Ποινική δίωξη και σε βάρος του ιδρυτή και διευθυντή της οργάνωσης Aegean Boat Report, Τόμι Όλσεν

Ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα άσκησε η εισαγγελία της Κω στον Παναγιώτη Δημητρά, τον «εθνικό μηνυτή» που εδώ και δέκα χρόνια λογόκρινε καταγγέλλοντας όποιον είχε αντίθετη άποψη από αυτόν, υποβάλλοντας εκατοντάδες μηνυτήριες αναφορές για «ρατσισμό».

Ο διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι διώκεται για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση μεταναστών. Μάλιστα δίωξη ασκήθηκε και στον Τόμι Όλσεν, ιδρυτή και διευθυντή της οργάνωσης Aegean Boat Report.

Δημητράς και Όλσεν κατηγορούνται για «συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών, αποστέλλοντας στις αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου».

Και όλα αυτά με την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης αυτών των αδικημάτων «κατ’ επάγγελμα, καθώς από την υποδομή που έχει δημιουργήσει (δηλαδή τη λειτουργία της οργάνωσης Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι) προκύπτει πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης και πορισμός εισοδήματος».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόσφατα η Aegean Boat Report αναδημοσίευε ψευδείς ειδήσεις της Τουρκίας, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα μας στρατικοποιεί τα ελληνικά νησιά. Τα τουρκικά ΜΜΕ έσπευσαν να κάνουν «σημαία» την συγκεκριμένη αναδημοσίευση, συνεχίζοντας την επίθεση κατά της χώρας μας.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Στον «πάγο» η απόφαση για τις κορβέτες – Αναβολή για τις αρχές του 2023

«Η μη κυβερνητική οργάνωση Aegean Boat Report με έδρα τη Νορβηγία ερμήνευσε τον οπλισμό ελληνικών νησιών στο Αιγαίο ως πρόκληση. H Αθήνα λέει ψέματα» έγραφε η Yeni Akit. Την ίδια ώρα δημοσίευμα της Sabah ανέφερε: «Νορβηγική ΜΚΟ αποκάλυψε το παιχνίδι της Ελλάδας στα νησιά. Η Τουρκία έχει δίκαιο: Παραβιάζεται η Λωζάνη», ενώ το TRT είχε τίτλο: «Η νορβηγική MKO Aegean Boat Report χαρακτήρισε πρόκληση τον εξοπλισμό των νησιών της Ελλάδας στο Αιγαίο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »