Η αλήθεια σε αριθμούς που σοκάρουν…

Δυναμική αύξησης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας (ευρώ ανά μεγαβατώρα) στην Ευρώπη.

Τα γραφήματα που θα δείτε για την εξέλιξη της αύξησης των τιμών από την 1η Ιανουαρίου, 24η Φεβρουαρίου και 17η Αυγούστου 2022 σοκάρουν!!!

Οι ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας έφτασαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ τον Αύγουστο και θα αυξηθούν περαιτέρω, αυξάνοντας την πίεση στους καταναλωτές.

Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνονται καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει υπερβολική ζέστη και την προοπτική χειμερινής έλλειψης φυσικού αερίου λόγω περαιτέρω περικοπών στις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου.

‘ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ κατά των πολιτών, δείγμα πως η Δύση χρησιμοποιεί την ρωσική επιχείρηση για να ΔΙΑΛΥΣΕΙ οικονομικά τους πολίτες της και να επιβάλλει χούντα ως «λύση», ερχόμενη προφανώς σε συνεννόηση με την ηγεσία της Μόσχας, στο πλαίσιο της αρχής των αμοιβαίων συμφερόντων – ΕΔΩ!

Δείτε το γράφημα:

ΓΕΝΑΡΗΣ

 

 

ΦΛΕΒΑΡΗΣ

 

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 

 

 

Οι ήδη σημαντικά μειωμένες ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 ανάμεσα στην Ρωσία και την Γερμανία «θα κυμανθούν ανάμεσα στο 0% και το 20% της δυναμικότητας τους προσεχείς μήνες, προκαλώντας ύφεση στην Ευρώπη κατά τον χειμώνα 2022/2023», προβλέπει ο Matt Oxenford του Economist Intelligence Unit.

Σε περίπτωση έλλειψης, οι αρχές θα διακόψουν κατά προτεραιότητα την τροφοδοσία των επιχειρήσεων: στην Γαλλία, όπως και στην Γερμανία, οι κυβερνήσεις εκπονούν σχέδια για να επιλέξουν ποιες επιχειρήσεις θα θυσιασθούν πρώτες.

Όμως, και οι καταναλωτές που ζεσταίνονται ή μαγειρεύουν με φυσικό αέριο καλούνται να κάνουν οικονομία στην ενέργεια, την ώρα που οι Βρυξέλλες ζητούν από τις 27 χώρες μέλη να μειώσουν κατά 15% την κατανάλωση φυσικού αερίου.

Η Ιταλία ξεκίνησε ήδη από την άνοιξη την «επιχείρηση θερμοστάτης» για την μείωση της θέρμανσης και του κλιματισμού στα σχολεία και τις δημόσιες υπηρεσίες. Την πρωτοβουλία μιμήθηκε η Ισπανία και η Γερμανία.

Ειδικά στην Γερμανία, ξεκίνησε εκστρατεία για την μείωση του κλιματισμού, την προώθηση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και της προμήθειας κεφαλών ντουσιέρας που βοηθούν στην εξοικονόμηση νερού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »