Ακόμα και οι βασιλιάδες του Ηνωμένου Βασιλείου τον συμβουλεύονταν

«Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 91 ετών ο Bρετανός τραπεζίτης Έβελιν ντε Ρότσιλντ, ο οποίος κατείχε και τον τίτλο του «Πατριάρχη» της πανίσχυρης οικογένειας, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (8/11) η οικογένειά του.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο Ρότσιλντ πέθανε «ειρηνικά στο σπίτι του», όπως μεταδίδει η βρετανική Sun.

Η πανίσχυρη οικογένεια Ρότσιλντ για πολλούς μαζί με τους Rockfeller και μερικές άλλες οικογένειες θεωρούνται ως οι πραγματικοί «ελεγκτές» του πλανήτη.

Ίσως κάποιοι να υπερβάλουν για την δύναμή τους, ίσως και όχι.

Οι Ρότσιλντ έχουν πολλά παρακλάδια σε διάφορες χώρες όπως ΗΠΑ, Βρετανία, Ελβετία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία κ.λ.π.

Ο αποθανών είχε βοηθήσει στην ένωση του βρετανικού και του γαλλικού κλάδου του διάσημου τραπεζικού ομίλου της οικογένειάς του, ενώ -σύμφωνα με το Bloomberg- είχε δώσει τις οικονομικές του συμβουλές ακόμη και στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας.

Ο κροίσος είχε πει το 1996 στους New York Times πως «η πρώτη δύναμη της οικογένειάς μας είναι η ενότητα», όταν και είχε γίνει η ένωση του βρετανικού με τον γαλλικό κλάδο της τράπεζας.

Ποιος ήταν ο Έβελιν ντε Ρότσιλντ

Από το 1976, ο Ρότσιλντ διετέλεσε επί 27 χρόνια πρόεδρος της N.M. Rothschild & Sons. Μεταξύ των πολλών άλλων ρόλων της, η τράπεζα που σήμερα είναι γνωστή ως Rothschild & Co. βοήθησε στη χρηματοδότηση της νίκης του Δούκα του Ουέλινγκτον επί του Ναπολέοντα το 1815 στη μάχη του Βατερλώ.

Προτού αποχωρήσει το 2003, ο Ρότσιλντ πέτυχε τον -από καιρό προγραμματισμένο- στόχο της συνένωσης της επιχείρησης του Λονδίνου με την αντίστοιχη γαλλική Rothschild & Compagnie Banque. Αυτό θεωρήθηκε ως ένα βασικό βήμα για να παραμείνει ανταγωνιστικός με τις πολύ νεότερες -αλλά και μεγαλύτερες- πολυεθνικές τράπεζες.

 

«Η πρώτη σημαντική δύναμη της οικογένειας είναι η ενότητα», δήλωσε στους New York Times το 1996, όταν ο ίδιος και ο ξάδελφός του, Ντέιβιντ ντε Ρότσιλντ, επικεφαλής του γαλλικού οίκου, είχαν ανακοινώσει τη νέα τους συνεργασία.

Σχετικά με την ισχύ της οικογένειας η εβδομαδιαία επιθεώρηση Niles, τόμος 49 το 1836 είχε δημοσιεύσει τα εξής για την επιρροή τους στη διεθνή υψηλή χρηματοδότηση.

«… Κοιτάζουν ψηλά πάνω από τους βασιλιάδες, υψώνονται ψηλότερα από τους αυτοκράτορες και κρατούν μια ολόκληρη ήπειρο στο κοίλο των χεριών τους. Οι Ρότσιλντ κυβερνούν τον χριστιανικό κόσμο.

…. Δεν κινείται ένα υπουργικό συμβούλιο χωρίς τη συμβουλή τους. Τεντώνουν το χέρι τους, με την ίδια ευκολία, από το Πετρούπολη προς τη Βιέννη, από τη Βιέννη στο Παρίσι, από το Παρίσι στο Λονδίνο, από το Λονδίνο στην Ουάσιγκτον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

… Κρατά τα κλειδιά της ειρήνης ή του πολέμου, ευλογία ή κατάρα… Είναι οι μεσίτες και οι σύμβουλοι των βασιλιάδων της Ευρώπης και οι δημοκρατικοί αρχηγοί της Αμερικής. Τι περισσότερο μπορούν να επιθυμούν;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »