Πράξεις και δηλώσεις των αρμοδίων δείχνουν πολύ περίεργες κρατικές κινήσεις και δηλώσεις αναφορικά με τους εμβολιασμούς (γιατί δεν βγαίνουν τα νούμερα ενώ για κάποιο λόγο που μόνο στην κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη πρέπει να βγουν) πραγματικά τρομάζουν καθώς αφορούν τα παιδιά, καθώς φαίνεται ότι με το “ζόρι” θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά και γι αυτό έχουν και έτοιμες… ΜΕΘ!

Ο Θανάσης Πλεύρης εγκαινίασε το περίπτερο του υπουργείου στην 85η ΔΕΘ και μίλησε για την προετοιμασία της χώρας για το νέο κύμα κορωνοϊού μια ανάσα πριν ανοίξουν τα σχολεία και μάλιστα έκανε και “προφητικές δηλώσεις”.
Ο κ. Πλεύρης, όπως αναφέρει το grtimes.gr στο περιθώριο των εγκαινίων ρωτήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο εθνικό σύστημα υγείας καθώς και για τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει με τη μετάλλαξη Δέλτα και επισήμανε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την θωράκιση του συστήματος, ενώ έκανε ειδική επισήμανση για τα παιδιά τα οποία είναι πιο ευάλωτα στη Δέλτα, λέγοντας ότι έχει ληφθεί μέριμνα για την οργάνωση των νοσοκομείων που διαθέτουν παιδιατρικές κλινικές έτσι ώστε να είναι έτοιμα σε κάθε ενδεχόμενο.

Δεν είναι άλλωστε μόλις μια ημέρα όταν σε τηλεοπτική συνέντευξη ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στο θέμα του εμβολιασμού των παιδιών δήλωσε, σε σχέση με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στην Ελλάδα:

«Γονείς που έχουν εμβολιαστεί, έχουν δεύτερη σκέψη για τα παιδιά τους. Είναι πολύ χαμηλά τα νούμερα!

Αυτό που μας λείπει θα το καλύψουμε από τις μικρές ηλικίες»!

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται σε συνέχεια των πληροφοριών από το καλοκαίρι όταν η πλειονότητα των ειδικών τόνιζε ότι μέχρι και το τέλος Αυγούστου, η συγκεκριμένη μετάλλαξη θα έχει επικρατήσει και στη χώρα μας, αφού εξαπλώνεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο στα νησιά στα οποία ήδη είναι γνωστή η διασπορά.

Oι επιστήμονες αγωνιούν για την πορεία της πανδημίας καθώς πέραν των χιλιάδων κρουσμάτων, έχουμε και εκθετική αύξηση των εισαγωγών, κυρίως νέων ανθρώπων ανεμβολίαστων, στα νοσοκομεία.

Πηγές του Μαξίμου -στη σκιά της έλλειψης μέριμνας που αφορά το άνοιγμα των σχολείων- επιδιώκουν να εκπέμψουν σήματα προετοιμασίας του ΕΣΥ σε περίπτωση εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα στους μαθητές. Όπως αναφέρουν, «αυτή τη στιγμή σε όλα τα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας υπάρχουν 200 κενές κλίνες για κορωνοϊό και 45 ΜΕΘ για τα παιδιά.

Μόνο στα δύο νοσοκομεία Παίδων, ‘Αγία Σοφία’ και ‘Αγλαΐα Κυριακού’, νοσηλεύονται 12 παιδιά λόγω κορωνοϊού, ενώ υπάρχει και ένα παιδί που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ το οποίο έχει εγκεφαλίτιδα αλλά και κορωνοϊό».

Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται «να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ στα παιδιατρικά νοσοκομεία και μάλιστα άμεσα», προεξοφλώντας ότι τα κρούσματα αλλά και οι περιπτώσεις νοσηλείας των παιδιών πρόκειται να αυξηθούν. Συγκεκριμένα, έχει ξεκινήσει η επεξεργασία για να ανοίξουν περισσότερες απλές κλίνες για τον κορωνοϊό, αλλά και ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να δέχεται περισσότερα περιστατικά Covid-19 το νοσοκομείο παίδων.

Παράλληλα, οι αξιωματούχοι του υπουργείου έχουν ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τον ιδιωτικό τομέα. Οι υγειονομικές αρχές ζητούν από τα ιδιωτικά νοσοκομεία να παραχωρηθούν ΜΕΘ για απλά παιδικά περιστατικά, ΜΕΘ για κορωνοϊό αλλά και απλές κλίνες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »