πυρηνική υπερτορπίλη ΠΟΣΕΙΔΩΝ ( ο Έλληνας θεός της θάλασσας, κρυμμένος βαθιά στον ωκεανό) αναφέρει επακριβώς ρωσικό ΜΜΕ, βγήκε στην δημοσιότητα έτοιμη να φορτωθεί σε πυρηνοκίνητα υποβρύχια τύπου Borei, σε μια προσπάθεια να σταλούν μηνύματα στην δύση.

Τα πρώτα πυρομαχικά τύπου ΠΟΣΕΙΔΩΝ κατασκευάστηκαν και το υποβρύχιο Μπέλγκοραντ θα τα παραλάβει στο εγγύς μέλλον», είχε δηλώσει πρόσφατα πηγή, σύμφωνα με το TASS.

Ουσιαστικά, η τορπίλη ΠΟΣΕΙΔΩΝ είναι μια πυρηνική κεφαλή που ταξιδεύει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και στη συνέχεια εκρήγνυται κοντά στην ακτή, προκαλώντας ραδιενεργό τσουνάμι.

Το ραδιενεργό αυτό κύμα μπορεί να εξαλείψει μητροπόλεις όπως η Νέα Υόρκη ή το Λος Αντζελες.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, οι οποίοι υπάρχουν από τη δεκαετία του 1960.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες όμως έχουν δημιουργήσει δίκτυο δορυφόρων με αισθητήρες υπερύθρων ακριβώς για να ανιχνεύσουν την εκτόξευση των ρωσικών πυραύλων καθώς η ανάφλεξη των κινητήρων τους προκαλεί υψηλές θερμοκρασίες.

Ρώσοι Σπετσνάζ εξολοθρεύουν συστηματικά τα υπολείμματα Ουκρανών πεζοναυτών στη γέφυρα Αντονόφσκυ

Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι ο ρωσικός στρατός εξουδετέρωσε τα υπολείμματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που διείσδυσαν κάτω από τη γέφυρα Αντονόφσκι.

 

 

“Ο ρωσικός στρατός καταστρέφει συστηματικά τα υπολείμματα της ουκρανικής δύναμης αποβίβασης που διείσδυσε κάτω από τη γέφυρα Αντονόφσκι μετά την πλημμύρα του Δνείπερου από την καταστροφή του υδροηλεκτρικού σταθμού Καχόβσκαγια”δήλωσε ο αρχηγός του επιτελείου του συντάγματος της περιοχής.

«Μετά την καταστροφή του υδροηλεκτρικού σταθμού Καχόβσκαγια, αναγκαστήκαμε να αφαιρέσουμε τους σταθμούς παρατήρησης και τα προκεχωρημένα αποσπάσματα, που βρίσκονταν στο νησί ανάμεσα στις δύο όχθες. Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η ακτή ήταν ψηλότερα και δεν είχαμε με την ευκαιρία να καταλάβουμε αυτά τα μέρη, ο εχθρός κατάφερε να εισέλθει με μικρές ομάδες και εισχώρησε κάτω από τη γέφυρα Αντονόφσκυ.

Τώρα αποκαθιστούμε τους σχηματισμούς μάχης μας, και στήνουμε θέσεις παρατήρησης», είπε ο Ρώσος αξιωματικός.

Σημείωσε ότι δεν είχε υπάρξει ποτέ αμφίβια απόβαση στην αριστερή όχθη, οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται σε ένα βαλτώδες, ελώδες νησί.

“Δεν ήταν και δεν θα μείνουν στην ακτή μας. Τώρα παλεύουμε λίγο για το νησί. Θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο εγγύς μέλλον και δεν θα είναι εδώ σύντομα”, είπε ο αρχηγός του επιτελείου του ρωσικού Συντάγματος.

Κατά τη γνώμη του, οι ενέργειες της ουκρανικής διοίκησης έχουν περισσότερο πολιτικά κίνητρα παρά ουσιαστικό αποτέλεσμα.

 

“ Τους έχουμε περικυκλώσει και μπορούν να μεταφέρουν εξοπλισμό, έτσι οι μονάδες τους θα ξεμείνουν από πυρομαχικά. Πραγματικά υφίστανται μεγάλες απώλειες και αυτό είναι απλώς αυτοκτονία», κατέληξε ο ίδιος.

 

 

 

 

Οι ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με την νέα τακτική τους, μόλις απολέσουν κάποια περιοχή αναδιοργανώνονται και περνούν στην αντεπίθεση το ταχύτερο δυνατό, για να μην δώσουν εδαφικά ερείσματα στην ουκρανική πλευρά, έχοντας πάντα στόχο να ξεφουσκώσει η μεγάλη ουκρανική επίθεση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »