«Πρωτοφανής προσπάθεια καταστολής της αλήθειας και της ελευθερίας της έκφρασης» καταγγέλλει ο Νοτιοαφρικανός δισεκατομμυριούχο

Σε μία αδιανόητη κίνηση προχώρησε η κυβέρνηση Μπάιντεν καθώς η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου ζήτησε από το Twitter να παραδώσει τις εσωτερικές επικοινωνίες που σχετίζονται με τον ιδιοκτήτη Έλον Μασκ λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις απολύσεις στελεχών και προσωπικού και επίσης ποιοι δημοσιογράφοι έχουν πρόσβαση στα αρχεία του δημοφιλούς social media!

Η πρώτη τροπολογία του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών η οποία είναι εκ των βασικότερων προστατεύει από τη δίωξη και τις κυβερνητικές κυρώσεις κατά της έκφρασης απόψεων, ακόμα και εκείνων που δεν είναι αρεστές στην εκάστοτε κυβέρνηση και εμποδίζει επίσης την κυβέρνηση να παρεμβαίνει στους δημοσιογράφους να ερευνούν ανεξάρτητα ακόμα και τα υψηλότερα κλιμάκια της εξουσίας.

Με λίγα λόγια πρόκειται για μία προσπάθεια της κυβέρνησης Μπάιντεν να ελέγξει τις ειδήσεις που προκαλούν ζημιά στα πολιτικά της αφηγήματα.

 

Η κυβερνητική επιτροπή χρησιμοποίησε ως δικαιολογία τις.. ανησυχίες ότι οι μειώσεις προσωπικού θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ικανότητα της εταιρείας να προστατεύει τους χρήστες, σύμφωνα με έγγραφα που προβλήθηκαν από τη Wall Street Journal.

 

Ακόμα όμως και αυτό το αδύναμο πρόσχημα καταρρέει άμεσα καθώς η ίδια επιτροπή απαιτεί εξηγήσεις από τον ιδιοκτήτη του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, για τον λόγο που επέτρεψε την πρόσβαση στα αρχεία και τις εσωτερικές επικοινωνίες του Twitter, σε δημοσιογράφους!

Στα εσωτερικά αρχεία περιλαμβάνονται πληροφορίες για τα πεπραγμένα των φαρμακευτικών εταιρειών και των εμβολίων κατά Covid-19 όπως επίσης και για τον βίο και πολιτεία του υιου του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν.

Με λίγα λόγια απαιτεί από το νέο ιδιοκτήτη του Twitter, Ελον Μασκ να εξηγήσει γιατί επέτρεψε στους δημοσιογράφους την πρόσβαση στα Αρχεία του Twitter.

Σημειώνεται ότι ο Έλον Μασκ έχει προκαλέσει ταραχή στην κυβέρηνση Μπάιντν με τις αποκαλύψεις του για τον τρόπο με τον οποίο η προηγούμενη διοίκηση του Twitter είχε συνεργαστεί μαζί της αλλά και τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, χτυπώντας ακόμα και τον πρώην πρόεδρο Τραμπ!

Ήδη ο ισχυρός άντρας της Tesla σε μία οργισμένη παρέμβαση δηλώνει ότι πρόκειται για μία «Ντροπιαστική υπόθεση εργαλειοποίησης κυβερνητικού φορέα για πολιτικούς σκοπούς και την καταστολή της αλήθειας»!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »