Απολογισμό του έργου της τελευταίας τριετίας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης στα ΜΜΕ η αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (α’βάθμιας-β’βάθμιας εκπαίδευσης) κα Διαμάντω Βασιλακοπούλο

θερμές ευχές προς τους δημότες για καλές και ευτυχισμένες γιορτές, με υγεία και ευημερία για όλο τον κόσμο.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΠΡΟΝΟΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Το Τμήμα Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής είναι αρμόδια για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής, των πολιτικών ισότητας των φύλων καθώς και για την προστασία και προαγωγή της δημόσιας υγείας στην περιοχή του Δήμου, με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων και τη ρύθμιση των σχετικών  δραστηριοτήτων.

 

Η στήριξη της κοινωνικής συνοχής και η αποφασιστική μάχη κατά της φτώχειας, μέσω μιας πολύπλευρης Κοινωνικής Πολιτικής, αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμομας. Η ουσιαστική ενδυνάμωση των ασθενέστερων και η επανένταξη των αποκλεισμένων από την κοινωνία πολιτών επιτυγχάνεται μέσω σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης, σε μια προσέγγιση που χαρακτηρίζεται από σεβασμό, αξιοπρέπεια και διαφάνεια από τη μία, και σύγχρονες μέθοδοι διαχείρισης, από την άλλη, επιτρέπουν τη στήριξη των ασθενέστερων και την επανένταξη των αποκλεισμένων από την κοινωνία.

Για την επιδίωξη όλων των παραπάνω  η Αντιδημαρχία Υγείας , Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής μέσω του αρμόδιου Τμήματος ενήργησε πολυεπίπεδα.

 

COVID-19

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο μεγάλος πρωταγωνιστής το 2020, ο οποίος εξακολουθεί και σήμερα να μας απασχολεί, είναι ο COVID-19 που αποτελεί τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση στον πλανήτη.

Σε αυτήν την κρίση η πόλη μας αποδείχθηκε πειθαρχημένη και οι ενέργειές μας την κατέστησαν ασφαλή.

Ενεργοποιήσαμε τηλεφωνικό  κέντρο  στην  υπηρεσία  του Δήμου και τροποποιήσαμε τη λειτουργία τους ώστε η εξυπηρέτηση των πολιτών να είναι αποτελεσματική και στοχευμένη για την εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων, απόρων, κοινωνικά και οικονομικά αδύναμων πολιτών.

Για τις ευπαθείς ομάδες, άπορους, κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούσαν να εξυπηρετηθούν στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του COVID-19.

Στόχος η πρόσβαση στα βασικά αγαθά, με τον συντονισμό των εμπλεκόμενων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας αξιολογούν κάθε αίτημα και δίνουν λύσεις σε θέματα, όπως π.χ. παράδοση φαρμάκων, τροφίμων , άμεση διεκπεραίωση με δημοτικές υπηρεσίες κ.ά.

Παρείχαμε  δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη   για την αντιμετώπιση συνεπειών από την υποχρεωτική απομόνωση

Διανομή  έτοιμου φαγητού τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο σπίτι ανάγκης, με διανομή κατ’ οικον. για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με οχήματα και προσωπικό του Δήμου και αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Πλήρη γεύματα το του Πάσχα και τα Χριστούγεννα σε περίπου 55 οικογένειες  

Με πράξεις αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, μέσω την αρωγή του Βοήθεια στο Σπίτι  διατέθηκαν το τριήμερο του Πάσχα κατ΄ οίκον παραδοσιακά πασχαλινά γεύματα και γλυκά, σε άτομα άπορα, μοναχικά, ΑμεΑ, υπερήλικες , ώστε να γιορτάσουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

Διαρκείς ενημερώσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 , διενέγεια τέστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests)   σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Επιπλέον  προγραμματισμός και διενέργεια  250  τέστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests)  σε συμβεβλημένο ιδιωτικό  εργαστήριο .

Σε συνεργασία με την 6ΥΠΕ διενέργεια εμβολιασμού κατ οίκον σε άτομα.

Προληπτικές απολυμάνσεις στα σχολικά κτήρια όλων των βαθμίδων, κάτω από πρωτόγνωρες  υγειονομικές και κοινωνικές  συνθήκες επέστρεψαν με απόλυτη ασφάλεια οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας

Στις αίθουσες των σχολικών μονάδων του Δήμου μας

Στο επίκεντρο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου βρίσκεται η προαγωγή του αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης των πολιτών και η εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασής τους σε αγαθά και υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος μας δίνει βαρύτητα:

 • Στον τομέα προαγωγής της υγείας
 • Στην απρόσκοπτη πρόσβαση στην πρόληψη

και την ενημέρωση

 • Στην εξάλειψη των ανισοτήτων
 • Στην κοινωνική ενσωμάτωση

 

Προληπτική Ιατρική 

Ο Δήμος Αιγιαλείας σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του παιδιού» πραγματοποίησε  δράση  προληπτικής ιατρικής για παιδιά,  με τα κινητά πολυϊατρεία  «Ασκληπιός» κ «Ιπποκράτης» ,  δίνοντας προτεραιότητα σε οικογένειες και παιδιά που αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες.

Πρόγραμμα TEC-MED σε συνεργασία  με το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό κέντρο «ΜΕΡΙΜΝΑ» υλοποιεί  το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «TEC MED».

Το  πρόγραμμα περιλαμβάνει   αξιολόγηση που αφορά τη βιολογική, τη σωματική και την ψυχική υγεία  μέσα από επίσημα πανευρωπαϊκά ιατρικά ερωτηματολόγια και ψυχομετρικά εργαλεία . Γίνεται  σε τρείς φάσεις έτσι ώστε να διαπιστωθούν οι ανάγκες του κάθε ατόμου, προτείνοντας λύσεις και παρεμβάσεις για την άμεση αντιμετώπιση τους μέσω διασύνδεσης με δωρεάν δομές και επαγγελματίες υγείας.

Μέσω της χρήσης διαδικτυακής πλατφόρμας, παρέχεται πλούσιο υλικό ενδυνάμωσης όπως: δωρεάν διαδικτυακή εκπαίδευση για την ψυχική ενδυνάμωση των ηλικιωμένων, δωρεάν εκπαίδευση για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των φροντιστών, απομακρυσμένη διεπαφή για φροντιστές & ηλικιωμένους, υγειονομική και κοινωνική φροντίδα για τους ηλικιωμένους και τους επαγγελματίες, όπως και εξατομικευμένα σενάρια φροντίδας.

 

Κλικ Ζωής παροχής υπηρεσιών τηλεφροντίδας

Πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών τηλεφροντίδας «Παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων» στοχεύει στη δημιουργία μιας δωρεάν κεντρικής υπηρεσίας υποστήριξης ηλικιωμένων που χρήζουν κοινωνικής πρόνοιας και παρακολούθησης, με τη βοήθεια ειδικών συσκευών (κουμπί πανικού, ανιχνευτής πτώσης, γεωεντοπισμός).

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 2022

 

Οικονομική Βοήθεια

2021  :   9.500€  ,  οικονομική στήριξη σε 10 νοικοκυριά

2022  :  17.430€,   οικονομική στήριξη σε 15 νοικοκυριά

 

Συλλογή τροφίμων  Απρίλιος – Ιούλιος  2022

Ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης έστειλαν οι πολίτες του Δήμου που ανταποκρίθηκαν σε κάθε κάλεσμα για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, με στόχο την ανακούφιση των ευάλωτων συμπολιτών μας.

 

Παροχή Δεκατιανού σε σχολεία του Δήμου καθημερινά  σε  190 μαθητές στην χωρική αρμοδιότητα του Δήμου

2022 :    10.396 €    Σταφιδόψωμο

14.916 €    Γάλα

2021 :      3.660 €     Σταφιδόψωμο

5.369,76   Γάλα

 

Λήψη Απόφασης  του ΔΣ  για προετοιμασία του Δήμου να φιλοξενήσει εφόσον απαιτηθεί πρόσφυγες από την Ουκρανία

Έμπρακτη στήριξη με συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και αποστολή τους με την συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού

Στήριξη δύο οικογενειών προσφύγων που διαμένουν στη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου.

Διανομή ΤΕΒΑ (τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης) σε ωφελούμενους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Σύνταξη σχεδίων  δράσης  κατ έτος  για την προστασία αστέγων σε έκτακτες καιρικές συνθήκες

Επανασύνδεση ρεύματος  9  οικονομικά αδύνατων οικογενειών

Έχουν εκδοθεί    280 αποφάσεις οικονομικής αδυναμίας για δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη.

Διανομή καυσόξυλων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

2021    : 25  νοικοκυριά

Συνδρομή στο έργο της κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας»    η οποία είναι  στελεχωμένη με διεπιστημονική ομάδα αποτελούμενη από ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και νοσηλεύτρια, αποδίδει υπηρεσίες σε ενήλικες πολίτες και στις οικογένειές τους, οι οποίοι χρήζουν ψυχιατρικής φροντίδας και αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης στις υπάρχουσες δομές ψυχικής υγείας.

Αρωγή του Δήμου σε πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου με Σύσταση προσωρινού γραφείου αποτελούμενο από διοικητικούς υπαλλήλους και Κοινωνικό Λειτουργό  για την επιτόπια καταγραφή των ζημιών  την παροχή Ψυχολογικής  στήριξης και παραλαβή αιτήσεων.

1η  Εθελοντική Αιμοδοσία, με την υποστήριξη της μονάδας αιμοληψίας του Γ.Ν. Αιγίου καθώς και τον Αχαϊκό Σύλλογο    Μεσογειακής Αναιμίας – ΑΣΠΠΑΜΑ .

 

Ομάδες Γονέων (με παιδιά  από 5 -18 χρ. ) σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑ

Ο σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι η προσέγγιση και η κατανόηση προβληματισμών – συμπεριφορών – αποριών – δυσκολιών που αφορούν το ενδο-οικογενειακό ή/και το σχολικό περιβάλλον.

Απόφαση  ΔΣ για την ίδρυση Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Έμφυλης Βίας και Πολλαπλών Διακρίσεων, το οποίο αποτελεί Δομή του Δήμου Αιγιαλείας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η υποστήριξη των γυναικών – θυμάτων βίας και η ευαισθητοποίηση, πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Ένταξη σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων  26 συμπολιτών με την συνδρομή της  κοινωνικής έρευνας  από την Υπηρεσία

Διεξαγωγή 50-60  κατ έτος  Κοινωνικών ερευνών στο πλαίσιο των Εισαγγελικών εντολών.

Αρωγή σε άστεγους συμπολίτες  (ένταξη σε δομή Αστέγων Πάτρας , σε προνοιακά προγράμματα, τρόφιμα,  ρουχισμό).

 

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Τ Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές πρώτης υποδοχής, οι οποίες παρέχουν ολιστική υποστήριξη στους κατοίκους του οικείων Δήμων, μέσα από την παροχή συνολικού πλέγματος υπηρεσιών που στόχο έχουν την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, όπως και την προώθηση στην απασχόληση.

Τα Κέντρα Κοινότητας λειτουργούν επί 8 ώρες ημερησίως, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας τους παραμένουν ανοικτά για τους πολίτες, ενώ είναι παρόντες τουλάχιστον δύο υπάλληλοι, εκ των οποίων ο ένας,  κοινωνικός λειτουργός.

ΔΑΠΑΝΕΣ  ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

2019  :     58.180€

2020  :     72.086,83€

2021   :    96.434,89 €

2022   : 121.418

 

Ποιες είναι οι αρμοδιότητές τους ;

Α) Υποχρεωτικές, που σημαίνει: 1) Υποδοχή  6.932 (2020-2022 ) πολιτών

ενημέρωση, καταγραφή, υποστήριξη πολιτών κατά τη διαδικασία ένταξής τους σε προνοιακά προγράμματα  : KEA  2.118 (έτος 2022) αιτήσεις στη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου,  Επίδομα Στέγασης  , επίδομα Γέννησης ,  το Σύνολο των προνοιακών επιδομάτων. Επιτόπιες έρευνες  για την διερεύνηση Αστεγίας, Διανομή ΤΕΒΑ

2) Συνεργασία με υπηρεσίες και δομές για τη διασύνδεση των πολιτών και την παραπομπή των αιτημάτων τους, καθώς και τη συνεργασία με την τοπική αγορά εργασίας για την προώθηση της απασχόλησης των ανέργων.

Β) Ενδεικτικές, που σημαίνει: 1) Υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών 2) Κοινωνική ένταξη των πολιτών που περιλαμβάνει συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη.

 

 ΑΡΙΘΜΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Κ.ΝΕΟΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

Π. Σ.

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ
2020306173523261694196
202119554891466732716
ΕΩΣ 10/2022191636515512262778
ΣΥΝΟΛΟ6932158953434689690

 

Σημείωση: ο/η ίδιος-α ωφελούμενος-η δύναται να έχει προσέλθει στο Κέντρο   Κοινότητας με περισσότερα από ένα αιτήματα και να έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από μια επισκέψεις.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

 202020212022
ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ (ΠΡΩΗΝ ΚΕΑ)1594962968
ΤΕΒΑ957669738
ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ754554429
ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ441399395
ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ ΥΠΕΡΗΛΙΚΑ1125169
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ – ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ10863170
ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ4853
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΟΥ Κ.Κ.10600
ΑΛΛΟ (ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ Κ.Α.)76136

 

 

Με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ έχει αποκτηθεί όχημα τύπου VAN για τις ανάγκες των Δημοτικών Ενοτήτων και απομακρυσμένων περιοχών.

Αξία   Οχήματος  VAN   39.500 €

 

 

ΔΡΑΣΕΙΣ 2020-2022

 • Κ.Κ. σε συνεργασία με την ένωση «Μαζί για το παιδί» Δωρεάν διανομή παπουτσιών σε παιδιά ως 18 ετών

 

 

Λειτουργία των δομών:

 

Κοινωνικό Φαρμακείο  50 ωφελούμενοι

Δημοτική Ιματιοθήκη :  15-20 ωφελούμενοι

Τράπεζα τροφίμων ,σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη και την προσφορά τροφίμων σε 150 ωφελούμενους  του Δήμου.

2021  :    5068, 87   Είδη παντοπωλείου & είδη κρεοπωλείου

2022  : 19.597,00   Είδη παντοπωλείου & είδη κρεοπωλείου

4.438,27  Είδη παντοπωλείου & είδη κρεοπωλείου  ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ

 

Στον τομέα της εκπαίδευσης λειτούργησαν  επίσης το  Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Αιγιαλείας δομή εκπαίδευσης ενηλίκων  με λειτουργία    Τμημάτων εξ αποστάσεως.

Υποδοχή  νέων αιτήσεων (65) για την τρέχουσα περίοδο και την έναρξη νέων τμημάτων.

 

Πολλές ακόμη οι ενέργειες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου καθημερινά  η οποία στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης κάθε  πολίτη που βρίσκεται σε ανάγκη.

Πρόθεσή μας η συνέχιση και επέκταση όλων των παραπάνω δράσεων ενώ στους άμεσους στόχους είναι   η Λειτουργία του  Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Έμφυλης Βίας, ήδη έχει εξασφαλιστεί το κτίριο που θα στεγαστεί και θα λειτουργήσει σαν Δομή του Δήμου μας καθώς επίσης και η έναρξη Συμβουλευτικής σε άτομα της Τρίτης Ηλικίας.

Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες για να στελεχωθεί στο άμεσο μέλλον με μόνιμες θέσεις Κοινωνικών Λειτουργών και Ψυχολόγων η Υπηρεσία.

Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες για να ενταχθεί το ΄ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ’ στην Υπηρεσία Υγεία Πρόνοια και Κοινωνική Πολιτική.

Στόχος στο άμεσο μέλλον είναι η περαιτέρω διεύρυνση του Κέντρου Κοινότητας και στελέχωση της και η δημιουργία Παραρτήματος Ρομά ώστε να ασχοληθεί πιο εντατικά με τα προβλήματα αυτής της ευπαθής ομάδας με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.

  

ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2023 – 2028 πρόθεση μας είναι να εντάξουμε τον Δήμο μας στα ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ

Ο ρόλος του ΚΕΠ Υγείας είναι να σχεδιάζει, να οργανώνει και να συντονίζει τα Προγράμματα Πρόληψης και Προ συμπτωματικού Ελέγχου και να τα διασυνδέει με λειτουργούσες δομές υγείας του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Μεριμνά και καθοδηγεί τις δημοτικές πρωτοβουλίες προληπτικής φροντίδας ώστε κάθε δράση να διέπετε από συνέχεια, συνέπεια και σύγχρονη τεχνογνωσία.

Βασικό μέλημα του Προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όπως:

α) Καρκίνος του παχέος εντέρου β) Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας γ) Καρκίνος του μαστού δ) Καρδιοαγγειακός κίνδυνος ε) Ανεύρυσμα αορτής στ) Καρκίνος του προστάτη ζ) Μελάνωμα η) Κατάθλιψη θ) Άνοια ι) ΧΑΠ κ)  Οστεοπόρωση.

Ο ρόλος των ΚΕΠ Υγείας είναι να διασυνδέει τις υπηρεσίες υγείας του δήμου αλλά και όλων των φορέων που ασχολούνται με προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας.

Ο πολίτης θα μπορεί να επικοινωνεί με τα ΚΕΠ Υγείας ή να επισκέπτεται τους χώρους τους και να ενημερώνεται για θέματα προληπτικής υγείας.

 • Εφόσον το επιθυμεί θα δημιουργείται ένας ιατρικός φάκελος με τις προληπτικές του εξετάσεις.
 • Το προσωπικό των ΚΕΠ Υγείας θα προμηθεύει στον Δημότη μια λίστα με τους παρόχους Ιατρούς και τα Διαγνωστικά Εργαστήρια του Δήμου. Υπάρχει ειδική πρόβλεψη και για τους Ανασφάλιστους.
 • Έχει δημιουργηθεί δίκτυο παραπομπών σε εξειδικευμένα νοσοκομειακά κέντρα, για τα αποτελέσματα των προληπτικών εξετάσεων που χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση.
 • Οι πάροχοι Ιατροί αλλά και ο ίδιος ο Δημότης μπορεί να ενημερώνει τον ιατρικό του φάκελο μέσω των ΚΕΠ Υγείας.
 • Ο Δημότης που έχει ιατρικό φάκελο στα ΚΕΠ Υγείας μέσω ειδικού λογαριασμού θα ενημερώνεται για την ημερομηνία που πρέπει να επαναλάβει τις προληπτικές εξετάσεις του.

 

ΠΑΙΔΕΙΑ (ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ)

 

Από την ανάληψη της θητείας της δημοτικής αρχής με δήμαρχο τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι σήμερα, μέσω της στενής συνεργασίας με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, με τις σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τον κ΄. Ελευθεριώτη Δημήτριο πρόεδρο της Αθμιας Σχ. Επιτροπής και τον  κ΄. Δούλο Επαμεινώνδα πρόεδρο Δθμιας Σχ. Επιτροπής από τις αρχές του 2022, στεκόμαστε αρωγοί στις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, με ουσιαστικές και άμεσες παρεμβάσεις όπου είναι αναγκαίο.

-Στην πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, με σειρά ενεργειών από τη πρώτη στιγμή  για την προστασία μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των εργαζομένων, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων, παρείχαμε:

– ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ από τον covid-19, στο σύνολο των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, με μάσκες, απολυμαντικά, ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης των σχολικών συγκροτημάτων, συνεχείς απολυμάνσεις όπου απαιτήθηκε κατά τη λειτουργία των σχολείων αλλά και τις ανάγκες που προέκυψαν

– Όπου διαπιστώνονταν αδυναμία πρόσβασης σε Ίντερνετ η σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, παρείχε κάρτες με ασύρματο ίντερνετ ενώ αγοράστηκαν ταμπλετ και από τις δύο σχ. επιτροπές τα οποία διανεμήθηκαν στις σχολικές μονάδες που διατέθηκαν στους μαθητές που δεν είχαν δυνατότητα πρόσβασης τα οποία στη συνέχεια παρέμειναν στα σχολεία μας.

-Αξιοποιήσαμε χρηματοδοτικά εργαλεία και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αξιοποιώντας το ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αχαϊας» εφοδιάστηκαν τα σχολεία μας με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διαδραστικούς πίνακες, προτζέκτορες, και άλλο τεχνολογικό υλικό.

-Η ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης που εκκρεμούσε για δεκαετίες, αφού ολοκληρώθηκε η μελέτη κατά σχολείο προχωράμε στην υλοποίηση.

-Για πρώτη φορά πέρυσι ο δήμος Αιγιαλείας σε συνεργασία με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετείχε στο πρόγραμμα «ΜΑΘΗΤΕΙΑ» απορροφώντας «10» αποφοίτους επαγγελματικών Λυκείων. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με τον ίδιο αριθμό αποφοίτων και για το 2022-2023.

-Ίδρυση  Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου στο Αίγιο. Ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα μέσα από τιτάνιο αγώνα, ξεκινώντας τη λειτουργία του τον περασμένο Σεπτέμβρη του 2021, ενώ στα τέλη του Δεκέμβρη παραδόθηκε από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας στο σχολείο «επανδρωμένο» το Εργαστήριο Πληροφορικής με Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και εκτυπωτές/ πολυμηχανήματα βάσει των αναγκών που κατεγράφησαν από την διευθύντρια του σχολείου.

-Στήριξη στους μισθωτές των Κυλικείων των σχολείων που δεν κατέβαλαν μισθώματα κατά την περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά ενώ έγινε οριζόντια μείωση 30% στις μισθώσεις δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας και εν συνεχεία 15% μείωση μισθωμάτων για το τελευταίο τρίμηνο του ΄21-΄22 και για το πρώτο τρίμηνο του ΄22-΄23.

-Όσον αφορά το μείζον θέμα της ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, οι υπάλληλοι καθαριότητας ορισμένου χρόνου εργάζονται πλέον με πλήρες ωράριο όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων. Με την τελευταία προκήρυξη του Αυγούστου, απασχολούνται από αρχές Σεπτέμβρη του 2022 στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση 56 υπάλληλοι καθαριότητας και 2  στο ΔΙΕΚ.

Το υπουργείο μας είχε εγκρίνει την μερική απασχόληση τριών με τεσσάρων ωρών και με δαπάνη του δήμου καλύφθηκε το υπόλοιπο ποσό  μισθοδοσίας των υπαλλήλων καθαριότητας για πλήρη απασχόληση 6,5 ωρών.

 

 

ΕΡΓΑ _ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Το Τμήμα Παιδείας σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία , υλοποιεί πολλαπλές δράσεις για τη βελτίωση των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου που αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα:

Στα σχολικά κτίρια Πρωτοβάθμιας έχουν υλοποιηθεί το 2021-2022

ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΕΤΗ 2021-2022

 

Α) ΕΡΓΟ: «Επισκευή σχολικών κτιρίων Δ.Ε. Αιγίου».

Στα παρακάτω σχολεία υλοποιήθηκαν εργασίες τα έτη 2021-2022

 • 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

Πλήρης αποξήλωση και αποκατάσταση των τουαλετών των μαθητών (ειδών υγιεινής, δικτύου ισχυρών ρευμάτων, δικτύου ύδρευσης, δικτύου αποχέτευσης, θύρες)

Αποξήλωση και αντικατάσταση των θυρών των αιθουσών του Ισογείου

 • 6ο Δημοτικό Σχολείο και 11ο Νηπιαγωγείο Αιγίου

Πλήρης αποξήλωση και αντικατάσταση των τουαλετών των μαθητών, των δασκάλων και του νηπιαγωγείου (ειδών υγιεινής, δικτύου ισχυρών ρευμάτων, δικτύου ύδρευσης, δικτύου αποχέτευσης, θύρες)

 

Β)  ΕΡΓΟ: «Επισκευή συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων του Δήμου Αιγιαλείας».

Στα παρακάτω σχολεία υλοποιήθηκαν εργασίες τα έτη 2021-2022

1) Ανακατασκευή τουαλετών κοριτσιών και αγοριών στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου.

2) Εσωτερικοί χρωματισμοί σε τοίχους και οροφές, στα εξής σχολεία:

 • Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Ροδοδάφνης
 • Νηπιαγωγείο Μαρμάρων Αιγείρας
 • Δημοτικό σχολείο Αβύθου

3) Χρωματισμοί θερμαντικών σωμάτων και σωληνώσεων στο Νηπιαγωγείο Ροδοδάφνης

4) Κατασκευή ακρυλικών – συνθετικών δαπέδων Βόλεϊ και Μπάσκετ στους αύλειους χώρους στα εξής σχολεία:

 • 1ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου
 • 2ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου
 • 6ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου
 • 10ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου

 

Γ. ΕΡΓΟ: «Επισκευή σχολικών κτιρίων Δ.Ε. Αιγείρας-Ακράτας-Διακοπτού-Συμπολιτείας-Ερινεού». ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

Στα παρακάτω σχολεία υλοποιήθηκαν εργασίες τα έτη 2021-2022

Δ.Ε. Αιγείρας

1) Νηπιαγωγείο Μαρμάρων

Εσωτερικοί χρωματισμοί και διαμόρφωση χώρου εισόδου & στάθμευσης με τσιμεντόστρωση 300 τ.μ. περίπου.

2) Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας

Εσωτερικοί χρωματισμοί.

 

Δ.Ε. Ακράτας

3) 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας

Εσωτερικοί χρωματισμοίκαι ελαιοχρωματισμός κεντρικών θυρών εισόδων.

 

Δ.Ε. Διακοπτού

4) Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού

Επισκευή στα W.C. αγοριών και κοριτσιών

5) Νηπιαγωγείο Νικολαιΐκων

Χρωματισμοί εσωτερικοί

 

Δ.Ε. Συμπολιτείας

6) Δημοτικό Σχολείο Ροδοδάφνης

Εσωτερικοί χρωματισμοί

Ανακατασκευή δαπέδου εξώστη

Επισκευή εσωτερικών και εξωτερικών επιχρισμάτων

 

7) Νηπιαγωγείο Ροδοδάφνης

Αποξήλωση και αντικατάσταση της σιδερένιας θυρας και παραθύρου των WC με κατασκευές αλουμινίου, αντικατάσταση ειδών υγιεινής λεκανών με Ευρωπαϊκού τύπου, τοποθέτηση νέων νιπτήρων και βρυσών.

 

8) Δημοτικό Σχολείο Αβύθου

Εσωτερικοί χρωματισμοί αιθουσών περίπου 300 τ.μ.

 

9) Νηπιαγωγείο Αβύθου

Τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας στον περιβάλλοντα χώρο.

Κατασκευή τσιμεντόστρωσης στον περιβάλλοντα χώρο.

Συμπλήρωση παρτεριών με κηπόχωμα.

 

 

Δ.Ε. Ερινεού

10) Νηπιαγωγείο Καμαρών

Τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας περίπου 40 τ.μ.

 

11) Δημοτικό Σχολείο Καμαρών

Εξωτερικοί χρωματισμοί 500 τ.μ. περίπου

Επισκευή εσωτερικών επιχρισμάτων

 

ΕΤΗ 2022-2023

Α) ΕΡΓΟ «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες»     

Θα γίνουν παρεμβάσεις στα κάτωθι σχολεία:

Δ.Ε. ΑΙΓΙΟΥ

 1. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ
 2. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΕΜΕΝΗΣ ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ
 3. 1ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ WC ΑΜΕΑ – ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ
 4. 2ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ
 5. 3ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ
 6. 7ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ WC ΑΜΕΑ
 7. 8ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ
 8. 10ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ WC ΑΜΕΑ
 9. ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ WC ΑΜΕΑ – ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ
 10. ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΤΕΜΕΝΗΣ WC ΑΜΕΑ – ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ

Δ.Ε ΑΙΓΕΙΡΑΣ

 1. ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ

Δ.Ε. ΑΚΡΑΤΑΣ

 1. 1ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ WC ΑΜΕΑ – ΡΑΜΠΑ

Δ.Ε. ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

 1. ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ

Δ.Ε ΕΡΙΝΕΟΥ

 1. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΜΑΡΩΝ ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ
 2. ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΑΡΩΝ WC ΑΜΕΑ

Δ.Ε. ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 1. ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΒΥΘΟΥ WC ΑΜΕΑ
 2. ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ
 3. ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΩΝ ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ

 

Β) ΕΡΓΟ: «Επισκευή  σχολικών κτιρίων Δήμου Αιγιαλείας».

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ

Τα παρακάτω σχολεία έχουν ενταχθεί στην υπ. αρ. 132/2022 μελέτη.

Το συγκεκριμένο έργο θα δημοπρατηθεί έως το τέλος του 2022 και θα ξεκινήσει μέσα στο έτος 2023.

 • Δημοτικό Σχολείο Ελίκης (ανακατασκευή τουαλετών μαθητών, εκπαιδευτικών καθώς και κατασκευή w.c. ΑμεΑ)
 • Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού (εσωτερικοί χρωματισμοί στο πέτρινο κτίριο)
 • Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας (αποκατάσταση φθορών στο αμφιθέατρο λόγω υγρασίας, διαμόρφωση εισόδου οχημάτων και εξωτερικοί χρωματισμοί)
 • 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου (ανακατασκευή τουαλετών μαθητών καθώς και κατασκευή w.c. εκπαιδευτικών)
 • 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου (επισκευή επιχρισμάτων στην μαρκίζα της εισόδου του κτιρίου και εξωτερικοί χρωματισμοί)
 • 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου (εσωτερικοί χρωματισμοί)

 

ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΕΤΗ 2021-2022:

Α) Πιστώσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών Ν.2880/2001, ετών 2018-2019

 1. 1ο Γυμνάσιο Αιγίου: Αντικατάσταση παραθύρων Α’ ορόφου παλαιού κτιρίου
 2. Γυμνάσιο & Λύκειο Αιγείρας: Αντικατάσταση θυρών και παραθύρων
 3. Γενικό Λύκειο Ακράτας: Εσωτερικοί χρωματισμοί
 4. Γυμνάσιο Διακοπτού: πλακάκια στο wcτων κοριτσιών
 5. Γυμνάσιο & Λύκειο Καμαρών: Εξωτερικοί χρωματισμοί

 

Β) Χρηματοδότηση από ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

 1. 1ο Γυμνάσιο Αιγίου: Ακρυλικό δάπεδο στον αύλειο χώρο
 2. 2ο Γυμνάσιο Αιγίου: Ακρυλικό δάπεδο στον αύλειο χώρο
 3. 3ο Γυμνάσιο Αιγίου: Ακρυλικό δάπεδο στον αύλειο χώρο
 4. ΕΠΑΛ Αιγίου: Εσωτερικοί χρωματισμοί και πλακάκια στον Α όροφο
 5. Γυμνάσιο & ΓΕΛ Αιγείρας: Εσωτερικοί χρωματισμοί

 

ΕΤΗ 2022-2023

Α) Πιστώσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών Ν.2880/2001,ετών 2020-2021-2022

       (ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ)

 1. 3ο Γυμνάσιο Αιγίου: Αντικατάσταση του βορειοανατολικού τμήματος της στέγης
 2. Γυμνάσιο Διακοπτού: Μόνωση στην πλάκα οροφής
 3. 1ο ΓΕΛ Αιγίου: Κατασκευή τοιχίου περίφραξης στην βόρεια πλευρά του αύλειου

χώρου στο τμήμα που συνορεύει με την ιδιοκτ της Ιεράς Μητροπόλεως

 1. 2ο ΓΕΛ Αιγίου: Επισκευή στη στέγη του τμήματος που βρίσκονται τα γραφεία των καθηγητών και μιας αίθουσας

 

 

Β) Χρηματοδότηση από ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ & ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ

 ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ

 1. 1ο Γυμνάσιο Αιγίου: ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ
 2. 2ο Γυμνάσιο Αιγίου: ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ
 3. 3ο Γυμνάσιο Αιγίου: WC ΑΜΕΑ – ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ
 4. 4ο Γυμνάσιο Αιγίου: WC ΑΜΕΑ – ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ
 5. 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου: ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ
 6. 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου: WC ΑΜΕΑ – ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ
 7. ΕΠΑΛ Αιγίου: WC ΑΜΕΑ – ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ
 8. Γυμνάσιο Ακράτας: ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ
 9. Γενικό Λύκειο Ακράτας: WC ΑΜΕΑ – ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ
 10. Γυμνάσιο Διακοπτού: ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ
 11. Γενικό Λύκειο Διακοπτού: WC ΑΜΕΑ
 12. Γενικό Λύκειο Καμαρών: WC ΑΜΕΑ – ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ

ΕΠΑΛ ΑΙΓΙΟΥ

 1. Ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020 για την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του κτιρίου: Βρίσκεται σε στάδιο Προσυμβατικού Ελέγχου και Υπογραφή Σύμβασης.

Ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την μετατροπή του σε Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο: Βρίσκεται σε στάδιο σύνταξης της μελέτης επισκευής και ανακαίνισης του κτιρίου (εσωτερικών χώρων)

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΑΘΜΙΑΣ & ΒΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΤΗ 2020-2022

Επί προεδρίας κ΄. Δημήτρη Ελευθεριώτη

Σχολική μονάδαΕίδος επισκευήςΚόστος
6ο Δ.Σ. Αιγίου, 11ο Νηπιαγωγείο ΑιγίουΤσιμεντόστρωση, γείσοι παραθύρων, ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ( δημοτικού  και νηπιαγωγείου)550€ +Φ.Π.Α, ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ)
Δ/Σ ΕλίκηςΣτέγαστρο496€
Δ/Σ ΣελιανιτίκωνΕπισκευή στέγης1.200€ +Φ.Π.Α
7ο Δ.Σ. Αιγίου, 8ο Ν. ΑιγίουΔιαχωρισμός ηλεκτροδότησης949,44€ +Φ.Π.Α
Ειδικό Νηπιαγωγείο Αιγίου , 3ο Δ.Σ. ΑιγίουΔιαμόρφωση-δημιουργία τουαλετών, φράκτης εξωτερικός4.836,00€, 589€
Νηπιαγωγείο ΔιακοπτούΔιαμόρφωση χώρου, εξωραϊσμός εσωτερικού, δημιουργία νέων τουαλετών, ΜΕΤΕΣΤΕΓΑΣΗ ΣΕ ΕΛΑΙΩΝΑ14.000,00€
5ο Δ.Σ. ΑιγίουΠρομήθεια τουαλέτας ΑΜΕΑ, καθαρισμός φρεατίων200,00€, 100€
Ν/Γ ΑιγείραςΕπισκευή στέγης και  υδρορροών560,00€
Δ/Σ ΤέμενηςΕπισκευή Υπόστεγου800,00€
Δ/Σ ΚαμαρώνΑντικατάσταση πλακιδίων, λεκανών, θυρών τουαλετών, κίονες προαυλίου, εξωτερικές βρύσες, βάψιμο14.000€
1ο Ν/Π ΑιγίουΕπισκευή αυλής198,4€
Δ/Σ ΜεγανίτηΕπισκευή στέγης310,0€
Ν/Γ ΝικολεϊκωνΕπισκευή στέγης682,0€
1ο Δ/Σ ΑκράταςΕπισκευή τουαλετών, αγορά ηλ. κουζίνας514,0€, 249€
5ο Δ.Σ. ΑιγίουΕπισκευή καμινάδας868,0€
Δ/Σ ΤέμενηςΜεταλλικός σκελετός στις βρύσες433,0€
5ο Δ.Σ. ΑιγίουΤοποθέτηση ειδών ατομικής καθαριότητας στις καινούριες τουαλέτες, εξωτερικούς κίονες και διάφορα,

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ

544,23€, 750€ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ)
2ο Δ/Σ ΑιγίουΚαθαρισμός φρεατίων360,00€
3ο Ν/Γ ΑιγίουΑποκατάσταση φθορών360,00€
Δ/Σ Σελινούντακλιματιστικό320€
2ο Δ/Σ ΑιγίουΕπισκευή εξωτερικής μάντρας , επισκευή καλοριφέρ682,0€, 2852€
11ο Ν/Γ ΑιγίουΠρομήθεια συσκευών ατομικής υγιεινής για καινούριες  τουαλέτες349,24€
Νηπιαγωγείο ΚουλούραςΑποκατάσταση σωλήνων θέρμανσης980,00€
Νηπιαγωγείο Αβύθου, Δημοτικό ΑβύθουΚαθαρισμός φρεατίων , επισκευή κεραμοσκεπής100€, 500€
   Ειδικό Δ/Σ Αιγίου , Από κοινού με Ν/Γ ΑβύθουΚαθαρισμός φρεατίων165,00€
1ο Νηπιαγωγείο ΑκράταςΑποκατάσταση ζημιών εμπρησμού2.500€
Δ/Σ ΔιακοπτούΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ)

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ (ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ) ΣΕ:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ :ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ, 5ο, 6ο, ΚΑΜΑΡΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ : 11ο, Ειδικό

ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (3) ΘΕΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 3ο, 9ο, ΤΕΜΕΝΗΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2022

 1. ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ-ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ-ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
 2. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΩΝ
 3. ΠΡΟΣΛΗΨΗ 21 ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ
 4. ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΙΔΟΧ, ΠΛΗΡΟΥΣ ΩΡΑΡΙΟΥ, ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
 5. ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΣ, ΚΟΠΗ ΧΟΡΤΩΝ, ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
 6. ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
 7. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΑΙΓΕΙΡΑΣ
 8. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ
 9. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΒΡΥΣΩΝ ΣΤΟ 3ο Δ.Σ. ΑΙΓΙΟΥ
 10. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ
 11. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ 2ο Δ.Σ. ΑΙΓΙΟΥ

ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ (2023)

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ  ΣΧ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ, ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΑΥΛΙΩΝ ΧΩΡΩΝ.

  

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΤΗ 2020-2021

επί προεδρίας κ. Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου

 

– Προμήθεια όλων των σχ. μονάδων με είδη προστασίας από τον  covid-19, (μάσκες, απολυμαντικά) και απολυμάνσεις σχ. συγκροτημάτων όπου απαιτήθηκε.

-Προμήθεια με κάρτες ασύρματου ίντερνετ σε όσους μαθητές απαιτήθηκε σύμφωνα με αιτήματα των δ/ντων των σχ.μονάδων, για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης

-Προμήθεια τάμπλετ τα οποία δόθηκαν σε μαθητές που δεν είχαν δυνατότητα πρόσβασης σε υπολογιστή για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, τα οποία επεστράφησαν και παρέμειναν στις σχ. μονάδες.

Δαπανήθηκαν περίπου 134.000,00€ σε σχ. μονάδες ως εξής:

1° ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΙΟΥ
Επέκταση του συστήματος ασφαλείας του σχολείου.
Αντικατάσταση αλεξικέραυνου και τοποθέτηση συστήματος συναγερμού για την προστασία του.
Επισκευαστικές εργασίες, καγκελόπορτα, θύρες αιθουσών
 
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΙΟΥ
Αντικατάσταση αλεξικέραυνου και στήριξη των καθοδων.
Διασύνδεσης του συναγερμού με την κεντρική μονάδα
Αντικατάσταση κρυστάλλων, προστατευτικά κιγκλιδώματα παραθύρων ελαιοχρωματισμός
 
3° ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΙΟΥ
Αποκατάσταση σπασμένων κιγκλιδωμάτων στο σχολείο
Στεγανοποίηση τμήματος κεραμοσκεπής και υποστήριξή της με σιδηροκατασκευή.
Υποστήλωση τμήματος οροφής
Αντικατάσταση θυρών
Αποκατάσταση στέγης λόγω επικινδυνότητας
 
4° ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΙΟΥ
Υποστήριξη εξωτερικού κιγκλιδώματος
Μεταφορά και τοποθέτηση σιδηροκατασκευής από την Ν. Σολιώτη, τοποθέτηση, ελαιοχρωματισμός, υποστήριξη
Κατασκευή, τοποθέτηση, ελαιοχρωματισμός παγκακίων
Αντικατάσταση καγκελόπορτας κυρίας εισόδου
Θωράκιση δύο θυρών του γραφείου, αντικατάστση πόρτας εισόδου, επισκευή παραθύρου, αντικατάσταση κιγκλιδώματος κατόπιν βανδαλισμών
Κατασκευή και τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων λόγω παραβίασης
Επιδιόρθωση, υποστήριξη μπασκετών
 
1° ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ
Ελαιοχρωματισμός των εξωτερικών τοιχίων του σχολείου από υβριστικά συνθήματα
Αντικατάσταση δύο μπασκετών
Αποκατάσταση του φυλακίου από εμπρησμό.
Επιδιόρθωση 20 σιδερένιων θυρών
 
2° ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ
Αντικατάσταση πλέξιγκλας μπασκέτες
Κατασκευή εξόδων διαφυγής προαυλίου
Στεγανοποίηση της οροφής του κοντέινερ
Αποξήλωση παλαιού πατώματος και τοποθέτηση νέου
Προστατευτικό κιγκλίδωμα στην είσοδο/έξοδο προς την οδό Αναπαύσεως
ΓΥΜΝΑΣΙΟ -ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΜΑΡΩΝ
Προστατευτικό κιγκλίδωμα α και β ορόφου, ελαιοχρωματισμός
Αντικατάσταση πλέξιγκλας μπασκετών
Προμήθεια και τοποθέτηση αντιθραυσματικών κρυστάλλων λόγω βανδαλισμών
Επισκευαστικές εργασίες στο κτίριο (τεχν. έκθεση Πολεοδομίας)
Διαμόρφωση μίας αίθουσας στο ισόγειο ως αίθουσα covid. Αντικατάσταση αλουμινένιων παραθύρων, επισκευές σε θύρες, διαμόρφωση χώρου στο ισόγειο (αποθήκη), στόπερ.
Επιπλέον εργασίες άρσης επικινδυνότητας σε υποστυλώματα και τοιχοποιίες βάσει τεχνικής έκθεσης
Αντικατάσταση σπασμένου κρύσταλλου, τοποθέτηση τερματικού πόρτας
Επιδιόρθωση κιγκλιδώματος προφύλαξης
Αντικατάσταση κλειδωνιών
 
ΓΥΜΝΑΣΙΟ -ΛΥΚΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ
Κατασκευή στεγάστρου με αναδομή και στέγη στο προαύλιο.
 
ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ
Κατασκευή στεγάστρου, εργασίες διαμόρφωσης χώρου έμπροσθεν κυλικείου Κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ
Αντικατάσταση πλέξιγκλας μπασκέτες
 
ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ
Εργασίες περίφραξης λόγω φθοράς, ασφάλιση με πόρτα τμήματος γειτονικού κτήματος που έχει κοινή είσοδο με το σχολικό συγκρότημα, αντικατάσταση σωλήνων στήριξης των πλεγμάτων αθλοπαιδιών, επισκευές σε θύρες.
Κατασκευή στεγάστρου υπαίθριου χώρου
 
1° -2° ΕΠΑΛ ΑΙΓΙΟΥ
Επισκευή θυρών σχ.συγκροτήματος
 
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝ.ΕΣΠΕΡ ΓΕΛ ΕΕΕΕΚ ΑΙΓΙΟΥ
Αντικατάσταση θυρών και παραθύρων, κλειδωνιών και χερουλίων σε αίθουσες
Περίφραξη περιβάλλοντα χώρου σχ. συγκροτήματος λόγω επικινδυνότητας
 
Ιο ΕΚ ΑΙΓΙΟΥ
α)Κατασκευή και τοποθέτηση προστατευτικού διαφράγματος β)κάλυψη των φρεατίων
Προμήθεια προπλάσματος-ομοιώματος ανθρώπου, για την πρακτική άσκηση των μαθητών του 1ου Ε.Κ. Αιγίου.
Προμήθεια δύο (2) κλιματιστικών
 
ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ ΑΙΓΙΟΥ/ Εργασίες διαμόρφωσης χώρου
Ελαιοχρωματισμός αιθουσών που διαμορφώθηκαν για την λειτουργία του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΎ.Λ
Κατασκευή και τοποθέτηση κασών αλουμινίου και περβάζι
Κατασκευή μίας επιπλέον θύρας στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αιγίου
Κατασκευή και τοποθέτηση εσωτερικού προστατευτικού κασώματος με περβάζι σε θύρες
Αποκατάσταση λειτουργικότητας χώρων
Σοβατεπί αιθουσών
Μάρμαρα αιθουσών
Εξοπλισμός εργαστηρίου πληροφορικής (Η/Υ, προτζέκτορες, εκτυπωτές, φωτοαντιγραφικά μηχανήματα)

 

ΕΤΟΣ 2022  επί προεδρίας κ΄. Επαμεινώνδα Δούλου

 Δαπανήθηκαν περίπου σε σχ. μονάδες 69.017,00€ ως εξής:

-Προμήθεια χάρτου (Α4)  & κόλλες αναφοράς  στις σχ. μονάδες αρμοδιότητάς μας

 

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Προμήθεια βιντεοπροβολέα
 
2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΙΟΥ
Αποκατάσταση τεσσάρων (4) μεταλλικών υδρορροών (λούκια) του υποστέγου στο προαύλιο
 
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Αποκατάσταση εξωτερικών σοβάδων
Προμήθεια βιντεοπροβολέα
 
4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Εργασίες καθαρισμού και επίστρωσης ακρυλικού δαπέδου στο γήπεδο μπάσκετ
προμήθεια Η/Υ
 
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Προμήθεια βιντεοπροβολέα
 
1Ο ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ
Προμήθεια  έξι (6) πινάκων μαρκαδόρου
Αντικατάσταση 7 θυρών αλουμινίου
Εργασίες καθαρισμού και επίστρωσης ακρυλικού δαπέδου στο γήπεδο μπάσκετ
Προμήθεια 2 βιντεοπροβολέων
Εργασίες ελαιοχρωματισμού αιθουσών
 
ΕΕΝΕΓΥΛ
Προμήθεια βιντεοπροβολέα
 
ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΜΑΡΩΝ
Εργασίες καθαρισμού και επίστρωσης ακρυλικού δαπέδου στο γήπεδο μπάσκετ
κατασκευή και τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων σε 3 αίθουσες λυόμενες (συνολικά σε 3 πόρτες και 9 παράθυρα)
Β)  επισκευή τριών (3) Μεταλλικών πορτών στις τουαλέτες.
Αντικατάσταση 4 θυρών αλουμινίου
Προμήθεια βιντεοπροβολέα
Ελαιοχρωματισμός 3 διαδρόμων, 2 αιθουσών σχ. συγκροτήματος και 3 επιφανειών στις λυόμενες αίθουσες.
 
ΓΥΜΝΑΣΙΟ –ΛΥΚΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ
Εργασίες καθαρισμού και επίστρωσης ακρυλικού δαπέδου στο γήπεδο μπάσκετ
Προμήθεια βιντεοπροβολέα
 
 
ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ
Κατασκευή στεγάστρου περιμετρικά τουαλετών
προμήθεια φορητού υπολογιστή (lap top)
Τοποθέτηση  τεσσάρων συστημάτων συσκότισης
Προμήθεια βιντεοπροβολέα
 
ΓΥΜΝΑΣΙΟ –ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ
αντικατάσταση εξωτερικών σωληνώσεων καλοριφέρ
Εργασίες καθαρισμού και επίστρωσης ακρυλικού δαπέδου στο γήπεδο μπάσκετ
Προμήθεια ενός φωτοαντιγραφικού μηχανήματος
αντικατάσταση εξωτερικών σωληνώσεων καλοριφέρ
Αντικατάσταση τριών θυρών
Οικονομική ενίσχυση ποσού 500€ για την αναβάθμιση του Εργαστηρίου Πληροφορικής του σχ. συγκροτήματος.
 
 
1Ο  ΕΠΑΛ
Εργασίες καθαρισμού και επίστρωσης ακρυλικού δαπέδου στο γήπεδο μπάσκετ
 
 
1ο ΕΚ ΑΙΓΙΟΥ
οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 1.000,00 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών κατόπιν δολιοφθοράς
εργασίες μόνωσης της ταράτσας  λόγω επικινδυνότητας.

 

 

ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ (2023)

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να περάσουν τα Σχολεία της Αιγιαλείας στην ψηφιακή εποχή.

Επόμενο βήμα της Σχολικής Επιτροπής, ιντερνετ σε όλες τις αίθουσες και τα εργαστήρια των Σχολείων.

Βιντεοπροβολείς σε όλους τους χώρους ει δυνατόν καθώς lap top ή υπολογιστές που θα είναι συνδεδεμένοι.

Αυτονόητο η διαμόρφωση των χώρων άθλησης και των χώρων προαυλισμού με όλα όσα χρειάζονται οι χώροι ώστε να γίνουν λειτουργικοί (παγκάκια, επίστρωση των προαυλίων και κατασκευή στεγάστρων όπου υπάρχει ανάγκη).

Όσον  αφορά το ΕΝΕΕΓΥΛ η δημιουργία τμημάτων πληροφορικής ή γεωπονίας ή άλλου τομέα ή τμήματος (η σχολική επιτροπή και η αντιδημαρχία Παιδείας φρόντισαν ώστε φέτος να δημιουργηθούν τα τμήματα πληροφορικής και γεωπονίας) εξαρτάται από τον αριθμό των παιδιών που αποφοιτούν από την πρώτη Λυκείου (ελάχιστος αριθμός παιδιών 5). Οι αποφοιτήσαντες από την πρώτη Λυκείου  δυστυχώς για φέτος ήταν 4 και παρά τις ενέργειες που έγιναν (εντοπίστηκαν 2 μαθητές που φοιτούσαν σε άλλα σχολεία παρόλο που είχαν γνωμάτευση για το ειδικό και έγιναν ενέργειες ώστε να δημιουργηθεί το τμήμα με την προσθήκη αυτών των 2 μαθητών) το υπουργείο παιδείας δεν δημιούργησε το τμήμα. Εκείνο που πρέπει να γίνει η ένταξη αυτών των παιδιών σε κάποια δομή ώστε να συμμετέχουν στα δρώμενα κάποιας σχολικής μονάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »