«Σε δίμηνο lockdown» το οποίο «μπορεί να αντέξει η οικονομία», αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης αποκαλύπτοντας τις πραγματικές προθέσεις που υπάρχουν στο Μαξίμου για μια περίοδο καραντίνας που θα ξεπεράσει κατά πολύ τις αρχικές τρείς εβδομάδες.

Ο κ. Σκυλακάκης, που θεωρείται άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού, επιβεβαίωσε με τον τρόπο αυτό τα όσα από το πρωί ακούγονται περί παράτασης του lockdown πριν καν αυτό αρχίσει.

Απλά στην κυβέρνηση έκριναν σωστό να πουν «τρεις εβδομάδες» για να μην «σκαρφαλώσει στα δένδρα» ο κόσμος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε επίσης πως «δημοσιονομικά η Ελλάδα έχει την εμπιστοσύνη των θεσμών των αγορών και σε συνδυασμό με τα ταμειακά διαθέσιμα η χώρα θα αντέξει όσο διαρκεί η πανδημία», ωστόσο δήλωσε ότι «η οικονομία πλήττεται σημαντικά από ένα lockdown». Και είναι αυτό το δεύτερο που έχει σημασία, διότι δεν αφορά πλασματικούς αριθμούς αλλά πραγματικές ζωές που θα καταστραφούν από την εμμονή στις οριζόντιες λύσεις.

Για τα 800 ευρώ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε πως «θα δοθούν αναλογικά καθώς η αναστολή θα ισχύσει από αύριο», ενώ επισήμανε ότι «το κράτος θα πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές». Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «το δώρο Χριστουγέννων θα το πάρουν όλοι» ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει θέμα μείωσης μισθών στο δημόσιο».

Την ίδια στιγμή ο κ. Σκυλακάκης παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος εκτιμώντας ότι «δεν θα είναι πάνω από το 10% το έλλειμμα του προϋπολογισμού». Σε ευρωπαϊκό πάντως επίπεδο οι προβλέψεις για σχετικά συγκρατημένη ύφεση το 2020 και γρήγορη ανάκαμψη το 2021, που παρουσιαζόντουσαν συνεχώς και από την ελληνική πλευρά διαψεύδονται πλήρως με το δεύτερο κύμα των lockdowns.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »