Στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί χώρες όπως η Ολλανδία που δε έχει ούτε ένα στρατιώτη στη Λιβύη!
Στη μη πρόσκληση της Ελλάδας από τη Γερμανία στη συνδιάσκεψη για τη Λιβύη αναφέρθηκε ο Γερμανός Πρέσβης Ernst Reichel στο Regional Growth Conference, μετά και την ανοιχτή δυσαρέσκεια που εξέφρασε χτες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν προσεκλήθη η Ελλάδα, απάντησε πως στόχος της διάσκεψης είναι να παρευρεθούν μόνο χώρες που έχουν εμπλακεί στη χώρα με στρατεύματα ενώ, σημείωσε πως το ζήτημα αυτό δεν είναι «γερμανικό» αλλά άπτεται των Ηνωμένων Εθνών. Επιπλέον, συμπλήρωσε πως δεν είναι τωρινή συζήτηση αλλά η ατζέντα έχει χαραχθεί από το 2019.
O Γερμανός πρέσβης με λίγα λόγια, εκστόμισε απίστευτες δικαιολογίες, που συνιστούν άθλια ψεύδη και ασέβεια προς την χώρα μας. Ο Γερμανός ισχυρίστηκε ότι την διάσκεψη την οργανώνει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, πράγμα ψευδές. Αφού η διάσκεψη γίνεται με πρωτοβουλία της Γερμανίας.

Το χειρότερο όλων όμως, είναι ότι ο Γερμανός πρέσβης ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα δεν προκλήθηκε, διότι προσκλήθηκαν μόνον χώρες που διατηρούν στρατό στην Λιβύη! Πρόκειται για ένα άθλιο ψέμα, καθώς στην διάσκεψη έχουν προσκληθεί χώρες όπως η Ολλανδία, η Τυνησία, το Μαρόκο, χώρες που φυσικά δεν έχουν ούτε έναν στρατιώτη στην Λιβύη!

ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Ν.Δένδιας, στο πλαίσιο του 9ου «Regional Growth Conference» που διεξάγεται στην Πάτρα, δήλωσε στην δημοσιογράφο Αλεξία Τασούλη:

”Αυτό το οποίο πρέπει να αποφασιστεί οπωσδήποτε και πρέπει να υλοποιηθεί είναι η άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη. Αυτό είναι το πρόταγμα. Η Ελλάδα έχει απευθείας διάλογο και μια επικοινωνία με τη λιβυκή πλευρά. Παρά ταύτα, είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας εμμονικά σε μια τακτική, δεν μας κάλεσε και αυτή τη φορά στη συνάντηση για τη Λιβύη.”

Καταρχάς το υπουργείο Εξωτερικών έθεσε ζήτημα συμμετοχής της Ελλάδας στην συγκεκριμένη Διάσκεψη, καθώς η χώρα μας διαδραματίζει σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και ο υπουργός Νίκος Δένδιας έχει επισκεφθεί όλες τις κρίσιμες για το ζήτημα χώρες και είχε μακρά συνομιλία με τους ομολόγους του.

Το αίτημα συμμετοχής μας, κατατέθηκε στη συνάντηση που είχε προχθές στην Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ. «Για εμάς, μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τη Λιβύη, με τις δύο επισκέψεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών στη Λιβύη και μια επίσκεψη του Λίβυου Προέδρου στην Ελλάδα, και με το γεγονός ότι έχουμε δεσμεύσει δυνάμεις στην επιχείρηση “Ειρήνη”, είναι σημαντικό να είμαστε “παρών”» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης στις κοινές δηλώσεις, προσθέτοντας ότι ο υψηλός καλεσμένος μας «θα διαβιβάσει το αίτημα στη γερμανική κυβέρνηση στο υψηλότερο επίπεδο, με την ακριβή επιχειρηματολογία που του παρουσιάσαμε».

Tόσο άθλιοι είναι οι Γερμανοί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »