Η απόφαση αυτή αποτελεί σταθμό στην οδό μιας πολιτικής διευθέτησης
Ενήμερο των διαβουλεύσεων για επίτευξη εκεχειρίας στη Λιβύη ήταν το Κάιρο. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σισι χαιρέτισε την ταυτόχρονη κήρυξη εκεχειρίας σε Τρίπολη και Βεγγάζη, λέγοντας ότι συνιστά σημαντικό βήμα για την ειρηνική διευθέτησης της σύρραξης.

«Χαιρετίζω τις δηλώσεις του Προεδρικού Συμβουλίου και της Βουλής της Λιβύης που καλούν σε κατάπαυση του πυρός και σε παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε όλη τη λιβυκή επικράτεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σίσι μέσω του Twitter. «Η απόφαση αυτή είναι ένας σημαντικός σταθμός στην οδό μιας πολιτικής διευθέτησης και της αποκατάστασης της σταθερότητας και των φιλοδοξιών του λαού της Λιβύης» σ’ αυτή τη χώρα, πρόσθεσε ο αιγύπτιος πρόεδρος.

Την επίτευξη συμφωνίας χαιρέτισε και ο ΟΗΕ. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή κάποια δήλωση του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ. Τη συμφωνία ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Τρίπολης (GNA) Φαγιέζ αλ Σάρατζ και ο Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, πρόεδρος του αιρετού κοινοβουλίου που έχει την έδρα του στην ανατολική Λιβύη, και στηρίζεται από την πλευρά του Χαφτάρ (LNA).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »