Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, έχασαν περίπου 10.000 στρατιώτες κοντά στο Μπαχμούτ, εξαιτίας των φιλοδοξιών και των εκκλήσεων του Ζελένσκι, να μην παραδοθεί αυτή η πόλη. Η πολιτική απόφαση του Κιέβου στοίχισε τη ζωή σε πολλούς Ουκρανούς στρατιώτες και οι καθημερινές απώλειες, ξεπερνούν τους 200 νεκρούς και τραυματίες. Την ίδια στιγμή, η ουκρανική διοίκηση εγκαταλείπει συχνά τις μονάδες της, τις οποίες στη συνέχεια διαλύει ο ρωσικός στρατός.

Ρωσία και Ιραν συνεργάζονται με την δημιουργία εργοστασίου drones σε ρωσικό έδαφος

 

«Για τις πολιτικές εκκλήσεις του Ζελένσκι  να μην παραδοθεί το Μπαχμούτ (Αρτεμόφσκ), η Ουκρανία πληρώνει με χιλιάδες νεκρούς μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ο αριθμός των ανεπανόρθωτων απωλειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην «κρεατομηχανή Μπαχμούτ», ξεπερνά σαφώς τους 10.000 μαχητές», αναφέρει η Daily Telegraph.

Το Κίεβο, παραδέχεται ότι η κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Μπαχμούτ και του Σολεντάρ, είναι πολύ «λυπηρή», και ο Ζελένσκι μάλιστα ηχογράφησε ένα μήνυμα βίντεο για αυτό το θέμα, στο οποίο υποσχέθηκε ότι όλα θα αλλάξουν σύντομα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ρωσικό ΜΜΕ, κάποιες μέρες οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κυριολεκτικά ανατρέπονται, φτάνοντας μέχρι και τους 500 νεκρούς και τραυματίες. Τα νοσοκομεία και τα νεκροτομεία στο Μπαχμούτ (Αρτεμόφσκ) είναι γεμάτα, ένας πολύ μεγάλος αριθμός τραυματιών,  δεν απομακρύνονται πάντα από το πεδίο της μάχης, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των «Wagner», οι μάχες συνεχίζονται στα περίχωρα του Μπαχμούτ (Αρτεμόφσκ). Τώρα, η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αναγκάζεται να μεταφέρει μέρος των εφεδρειών στην περιοχή Soledar.

Patriot στα σύνορα Πολωνίας και Ουκρανίας

Η Γερμανία θα τοποθετήσει συστήματα αεράμυνας Patriot στα σύνορα Πολωνίας και Ουκρανίας, έως το τέλος της εβδομάδας.

Τα μέσα αεράμυνας, σύμφωνα με τη γερμανική πλευρά, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την καταστροφή στόχων που απειλούν το ΝΑΤΟ. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι στην πραγματικότητα, τα συστήματα αεράμυνας θα παρακολουθούν ρωσικούς πυραύλους και χάρη στην ικανότητα ενσωμάτωσης με τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας με τη μορφή συστημάτων IRISTHAWK και NASAMS, θα αυξήσουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα της απώθησης πυραύλων  από επιθέσεις. 

 

 

Επιπλέον, τέτοια συστήματα μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν, για την καταστροφή πυραύλων κρουζ πάνω από το δυτικό τμήμα της Ουκρανίας, αφού στην πραγματικότητα, οποιοσδήποτε πύραυλος κρουζ μπορεί να αναγνωριστεί ως απειλή.

Να αναφέρουμε ότι,  ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Mariusz Blaszczak είχε ανακοινώσει πριν από λίγες ημέρες ότι, η χώρα του ετοιμάζεται να αναπτύξει το γερμανικό σύστημα αεράμυνας Patriot στο έδαφός της, αφού το Βερολίνο αρνήθηκε κατηγορηματικά να αναπτύξει το σύστημα στην Ουκρανία. Την ίδια στιγμή, οι Γερμανοί αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η υποστήριξη της Ουκρανίας από τις ΗΠΑ δεν στοχεύει μόνο στη Ρωσία, αλλά και στις ευρωπαϊκές οικονομίες και βιομηχανίες.

Υπενθυμίζεται ότι, η Γερμανία προσέφερε για πρώτη φορά στη Βαρσοβία το σύστημα Patriot μετά την πυραυλική επίθεση του περασμένου μήνα στην Πολωνία, η οποία σκότωσε δύο άτομα. Αυτός ο «αδέσποτος» πύραυλος ώθησε τον Blaszczak να ζητήσει από τη Γερμανία να στείλει τους Patriot στην Ουκρανία.

Παρά το γεγονός ότι, αντιμετώπισε τεράστια κριτική από τη Βαρσοβία και το Κίεβο για την απόφασή του, το Βερολίνο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι λόγω πολλών άμεσων ζητημάτων, όπως ο ουκρανικός στρατός που δεν εκπαιδεύεται στο πώς να χρησιμοποιεί τους Patriot και τις πιθανές απαντήσεις της Μόσχας, είναι αβάσιμο τα γερμανικά πυραυλικά συστήματα να αναπτυχθoύν σε ουκρανικό έδαφος.

Ο ουκρανικός στρατός, ξέρει μόνο πώς να χειρίζεται σοβιετικά όπλα και συστήματα αεράμυνας, όπως το S-300. Η Ουκρανία, δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ σύστημα Patriot και θα χρειαζόταν τουλάχιστον μισό χρόνο εκπαίδευσης για να μάθει τις λειτουργίες του.

Λευκορωσία: Έκτακτες ασκήσεις ετοιμότητας μάχης

Εν τω μεταξύ, ο στρατός της Λευκορωσίας ανακοίνωσε έκτακτες ασκήσεις ετοιμότητας μάχης, με εντολή να μετακινηθούν στρατεύματα σε καθορισμένες περιοχές και να δημιουργηθούν γέφυρες πέρα ​​από δύο μεγάλα ποτάμια.

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας, δεν αποκάλυψε πόσο χρόνο θα διαρκέσουν οι ασκήσεις ετοιμότητας ή τις πιθανές επιπτώσεις τους στη γειτονική Ουκρανία, η οποία αμύνεται κατά της εισβολής της Ρωσίας για σχεδόν 10 μήνες.

Επίσης, δεν διευκρίνισε πόσα στρατεύματα και ποιος τύπος στρατιωτικού υλικού θα μετακινηθούν, προσδιορίζοντας μόνο τους ποταμούς Berezina και Nemana για διέλευση γεφυρών.

Η ανακοίνωση είχε ομοιότητες με τη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας, την περασμένη εβδομάδα ότι, τα στρατεύματα και ο εξοπλισμός του θα μετακινηθούν σε διάστημα δύο ημερών για την αντιμετώπιση της απειλής της «τρομοκρατίας».

 

 

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας, δεν αποκάλυψε πόσο χρόνο θα διαρκέσουν οι ασκήσεις ετοιμότητας ή τις πιθανές επιπτώσεις τους στη γειτονική Ουκρανία, η οποία αμύνεται κατά της εισβολής της Ρωσίας για σχεδόν 10 μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »