Προσπάθειες καθυστέρησης της ουκρανικής αντεπίθεσης;

Παραμονές της ουκρανικής αντεπίθεσης (συνεχώς αναφέρουν ότι σύντομα θα ξεκινήσει) ο Ζελένσκι προσπαθεί να αποτρέψει την εκκίνηση μιας ουκρανικής ενέργειας ζητώντας πρώτα έναν απίστευτο αριθμό Patriot.

Έτσι έφτασε σε σημείο, ανεβάζοντας συνεχώς τον πήχη των υλικών που ζητά για να μπορέσει να έχει επιτυχίες η όποια αντεπίθεση, να θέλει να στείλει το ΝΑΤΟ 50 συστοιχίες τύπου Patriot για την προστασία όλης της Ουκρανίας!

Ο Ουκρανός πρόεδρος παραδέχτηκε ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός και τα όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία από τους δυτικούς υποστηρικτές της εξακολουθούν να μην είναι αρκετά για την αναμενόμενη εαρινή επίθεση.

«Θα θέλαμε να έχουμε ορισμένα πράγματα, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε για μήνες», είπε.

Ο Ζελένσκι τόνισε επίσης την ανάγκη για ισχυρότερη αντιαεροπορική άμυνα και ισχυρίστηκε ότι τα αμερικανικά συστήματα Patriot είναι ουσιαστικά τα μόνα στον κόσμο ικανά να αντιμετωπίσουν ορισμένους τύπους ρωσικών πυραύλων.

Υποστήριξε δε ότι η Ουκρανία θα χρειαζόταν έως και 50 πυροβολαρχίες  Patriot για να εξασφαλίσει επαρκή αεράμυνα. Η έλλειψη τέτοιας προστασίας σημαίνει ότι «ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτών μας θα πεθάνει κατά τη διάρκεια της επίθεσης», πρόσθεσε.

Αριθμοί που πιθανό δεν υπάρχουν στα οπλοστάσια όλων των χωρών μαζί δηλαδή αλλά όμως αυτό δεν αποτρέπει τον Ουκρανό πρόεδρο από το να τις απαιτεί.

Ήδη από τις τρεις συστοιχίες τα ρωσικά πυρά έχουν πραγματοποιήσει πλήγματα σε δύο από αυτές (χωρίς όπως φαίνεται να τις έχουν θέσει εξολοκλήρου εκτός λειτουργίας) αλλά βλέποντας ο Ουκρανός πρόεδρος την ζημιά που μπορεί να επιφέρουν οι ρωσικοί πύραυλοι, μόνο στους Patriot ελπίζει για να έχει μια αξιοπρεπή αεράμυνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ζήτημα είναι μην απαιτήσουν εν συνεχεία οι ΗΠΑ όσες χώρες έχουν Patriot να τους στείλουν στο Κίεβο (η χώρας μας είναι μια εκ των κατόχων τέτοιων συστημάτων) αδιαφορώντας για τις αμυντικές προεκτάσεις από το κενό που θα μείνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »