Τι θα πληρώσει φέτος μια οικογένεια που πέρυσι κατανάλωσε πετρέλαιο θέρμανσης 1.000 λίτρων

Αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη ακρίβεια στο πετρέλαιο θέρμανσης εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία, βρίσκονται οι Έλληνες πολίτες, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν πως θα βγάλουν τον χειμώνα λόγω των «τσουχτερών» τιμών του «μαύρου χρυσού».

Μάλιστα, λίγες εβδομάδες μετά την προτροπή του ίδιου του πρωθυπουργού στους καταναλωτές να εγκαταλείψουν το φυσικό αέριο για τη θέρμανσή τους και να γυρίσουν στο πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του τελευταίου «καλπάζει».

Οι βίαιες διακυμάνσεις του καυσίμου στις τιμές Platts της Μεσογείου, που είναι το χρηματιστηριακό είδος που καθορίζει τις τιμές, έχουν φέρει το πετρέλαιο θέρμανσης πάνω από τα 1,55 ευρώ το λίτρο, ενώ δεν αποκλείεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να ξεπεράσει ακόμα και τα 1,60 ευρώ το λίτρο.

Μετά την επιβολή της επιδότησης των 0,25 ευρώ το λίτρο απευθείας στην αντλία η τιμή διάθεσης που ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή δεν αποκλείεται να κυμανθεί κοντά στο 1,35 με 1,40 ευρώ το λίτρο.

Υπενθυμίζεται πως η τιμή εκκίνησης τον Οκτώβριο του 2020 ήταν στο 1,10 ευρώ το λίτρο στις αστικές περιοχές.

Μια οικογένεια που πέρυσι κατανάλωσε πετρέλαιο θέρμανσης 1.000 λίτρων πλήρωσε 1.100 ευρώ και φέτος θα κληθεί να καταβάλει 1.400 ευρώ, δηλαδή 300 ευρώ περισσότερα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »