Η Τουρκία θέλει να διασπάσει σε ακόμα μικρότερα κομμάτια το Κουρδιστάν
Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ επισκέφθηκε τη Βορειοανατολική Συρία, και πραγματοποίησε συνομιλίες με Σύριους Κούρδους του SDF και του MSD, καθώς και με τα μέλη του κουρδικού συμβουλίου και ηγέτες των φυλών από τη Raqqa.

Στις 16 Μαΐου, ο αναπληρωτής βοηθός γραμματέας των ΗΠΑ Joey Hood επισκέφθηκε τη βορειοανατολική Συρία. Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με την επίσκεψη ανέφερε ότι ο Χουντ συνοδεύονταν με τον αναπληρωτή Βοηθό Γραμματέα και τον ειδικό εκπρόσωπο για τη Συρία Aimee Cutrona, και τον διευθυντή του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου για το Ιράκ και τη Συρία Zehra Koudoun.

 

Η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συνομιλίες με ανώτερους αξιωματούχους των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (MSD).
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι υπογράμμισαν τη δέσμευση των ΗΠΑ για συνεργασία και συντονισμό με την κουρδική πλευρά για να νικήσει τον ISIS, να εμπεδώσει τη συνεχιζόμενη σταθερότητα στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε η ανακοίνωση των ΗΠΑ.

Στις δεσμεύσεις του, ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε τη δέσμευση των ΗΠΑ να υποστηρίξει όλες τις προσπάθειες για πολιτική επίλυση της συριακής σύγκρουσης.
Επανέλαβε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να είναι ηγέτιδα χώρα στην ανθρωπιστική δράση στην Συρία, ενώ τόνισε την συνεργασία με χώρες που έχουν παρόμοια σκέψη για να διασφαλίσουν την επανεξέταση της διασυνοριακής βοήθειας στη Συρία.

Ο Γενικός Διοικητής του των Σύρων Κούρδων του SDF Mazlum Abdi έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συνάντηση με την αμερικανική αντιπροσωπεία.

 

“Οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού θα παραμείνουν στην περιοχή για να επιτύχουμε την πλήρη νίκη ενάντια στο ISIS, να υποστηρίξουμε τη σταθερότητα και να ενισχύσουμε την αυτόνομη κουρδική διοίκηση”, δήλωσε ο Abdi.

Οι Τούρκοι όμως έχουν τα δικά τους υποχθόνια σχέδια

Το τουρκικό κράτος και το παλιό Οθωμανικό Σουλτανάτο έχουν την ίδια προσέγγιση στη διάπραξη εγκλημάτων για την εξάλειψη λαών και την παραγραφή της ιστορίας και του πολιτισμού τους, δηλώνουν κουρδικές πηγές.

Η Τουρκία προσπαθεί επί του παρόντος να διαλύσει το Κουρδιστάν σε μια προσπάθεια να ανακτήσει αυτό που έχασε από τη Συνθήκη της Λωζάνης που υπεγράφη το 1923, καθώς η πρώτη εκατονταετία από την συνθήκη αυτή πλησιάζει.

Η στρατηγική της τουρκικής κατοχής είναι ο εθνικιστικός φανατισμός και η άρνηση ύπαρξης άλλου λαού.

Ο αντιπρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου της Shahba, Juma Kalo, μίλησε για την οθωμανική προσέγγιση, η οποία αφορά τις σφαγές που διαπράχθηκαν από το Οθωμανικό Κράτος εναντίον Αρμενίων, Σύριων, Ασσυρίων και Ελλήνων, τονίζοντας ότι η συνέχιση των εγκλημάτων κατά του κουρδικού λαού ήταν απλώς συνέχεια όλων αυτών των γενοκτονιών, της οθωμανικής σοβινιστικής στρατηγικής και προσέγγισης που βασίζεται στην εθνική μισαλλοδοξία.

Η Τουρκία ξεκίνησε τουλάχιστον 300 βαρβαρικές εκστρατείες κατά του Απελευθερωτικού Κινήματος Κουρδιστάν, και όλες απέτυχαν, αφού είχαν στόχο να διαλύσουν το Κουρδιστάν και να χωρίσουν σε περισσότερα από τέσσερα μέρη το Απελευθερωτικό Κίνημα του Κουρδιστάν.

Οι Τούρκοι επιτίθενται με στόχο να χωρίσουν τις περιοχές των Κούρδων και να προσπαθήσουν να χωρίσουν την Ροζάβα από το υπόλοιπο συριακό Κουρδιστάν, πολιορκώντας τη βόρεια και ανατολική Συρία, για να κάνουν ευκολότερο τον έλεγχο.
«Ο στόχος της τουρκικής κατοχής είναι να κατακερματιστεί ξανά το Κουρδιστάν για να διευκολυνθεί η κατοχή του», δηλώνει το μέλος του Ελεύθερου Συμβουλίου Γυναικών της Σαχάμπα Καντόν Αμάλ Ισμαήλ.

«Η Τουρκία, μέσω των επιθέσεων της προσπαθεί να κατακερματίσει τα εδάφη του Κουρδιστάν που έχουν χωριστεί σε 4 μέρη για να διευκολύνει τη μετάβαση στο οθωμανικό όνειρο”,τόνισε η ίδια.
Αν κοιτάξουμε όντως τον συνεχή πόλεμο του τουρκικού κράτους με το ΡΚΚ, ο στόχος αυτού του πολέμου είναι μια μεγάλη προσπάθεια απόσπασης της Μέσης Ανατολής από τους Άραβες, και την “αποκατάσταση” ενός Οθωμανικού Κράτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »