Ανακατάληψη εδαφών κοντά στην Σύρτη από τον LNA
ΗΆγκυρα έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα προκαλώντας Ιταλία και Ελλάδα μετά την χθεσινή συμφωνία για την ΑΟΖ.

Σύριοι μισθοφόροι με εντολή του τουρκικού γενικού επιτελείου στην Λιβύη, εισέβαλαν στο συγκρότημα πετρελαίου Melita και πετρελαική εγκατάσταση που τροφοδοτεί την Ιταλία. Όπως αναφέρουν Λιβυκά ΜΜΕ, πρόκειται για την πρώτη τουρκική αντίδραση στην θαλάσσια συμφωνία μεταξύ της Ιταλίας και της Ελλάδας.

Η γκάμα των τουρκικών αντιμέτρων προβλέπει πιθανότατα ακόμα και απόβαση Τούρκων Πεζοναυτών από την Ταξιαρχία της Φώκαιας στην Τρίπολη ή την Μισράτα για το έλεγχο της χώρας αν αυτό απαιτηθεί.

Νομίζουμε ότι από χθες στην Άγκυρα οι Τούρκοι ετοιμάζουν σίγουρα την δική τους αντίδραση κατά της Ελλάδος αλλά και της Αιγύπτου μετά τα αποτυχημένα σχέδια για διαμοιρασμό της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ με Ισραήλ και Αίγυπτο.

Ο Ερντογάν ο οποίος χάνει παντού ειδικά στο εσωτερικό του, εκτιμάται ότι μόνο με μια σοβαρή “στρατιωτική επιχείρηση” θα μπορέσει να επιβιώσει στο τουρκικό πολιτικό σκηνικό, αν δεν τον προλάβει βέβαια ο κυοφορούμενος εμφύλιος πόλεμος που ετοιμάζουν οι αντίπαλοι του, ενώ εκατοντάδες νέοι φυλακισμένοι Γκιουλενιστές προστίθενται στους τρόφιμους των τουρκικών φυλακών κάθε μέρα.

Προέλαση LNA

Μήνυμα Αιγύπτου προς Τουρκία: “Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο στη Λιβύη”
Tυτόχρονα η αντεπίθεση του LNA δυτικά της Σύρτης έχει αποδειχθεί επιτυχής μέχρι στιγμής, καθώς οι δυνάμεις του κατάφεραν να ανακτήσουν αρκετές τοποθεσίες που είχαν καταληφθεί προηγουμένως από την τουρκική κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Σύμφωνα με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, οι δυνάμεις του LNA κατέλαβαν την κοιλάδα Jarif, το χωριό Al-Qubayah, και ορισμένα σημεία γύρω από τον δυτικό άξονα της Σύρτης.

Ανακοίνωση από φυλές της Λιβύης

“Στο όνομα του Συμβουλίου των φυλών της Λιβύης, είμαστε μάρτυρες των παραβιάσεων, των εισβολών και των εγκλημάτων πολέμου στην χώρα, τα οποία διαπράττονται από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ.Ν. Ερντογάν και όσα είπε σχετικά ο ίδιος σχετικά με την “συνέχιση της παροχής υποστήριξης στους απογόνους του Ομάρ Μουχτάρ στον πόλεμο τους ενάντια στους τρομοκράτες”, αναφέρει το συμβούλιο των φυλών στην χώρα. Ο ήρωας της Λιβύης Omar Al-Mukhar έζησε την περίοδο (1858–1931).

Σε ομιλία του ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν είπε: «Τα εγγόνια του λιονταριού της ερήμου Ομάρ αλ-Μουχτάρ νίκησαν εκείνους που ήθελαν να εισβάλουν στη Λιβύη με μισθοφόρους. Ο Χαφτάρ θα ψάχνει μέρος να κρυφθεί σε λίγο. Θα στηρίξουμε τους αδελφούς μας στη Λιβύη έως ότου στην χώρα επικρατήσει ειρήνη», τόνισε ο ίδιος.

Η απάντηση κατά της δήλωσης του Ερντογάν ήταν γρήγορη.

Η φυλή Manfa εξέδωσε ανακοίνωση εξ ονόματος του Συμβουλίου των Πρεσβύτερων της Λιβύης τονίζοντας ότι το συμβούλιο παρακολουθεί τις κατάφωρες παραβιάσεις της Τουρκίας, υπογραμμίζοντας ότι τα εγκλήματα πολέμου έχουν βάψει με αίμα τα χέρια του ηγέτη της τουρκικής εισβολής Ρετζέπ Ερντογάν.

Η ίδια κατήγγειλε τις δηλώσεις του Ερντογάν και τόνισε ότι θα συνεχίσει «να υποστηρίζει τους απογόνους του Ομάρ αλ Μουχτάρ στον πόλεμο τους ενάντια στους Σύριους τρομοκράτες που φτάνουν στη χώρα από πολύ μακριά».

Η ανακοίνωση πρόσθεσε: «Εμείς (τα μέλη της φυλής) καταγγέλλουμε με τον ισχυρότερο τρόπο αυτές τις δηλώσεις, ειδικά όταν τα τουρκικά αεροσκάφη σκοτώνουν τους απογόνους του Μουτζαχάντ Ομάρ μπιν Μουχτάρ, ενός μετριοπαθούς ήρωα Άραβα μουσουλμάνου. Το όνομά του δεν θα πρέπει να προφέρεται από ένα ταλαιπωρημένο άτομο που επιτρέπει την πορνεία, την κακία και την ανηθικότητα (Ερντογάν)”.

Η φυλή εξέφρασε έκπληξη για την προκλητικότητα των δηλώσεων του Ερντογάν, δεδομένου ότι ο ίδιος στέλνει χιλιάδες μισθοφόρους και ξένους τρομοκράτες για να πολεμήσουν στη Λιβύη, γιατί κανένας από τους απογόνους του Αλ Μουχτάρ που ανέφερε σήμερα δεν θα πολεμούσε για λογαριασμό του εξαιτίας της σκοτεινής ατζέντας του στην περιοχή.

Ελληνική Φ/Γ καταδιώκει τουρκικά πολεμικά πλοία στην Λιβύη
«Εμείς (τα μέλη της φυλής al-Manfa) ισχυριζόμαστε ότι θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές μας όσον αφορά τους άνδρες και τον εξοπλισμό για να εκδιώξουμε τους Τούρκους εισβολείς από τη Λιβύη, όπως έκαναν οι πρόγονοί μας στο παρελθόν. Εμείς τους ακολουθούμε από πίσω και οι εισβολείς αυτοί θα βρουν μόνο θάνατο σε κάθε εκατοστό αυτής της γης. Επιβεβαιώνουμε επίσης την υποστήριξή μας για την πρόσφατα ανακοινωμένη αιγυπτιακή πρωτοβουλία και καλούμε τα αδέρφια μας στην Αίγυπτο να προχωρήσουν και να εκπληρώσουν το καθήκον τους ενάντια σε αυτήν την οθωμανική εισβολή”, τονίζει η ανακοίνωση προσκαλώντας τις αιγυπτιακές δυνάμεις να παρέμβουν για να σώσουν την χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »