Δημοψηφίσματα προσάρτησης στη Ρωσία ανακοίνωσαν για 23-27 Σεπτέμβρη οι ΛΔ Ντόνετσκ, Λουγκάνσκ,η Χερσώνα αλλά και η Ζαπορίζια! Μετά την προσάρτηση τους θα είναι ρώσικο έδαφος και αν χτυπηθούν η Ρωσία θα κηρύξει πόλεμο ακόμη και τον πιο ολοκληρωτικό!!

Ανατροπή άρδην του σκηνικού.. Ραγδαίες και καταλυτικές διαφαίνονται οι εξελίξεις στο ουκρανικό που δρομολογούν ευρύτερες αναταράξεις. Καθώς οι Λ Δημοκρατίες Λούγκανσκ και Ντόνετσκ οδεύουν σε δημοψηφίσματα προσάρτησης στη Ρωσία όπως και Ζαπορίζια, Χερσώνα μοιάζει να περνάμε στη γ΄φάση της ουκρανικής διαμάχης. (O ρώσικος στρατός ελέγχει το 95% της περιφέρειας Χερσώνας όλη την Λ Δ Λούγκανσκ και μεγάλο μέρος τη αντίστοιχης Ντόνετσκ.)

 

Αν η ειδική επιχείρηση Ρωσίας άρχισε με την αναγνώριση εκ Ρωσίας των 2 Λ Δημοκρατιών ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία θα κηρυχθεί μετά τα δημοψηφίσματα και μετά την προσάρτηση των 2 Δημοκρατιών ή και Χερσώνας, Ζαπορίζια από Ρωσία αν δεχθούν επίθεση ουκρανική αυτές οι περιοχές.

Τώρα τα Κοινοβούλια των Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ ήδη ανακοίνωσαν πως θα κάνουν δημοψήφισμα. Το υπό ρώσικο έλεγχο τμήμα της περιοχής Zaporizhia θα οργανώσει κι αυτό δημοψήφισμα προσάρτησης στη Ρωσία .”Η διοίκηση της περιφέρειας Χερσώνα αποφάσισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την είσοδο της περιοχής Χερσώνας στη Ρωσική Ομοσπονδία.” Το δημοψήφισμα στην περιοχή Kherson θα διεξαχθεί επίσης από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2022 – ο επικεφαλής της CAA της περιοχής Kherson.

Οι αρχές της φιλορωσικής περιοχής Kherson όρισαν την περίοδο από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.Ο επικεφαλής της περιφέρειας Zaporozhye, Balitsky, δήλωσε ότι θα διεξαχθεί εκεί δημοψήφισμα για την επανένωση με τη Ρωσία από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου..

Δημοκρατία Χερσώνας

Στο DPR, το δημοψήφισμα έχει επίσης προγραμματιστεί για τις 23-27 Σεπτεμβρίου, όπως και στο LPR

Έτσι, τα επίσημα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στις 28 ή 29 Σεπτεμβρίου, μετά την οποία η DPR και η LPR μπορούν να στείλουν επίσημο αίτημα για ένταξη στη Ρωσία.

Αντίστοιχα, στις 30 Σεπτεμβρίου ή την 1η Οκτωβρίου, το αίτημα αυτό μπορεί να γίνει επίσημα δεκτό και τα σχετικά έγγραφα θα υπογραφούν στο Κρεμλίνο.

Μετά από αυτό, το θέμα της απελευθέρωσης της υπόλοιπης ΛΔ Ντόνετσκ θα είναι το θέμα της απελευθέρωσης των ρωσικών εδαφών που έχουν καταλάβει οι Ουκρανοί Ναζί. Και αυτό ήδη επηρεάζει τα ζητήματα του στρατιωτικού νόμου και το ρωσικό πυρηνικό δόγμα.

Προηγουμένως σύμφωνα με το RIA Novosti, το Δημόσιο Συμβούλιο της περιφέρειας Χερσώνα απηύθυνε έκκληση στον επικεφαλής της περιοχής, Βλαντιμίρ Σάλντο, να διεξαγάγει αμέσως δημοψήφισμα για την ένταξη της στη Ρωσική Ομοσπονδία. Aντίστοιχα οι αυτοανακηρυχθείσες ανεξάρτητες Λ Δημοκρατίες του Ντονμπάς απαιτούν επειγόντως δημοψήφισμα για την προσάρτηση τους στη Ρωσία.

 

Τη Δευτέρα, την πρωτοβουλία για άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη στη Ρωσία έλαβαν τα δημόσια επιμελητήρια της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) και του Ντόνετσκ (DPR). Στράφηκαν στους αρχηγούς των δημοκρατιών, Leonid Pasechnik και Denis Pushilin.

Σύμφωνα με δήλωση του Δημοσίου Συμβουλίου που διαβάστηκε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου από τον πρόεδρό του Βλαντιμίρ Οβτσαρένκο:

«Θεωρούμε ότι είναι πιο επίκαιρο από ποτέ να λάβουμε μια σταθερή απόφαση για την άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την είσοδο της περιοχής Χερσώνα στη Ρωσική Ομοσπονδία. Είμαστε σίγουροι ότι η πρωτοβουλία θα υποστηριχθεί πλήρως από τους κατοίκους της περιοχής Kherson. Η ένταξη στη Ρωσία δεν θα είναι μόνο ένας θρίαμβος της ιστορικής δικαιοσύνης, αλλά θα διασφαλίσει επίσης την επικράτεια, θα ανοίξει νέες ευκαιρίες στο δρόμο προς την αναγέννηση και την αποκατάσταση της δύναμης της γης μας και την επιστροφή σε μια πλήρη και ειρηνική ζωή. »

Μόλις η Χερσώνα προσαρτηθεί στη Ρωσία, το Κρεμλίνο πολύ λογικά θα μπορεί να θεωρήσει ότι η Ουκρανία επιτίθεται σε ρωσικό έδαφος, θέτοντας σε κίνδυνο την ακεραιότητα της Ρωσίας. Σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων TASS, τα μέλη του Συμβουλίου υποστήριξαν ομόφωνα αυτό το κάλεσμα…

Δημοκρατία Ζαπορίζια

Οι αυτοανακηρυχθείσες ανεξάρτητες Λ Δημοκρατίες του Ντονμπάς απαιτούν επειγόντως δημοψήφισμα για την προσάρτηση τους στη Ρωσία.
Οι ηγέτες των αυτοαποκαλούμενων Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ δήλωσαν ότι θα ενώσουν τις προσπάθειές τους ώστε αυτή η προσάρτηση να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό. Ανησυχεί επίσης η περιοχή της Kherson.

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, οι ηγέτες των επαρχιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ζήτησαν επειγόντως τη διοργάνωση δημοψηφίσματος προσάρτησης στη Ρωσία. Ο αρχηγός της αυτοαποκαλούμενης Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Ντένις Πουσίλιν, κάλεσε τον ομόλογό του στο Λουχάνσκ, Λεονίντ Πασέτσνικ, για κοινή δράση προς αυτή την κατεύθυνση.όπερ και εγένετο….

Την Τρίτη, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υποστήριξε προσωπικά τη διοργάνωση αυτών των δημοψηφισμάτων στο Telegram, θεωρώντας ότι θα ήταν «ουσιώδη». Η ημερομηνία της 4ης Νοεμβρίου θα είχε οριστεί από το Ντόνετσκ, όπως ανέφερε ο Paul Gogo, ανταποκριτής στη Μόσχα για πολλά γαλλικά ΜΜΕ. Μια άκρως συμβολική ημερομηνία, καθώς αντιστοιχεί στη Ρωσία με την ημέρα της Εθνικής Ενότητας, που τιμά μια λαϊκή εξέγερση του 17ου αιώνα που εκδίωξε τις πολωνικές δυνάμεις κατοχής από τη Μόσχα.
Η περιοχή Χερσώνα, έχει επίσης συμμετάσχει σε αυτήν την έκκληση. Στις 5 Σεπτεμβρίου, η ρωσική διοίκηση ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τις προετοιμασίες για δημοψήφισμα προσάρτησης λόγω των ουκρανικών στρατιωτικών κινήσεων στην περιοχή.Ωστόσο τώρα το Δημόσιο Συμβούλιο της περιφέρειας Χερσώνα απηύθυνε έκκληση στον επικεφαλής της περιοχής, Βλαντιμίρ Σάλντο, να διεξαγάγει αμέσως δημοψήφισμα για την ένταξη της στη Ρωσική Ομοσπονδία. Ο Volodymyr Saldo τελικά υπέγραψε το σχετικό διάταγμα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη Χερσώνα από 23-27 Σεπτεμβρίου.

Τα δημοψηφίσματα θα παρείχαν στις δύο αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες και στην περιφέρεια της Χερσώνα την ειδική προστασία της Μόσχας: θα γίνονταν έτσι αναπόσπαστο μέρος του ρωσικού εδάφους και οποιαδήποτε επίθεση θα μπορούσε να θεωρηθεί ως επίθεση εναντίον της ίδιας της Ρωσίας. Κάτι που θα μπορούσε, ενδεχομένως, να πυροδοτήσει πυρηνικά πυρά, αφού σύμφωνα με το δόγμα της, η Ρωσία «επιφυλάσσεται να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο (…) σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας με συμβατικά όπλα, δεδομένου ότι η ίδια η ύπαρξη του κράτους θα απειλούνταν».

 

Μια επιλογή που επιβεβαίωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. «Η καταπάτηση στο έδαφος της Ρωσίας είναι έγκλημα που μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για αυτοάμυνα, προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος στο κανάλι του στο Telegram. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτά τα δημοψηφίσματα τα φοβούνται τόσο το Κίεβο και τη Δύση, και γι’ αυτό πρέπει να διεξαχθούν». Για να προσθέσει: «Θα αλλάξουν εντελώς τον φορέα ανάπτυξης της Ρωσίας για δεκαετίες. (…) Μετά την ενσωμάτωση αυτών των νέων εδαφών στη Ρωσία, ο γεωπολιτικός μετασχηματισμός του κόσμου θα γίνει μη αναστρέψιμος».

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ υπέγραψε το νόμο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη του Λουχάνσκ στη Ρωσική Ομοσπονδία και το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί μεταξύ 23 και 27 αυτού του μήνα.(ΦΩΤΟ)

Οι ως τώρα πολιτοφύλακες του DPR και του LPR, όταν οι Δημοκρατίες γίνουν μέρος της Ρωσίας, θα γίνουν Ρώσοι στρατιωτικοί, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Δούμας Kartapolov.

Ντόνετσκ ανακοίνωση δημοψηφίσματος

Τα δημοψηφίσματα στο Ντονμπάς δεν θα επηρεάσουν την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία – Πεντάγωνο.

Ο Μακρόν χαρακτήρισε τη διοργάνωση δημοψηφισμάτων στην επικράτεια του Ντονμπάς κυνισμό και πρόκληση.

Το ΝΑΤΟ θα θεωρήσει παράνομα τα επικείμενα δημοψηφίσματα DPR, LPR, Kherson και Zaporozhye για την ένταξη στη Ρωσία -ΓΓ ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg

Η Τουρκία δεν θ΄αναγνωρίσει ποτέ τα αποτελέσματα αυτών των δημοψηφισμάτων δήλωσε και ο Ερντογάν.

Οι επιθέσεις του Κιέβου μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των δημοψηφισμάτων θα θεωρηθούν ως επιθετικότητα κατά της Ρωσίας – Γερουσιαστής Όλγα Kovitidi.

Η περιοχή Zaporizhia θα κηρύξει ανεξαρτησία εντός των υπαρχόντων διοικητικών συνόρων, δηλαδή ολόκληρης της περιοχής, μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, δήλωσε ο Rogov στον αέρα του Solovyov Live.

Η ελληνικής καταγωγής από τη Συμφερούπολη Κριμαίας Ρωσίδα γερουσιαστής Όλγα Κοβιτίδη* μέλος του Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) δήλωσε ότι οι επιθέσεις του ουκρανικού στρατού μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των «δημοψηφισμάτων » θα θεωρηθούν ως επιθετικότητα κατά της Ρωσίας.

Δηλαδή, όπως φαίνεται, εννοείται ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα κηρύξει επίσημα τον πόλεμο στην Ουκρανία και θα ακολουθήσει η ανακοίνωση γενικής επιστράτευσης.

EKTAKTO Η βαρυσήμαντη ομιλία του Πούτιν μεταφέρθηκε για αύριο!

*Από το 2001 έως το 2006 – Κοσμήτορας της Σχολής της Κριμαίας της Εθνικής Ακαδημίας Νομικής.

Σήμερα Μέλος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας προερχόμενη από το Εκτελεστικό της Δημοκρατίας της Κριμαίας.

Από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 17 Μαρτίου 2014 – Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών της αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας.

Από τις 18 Μαρτίου έως τις 26 Μαρτίου 2014 – Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών της Δημοκρατίας της Κριμαίας. η ΕΛΛΗΝΙΔΑ. Οι ήρωες πολιτεύονται ως Έλληνες ….

H Ελληνίδα που έκοψε ταρίφα στους Ουκρανούς ναζί αν επιτεθείτε στις περιοχές που θα είναι υπό προσάρτηση μετά τα δημοψηφίσματα ΠΟΛΕΜΟΣ

Στις 26 Μαρτίου 2014, το Κρατικό Συμβούλιο της Δημοκρατίας της Κριμαίας διόρισε την Olga Feodorovna Kovitidi ως μέλος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας από την εκτελεστική εξουσία της δημοκρατίας – το Συμβούλιο Υπουργών της Δημοκρατίας της Κριμαίας [4][5]. Είναι μέλος της Επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου για την Άμυνα και την Ασφάλεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »