Το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωση του δείχνει ότι η Αγκυρα ετοιμάζει ενέργεια στο ευρύτερο σύμπλεγμα της Μεγίστης, με αφορμή τις φωτογραφίες αποβίβασης εθνοφυλάκων στο νησί που δημοσίευσαν ξένα ΜΜΕ.

«Πληροφορίες για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων της Ελλάδας στο Καστελόριζο δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ. Το Καστελλόριζο (Μεγίστη) τελεί υπό καθεστώς αποστρατικοποίησης σύμφωνα με τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947.

Εάν οι πληροφορίες αληθεύουν, αυτό είναι μια νέα ένδειξη της αδιαφορίας της Ελλάδας για τους νόμους και των πραγματικών προθέσεων της στην Ανατολική Μεσόγειο.
Δεν αποδεχόμαστε τυχόν παράνομες αλλαγές στην κατάσταση του νησιού. Τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε μια τέτοια πρόκληση να επιτύχει τον σκοπό της, ακριβώς απέναντι από τις ακτές μας.

Τέτοιες προκλητικές ενέργειες δεν θα βοηθήσουν καθόλου την Ελλάδα. Εάν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, θα ηττηθεί.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο μέχρι το τέλος».

Οπως αναφέρει το defencenet.gr «Ήδη έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού οι φρουρές σε Μεγίστη (Καστελόριζο), Ρω και Στρογγύλη. Μαχητικά αεροσκάφη της 115 ΠΜ έχουν τεθεί σε κατάσταση readiness των 3′ ενώ…» Διαβάστε την συνέχεια στο defencenet.gr.

Οι φωτό που επικαλούνται οι Τούρκοι έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες φωτογραφίες που προέρχονται από διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο και αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο και δείχνουν Ελληνες εθνοφύλακες να αποβιβάζονται στο νησί, υπό το φως του ηλίου και με τον οπλισμό επ’ώμου!

Το ερώτημα είναι γιατί η όλη αποβίβαση εθνοφυλάκων έγινε με το πλοίο της γραμμής υπό το φως της ημέρας; Ήθελε η ελληνική πλευρά να στείλει μήνυμα στην Άγκυρα; Ασυνήθιστο, αλλά όχι απίθανο.

Το ζήτημα είναι ότι οι εθνοφύλακες απεικονίζονται ενδεδυμένοι με στολή των ειδικών δυνάμεων και φέρουν Μ4, με τους Τούρκους να υποστηρίζουν ότι είναι «ειδικές δυνάμεις».

Αυτό που θα πρέπει να ξεκαθαριστεί σε δεύτερο χρόνο, γιατί μάλλον θα προηγείται αυτό που πάνε να στήσει η Αγκυρα, είναι σε τι αποσκοπεί η ελληνική πλευρά με την «απόβαση» εθνοφυλάκων υπό το φως του ήλιου από πλοίο της γραμμής στο Καστελόριζο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »