Η επικεφαλής της Υπηρεσίας Τύπου, Αλεσάντρα Βελούτσι, δήλωσε χθες Τρίτη 25 Μαΐου πως το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη είναι έτοιμο να προσφέρει μια πλατφόρμα για τη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, εάν ληφθεί τέτοιο αίτημα από τα μέρη.

Συγκεκριμένα, η ίδια δήλωσε: «Το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη είναι πολύ ικανοποιημένο που η συνάντηση των προέδρων θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη. Αυτό επιβεβαιώνει το ρόλο της Γενεύης ως τόπου διεξαγωγής διεθνών εκδηλώσεων στο υψηλότερο επίπεδο. Φυσικά, εάν υπάρχει ένα αίτημα, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για να το υποστηρίξουμε».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (25/05), ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, στις 16 Ιουνίου, στην πόλη της Γενεύης.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση: «Σκοπεύουν να συζητήσουν την κατάσταση και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων Ρωσίας – ΗΠΑ, ζητήματα στρατηγικής σταθερότητας, καθώς και επίκαιρα θέματα στη διεθνή ατζέντα, συμπεριλαμβανομένης της αλληλεπίδρασης στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού και της διευθέτησης των περιφερειακών συγκρούσεων».

Ο Λευκός Οίκος, βέβαια, γνωστοποίησε το εξής: «Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Πούτιν στη Γενεύη της Ελβετίας, στις 16 Ιουνίου 2021. Οι ηγέτες θα συζητήσουν ένα πλήρες φάσμα πιεστικών ζητημάτων, καθώς επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε την προβλεψιμότητα και τη σταθερότητα στη σχέση ΗΠΑ – Ρωσίας».

Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν απέλασε πρόσφατα 10 Ρώσους διπλωμάτες από τις ΗΠΑ και επέβαλε κυρώσεις σε 32 ρωσικές οντότητες και άτομα ως μέρος ενός νέου γύρου κυρώσεων για τις υποτιθέμενες κυβερνοεπιθέσεις της Μόσχας και άλλες εχθρικές πράξεις κατά των αμερικανικών συμφερόντων.

Ωστόσο, η Μόσχα αρνήθηκε τους προαναφερθέντες ισχυρισμούς και είπε ότι οι τελευταίες κυρώσεις των ΗΠΑ έρχονται σε αντίθεση με τη ρητορική της αμερικανικής κυβέρνησης ότι επιδιώκει σταθερή σχέση με τη Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τζο Μπάιντεν επικοινώνησαν τηλεφωνικά για πρώτη φορά στις 26 Ιανουαρίου, λίγο μετά την ορκωμοσία του Αμερικανού Προέδρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »