Η Ρωσία με 65 δισεκ καταφέρνει όχι απλά να αντιστέκεται αλλά και να κερδίζει χώρες που συνδυάζουν 1,3 τρισεκ. προϋπολογισμούς για στρατιωτικές δαπάνες…
Οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για την διάδοση της Δημοκρατίας, όποιος πιστεύει ότι οι αμερικανοί διεξάγουν πολέμους ανά τον κόσμο για την δημοκρατία είναι απλά αφελής.
Οι ΗΠΑ δεν έχουν ζωτικά συμφέροντα στην Ουκρανία, η Ουκρανία πέραν από σιτάρι και κάποια άλλα προϊόντα δεν παράγει κάτι άλλο… ωστόσο βρίσκεται πλησίον της Ρωσίας…
Αλλά και η Ρωσία δεν είναι πραγματικός εχθρός των ΗΠΑ, διαθέτουν πυρηνικά όπλα, μερικά είναι ανώτερα των αμερικανικών, ειδικά στους βαλλιστικούς ή υπερηχητικούς αλλά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα πολέμου μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων.
Οι ΗΠΑ παρέσυραν την Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία… είναι ξεκάθαρο. 

Οι ρώσοι έχουν ιστορικό και συναισθηματικό δέσιμο με το Donbass και τους ρωσώφωνους αλλά οι ΗΠΑ είχαν σχέδιο να παρασύρουν σε πόλεμο φθοράς την Ρωσία…
Η Ουκρανία είναι ένα διεφθαρμένο κράτος, στην Ουκρανία δεν υπάρχει δημοκρατία 12 κόμματα έχουν απαγορευτεί ενώ όλα τα κανάλια προβάλουν το ίδιο πρόγραμμα… αυτό το σκηνικό το συναντούμε στις δικτατορίες.
Οι ΗΠΑ δεν υπερασπίζονται την Δημοκρατία της Ουκρανίας, τους είναι παντελώς αδιάφορη η δημοκρατία στην Ουκρανία…
Για 10ετίες οι ΗΠΑ δήλωναν ότι δεν έχουν ζωτικά συμφέροντα στην Ουκρανία… γιατί ξαφνικά η Ουκρανία είναι στο απόλυτο επίκεντρο και υπό την απόλυτη κηδεμονία των αμερικανών;
Οι αμερικανοί σκόπιμα παρέσυραν σε πόλεμο τους ρώσους στην Ουκρανία με σχέδιο… ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος είναι μια άπληστη μαριονέτα που θα έπαιζε το παιχνίδι των αμερικανών…
Γιατί λοιπόν η Ουκρανία έγινε χώρα ζωτικής σημασίας;
Οι ΗΠΑ είδαν πως μέσω της Ουκρανίας μπορούσαν να αποδυναμώσουν την Ρωσία…θέλουν η Ουκρανία να εξελιχθεί σε Αφγανιστάν δηλαδή σε ένα πόλεμο φθοράς…

Τι κρύβεται πίσω από το σχέδιο αποδυνάμωσης της Ρωσίας;

Αν και ο στρατιωτικός προϋπολογισμός της Ρωσίας είναι 20 φορές μικρότερος από τον προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ, είναι σε θέση αντιστέκεται απέναντι στο ΝΑΤΟ καθώς διαθέτει το ισχυρότερο θερμοπυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο, την ισχυρότερη χερσαία δύναμη, τη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορία, καθώς και το δεύτερο μεγαλύτερο ναυτικό στον πλανήτη.

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι ο ρωσικός στρατός είναι ο δεύτερος πιο ισχυρός στον πλανήτη, και ο πρώτος εάν αποτιμηθεί η δύναμη πυρός των πυρηνικών όπλων.
Μόλις πρόσφατα οι αμερικανοί αναγνώρισαν ότι τα πυρηνικά των ρώσων έχουν εξελιχθεί περισσότερο από ότι των ΗΠΑ ειδικά τα βαρέως τύπου…
Με τον ένα ή άλλο τρόπο η στρατιωτική ισχύς της Ρωσίας είναι αναμφισβήτητη.

Ωστόσο, μέχρι σχετικά πρόσφατα, μεγάλο μέρος της στρατιωτικής της ισχύος ήταν το αποτέλεσμα της κληρονομιάς της Σοβιετικής εποχής.
Πριν από τα τέλη της δεκαετίας του 2000, ο ρωσικός στρατός ήταν ουσιαστικά το άθροισμα σε μικρογραφία των Σοβιετικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο απόηχος των γεγονότων του 2008 στη Γεωργία οδήγησε σε μια μεταρρύθμιση που ουσιαστικά δημιούργησε τον σύγχρονο ρωσικό στρατό.
Οι αλλαγές στο στρατιωτικό δόγμα μεταμόρφωσαν τον ρωσικό στρατό….

Μία από τις πρώτες αλλαγές που εφαρμόστηκαν ήταν να γίνει ο ρωσικός στρατός πιο συμπαγής και ευκίνητος.
Μεγάλοι και δυσκίνητοι σχηματισμοί της σοβιετικής εποχής που βασίζονταν σε μαζικό εξοπλισμό και εκατομμύρια άνδρες αντικαταστάθηκαν από μονάδες πολύ καλύτερης αναλογίας ποιότητας-ποσότητας με ανώτερες δυνατότητες συντονισμού και ISR (πληροφορίες, επιτήρηση, αναγνώριση).
Αυτό αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό στο πεδίο της μάχης, όπου ένα σχετικά μικρό ρωσικό απόσπασμα κατάφερε όχι απλώς να σταματήσει την προέλαση του ISIS και άλλων τρομοκρατικών ομάδων που υποστηρίζονται από το εξωτερικό που λυμαίνονταν τη Συρία, αλλά και να βοηθήσει τη χώρα να απωθήσει και να ανακτήσει εδάφη που χάθηκαν με τα χρόνια.
Στην Συρία περίπου 155.000-200.000 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν κατά την επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία,

Γιατί η Αμερική θέλει να αποτρέψει το Εξοπλιστικό Πρόγραμμα της Ρωσίας έως το 2030;

Τα απομεινάρια του τεράστιου σοβιετικού στρατού στο εσωτερικό εκσυγχρονίστηκαν πλήρως στα τέλη της δεκαετίας του 2000 – αρχές της δεκαετίας του 2020, κάτι που αποδείχθηκε ανεκτίμητο κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ωστόσο, το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού έπρεπε να αναθεωρηθεί, καθώς η εμπειρία από τη μάχη κατά των δυνάμεων του καθεστώτος της Ουκρανίας έδειξε την ανάγκη να προσεγγιστεί αυτή η διαδικασία λίγο διαφορετικά.
Η σημασία των μη επανδρωμένων συστημάτων, ιδιαίτερα των οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των περιπλανώμενων πυρομαχικών αποδείχθηκε στο πεδίο της μάχης καταλυτικής σημασίας.
Ο ρωσικός στρατός έπρεπε επίσης να κάνει δογματικές προσαρμογές για να κάνει τις μονάδες του ακόμη πιο αποτελεσματικές.
Επιπλέον, η βιομηχανία όπλων άρχισε να βελτιστοποιεί την έρευνα και ανάπτυξη, την παραγωγή κ.λπ. προκειμένου να αξιοποιεί καλύτερα τους πόρους της. Αυτό κατέστησε δυνατή όχι μόνο τη διατήρηση, αλλά και την αύξηση της αποδοτικότητας της παραγωγής .

Μια άλλη σημαντική πτυχή είναι το στρατηγικό στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας και είναι ακριβώς αυτό το στοιχείο της συνολικής αμυντικής πολιτικής της υπερδύναμης που ανησυχεί περισσότερο την πολιτική Δύση (ιδιαίτερα την Αμερική).

Η Μεγάλη Ανησυχία των ΗΠΑ

Το 2019, το Αμερικανικό Πεντάγωνο προέβλεψε ότι η στρατιωτική ισχύς της Ρωσίας θα κορυφωθεί το 2028 και ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν ότι μπορούν για να εμποδίσουν την Ρωσία να συνεχίσει το εξοπλιστικό της πρόγραμμα.
Ένας από τους τρόπους για να γίνει αυτό ήταν η κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης σε σημείο όπου η Ρωσία δεν θα είχε άλλη επιλογή από το να παρέμβει, με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό του σχεδίου, καθώς και την εξάντληση των υφιστάμενων ρωσικών δυνάμεων και οπλικών συστημάτων.
Γιατί πολλές φορές οι μυστικές υπηρεσίες της Δύσης δίνουν τόσο μεγάλη σημασία στον χρόνο εξάντλησης συγκεκριμένων πυραύλων και άλλων οπλικών συστημάτων;
Υπάρχει εξήγηση…
Η προσδοκία ήταν ότι η οικονομία της Ρωσίας θα καταρεύσει λόγω των κυρώσεων και ότι αυτό θα καθιστούσε ουσιαστικά αδύνατη την εφαρμογή του εξοπλιστικού προγράμματος.

Ωστόσο, η Δύση υπολόγισε λάθος την ευρωστία της ρωσικής οικονομίας, ενώ υπερεκτίμησε επίσης τον αντίκτυπο των κυρώσεων στην τεχνολογική ικανότητα της Ρωσίας.
Όχι μόνο η Ρωσία εξακολουθεί να είναι σε θέση να παράγει προηγμένα όπλα, αλλά επίσης συνεχίζει να αναπτύσσει πυραύλους παγκόσμιας κλάσης και άλλους τύπους οπλισμών.
Η Ρωσία παραμένει παγκόσμιος ηγέτης στις υπερηχητικές τεχνολογίες, τόσο πολύ που οι ανταγωνιστές της στο ΝΑΤΟ συνεχίζουν να στέλνουν κατασκόπους και να προσπαθούν να δωροδοκήσουν ή να εξαναγκάσουν Ρώσους επιστήμονες να πουλήσουν την τεχνογνωσία τους.
Αρκετοί άνθρωποι έχουν συλληφθεί εξαιτίας αυτού τα τελευταία χρόνια, κάτι που παραδέχτηκε και η μηχανή προπαγάνδας της Δύσης, παρόλο που εξακολουθούν να επιμένουν ότι η Ρωσία «τεχνολογικά υστερεί».

Άλλες εξελίξεις περιλαμβάνουν νέους τύπους αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων οχημάτων, UGV (μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους), drones κ.λπ. για τις ρωσικές χερσαίες δυνάμεις.
Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό αποκτά επίσης δεκάδες νέα προηγμένα υποβρύχια και πυρηνοκίνητα, υποβρύχια drones, καθώς και μια πληθώρα σκαφών επιφανείας.
Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις αποκτούν νέους τύπους αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων υπερσύγχρονων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ιδιαίτερα εκείνων που ελέγχονται από προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη, μαχητικά αεροσκάφη επόμενης γενιάς, στρατηγικά stealth και συμβατικά βομβαρδιστικά (ή πλοία μεταφοράς πυραύλων, όπως είναι γνωστά στο Ρωσική στρατιωτική ονοματολογία) κ.λπ.

Οι Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις, οι οποίες χειρίζονται τα πιο ισχυρά όπλα στην ιστορία της ανθρωπότητας, αποκτούν νέους ICBM (διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους).
Σήμερα η Ρωσία διαθέτει τους ισχυρότερους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους στον κόσμο όπως και οι αμερικανοί έχουν αναγνωρίσει… μάλιστα οι ΗΠΑ έχουν εξοργιστεί πως εκσυγχρόνισαν οι ρώσοι τα πυρηνικά τους…

Οι ρώσοι διαθέτουν HGV (οχήματα υπερηχητικής ολίσθησης), τα οποία κυριολεκτικά δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο.
Ταυτόχρονα, η Ρωσία επεκτείνει τις ήδη εντυπωσιακές δυνατότητές της στη διαστημική άμυνα, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη τη διεξαγωγή επιθέσεων εναντίον της Ρωσίας χωρίς σχεδόν άμεσα αντίποινα.

Και όμως, το γεγονός ότι η Ρωσία είναι σε θέση να τα κάνει όλα αυτά παρά το γεγονός ότι βρίσκεται υπό εικονική πολιορκία, ενώ παράλληλα διεξάγει την αντεπίθεσή της κατά της έρπουσας επιθετικότητας του ΝΑΤΟ, είναι αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους αμερικανούς.
Αν και το σκέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ που εμπλέκεται στο Ουκρανικό έχει συνδυασμένο προϋπολογισμό 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (πάνω από το 60% των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών) και οι ΗΠΑ έχουν 865 δισεκ. στρατιωτικό προϋπολογισμό… ο προϋπολογισμός της Ρωσίας είναι 65 δισεκατομμύρια δολάρια (λίγο πάνω από το 3% του παγκόσμιου συνόλου ή το 5% των 1,3 τρισεκ)…
Η Ρωσία με 65 δισεκ καταφέρνει όχι απλά να αντιστέκεται αλλά και να κερδίζει χώρες που συνδυάζουν 1,3 τρισεκ. προϋπολογισμούς για στρατιωτικές δαπάνες…

Παρόλα αυτά, η Ρωσία είναι σε θέση να αποκομίζει σημαντικά μεγαλύτερα κέρδη, καθώς διατηρεί το ισχυρότερο θερμοπυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο, την ισχυρότερη χερσαία δύναμη, τη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική δύναμη, καθώς και το δεύτερο μεγαλύτερο ναυτικό στον πλανήτη.
Αν αυτό συνεχιστεί μέχρι το 2030, το Πεντάγωνο προβλέπει ότι η Ρωσία θα είναι πολύ μπροστά από τις δυνατότητες του ΝΑΤΟ σε πολλούς βασικούς τομείς.

Σε συνδυασμό με την αδιάκοπη άνοδο της στρατιωτικής ισχύος της Κίνας, η οποία επίσης προβλέπεται να φτάσει στο ζενίθ της στις αρχές της δεκαετίας του 2030, οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με τον γεωπολιτικό εφιάλτη δηλαδή να πρέπει να αντιμετωπίσουν όχι μία, αλλά δύο υπερδυνάμεις με σχεδόν ίδιες ικανότητες (στην καλύτερη περίπτωση) ή σημαντικά πιο προηγμένα στρατηγικά πλεονεκτήματα (στη χειρότερη).
M1A2_Abrams_T-14_Armata-768x1328.jpg

Kalibr-cruise-missile-644x1024.jpg

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »