Επίσημη επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ στο Βασίλειο
Ένα σημαντικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνουν Ελλάδα και Σ. Αραβία. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, βρίσκεται στο Βασίλειο, όπως σας ανέφερε νωρίτερα το Πενταπόσταγμα, ανταποδίδοντας την επίσημη επίσκεψη του ομολόγου του τον Μάρτιο του 2021, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο κρατών.
Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, όπως αντίστοιχα ήταν και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΔ) του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

Την ίδια περίοδο, στην Σαουδική Αραβία θα βρίσκονται προσωπικό και 4 αεροσκάφη F-16 για τη διεξαγωγή της Άσκησης Falcon Eye-2, δραστηριότητα που εντάσσεται στο πλέγμα των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν προγραμματιστεί και εκτελούνται με βάση τον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, με σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των 2 χωρών.
Εκεί θα εκτελεστούν πιθανότατα σενάρια προσομοίωσης κατά μονάδων επιφανείας και αντιαεροπορική άμυνας με την συνεργασία μονάδων επιφανείας του πολεμικού ναυτικού.

 

Η ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου – ΗΑΕ – Σαουδικής Αραβίας, ενισχύει το μέτωπο απέναντι στον νεοοθωμανισμό της Τουρκίας, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η ομαλοποίηση των σχέσεων του Ισραήλ με αραβικές χώρες, που δημιουργεί νέες προοπτικές συνεργειών και συνεργασιών.

Επισημαίνουμε ότι η χώρα μας προσφέρθηκε να στείλει μια συστοιχία πυραύλων Patriot στο Ριάντ.

Η συμμαχία αυτών των χωρών επιδιώκει να σχηματίσει μια περιφερειακή ζώνη που θα περιορίζει τις φιλοδοξίες της Άγκυρας και θα την αναγκάζει να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο.

Το Ριάντ διαβλέπει έναν άμεσο και μεγάλο κίνδυνο στις προσπάθειες της Τουρκίας να επιβάλλει την Γαλάζια Πατρίδα, η οποία “γκριζάρει” και τα δικά τους συμφέροντα.
Το μήνυμα της Σ. Αραβίας

Η Σ. Αραβία, δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο πριν λίγο με την επίσημη επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ στη χώρα.

Μάλιστα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέβασαν και βίντεο-υπερπαραγωγή. Μάλιστα οι Σαουδάραβες, αναφέρουν πως για ”πρώτη φορά, αναπτύσσονται ελληνικά μαχητικά μαχητικά στο βασίλειο. Μια στρατηγική συμμαχία για την ειρήνη και την σταθερότητα γεννιέται.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »