Κάηκαν 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης
Ο κυβερνητικός μηχανισμός δείχνει να έχει σηκώσει τα χέρια και να μην μπορεί να διαχειριστεί τη φωτιά η οποία ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σχίνο της Κορίνθου και έχει κάψει μέχρι στιγμής τα πάντα στο διάβα της.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης που πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής για την φωτιά υποστήριξε πως υπάρχουν ελπίδες ότι η φωτιά θα οροθετηθεί μέσα στην ημέρα. Ενώ όπως ενημέρωσε, έχουν καεί πάνω από 40.000 στρέμματα γης.

Ενώ πρόσθεσε ότι «οι δυνάμεις θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι την πλήρη κατάσβεση».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά κατά την διάρκεια της νύχτας τα ενεργά μέτωπα ήταν πολλά, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μεγάλη μάχη. Ωστόσο, όπως ανέφερε η φωτιά σε ορισμένες περιπτώσεις πέρασε μέσα από οικισμούς.

Σχετικά με τη λειτουργία του 112 ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε: «Το 112 είναι η έσχατη λύση. Ακούω μια κριτική τις τελευταίες ημέρες. Είναι το τελευταίο εργαλείο που έχουμε για την απομάκρυνση των πολιτών. Στις περιπτώσεις που είδαμε ότι ζητήματα υπερτοπικά θα έβαζαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, τότε ενεργοποιήθηκε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »