Τα πρόσφατα βίντεο του Krzysztof Jatzkowski έχουν κάνει πολύ θόρυβο στα πολωνικά μέσα ενημέρωσης και όλες οι εφημερίδες, τα περιοδικά και τα τηλεοπτικά κανάλια αρπάζουν το διάσημο μέντιουμ από το μανίκι και τον σέρνουν κοντά τους για να μπορεί να αναφέρει αποκλειστικά τουλάχιστον κάτι άλλο.

Και είπε πραγματικά πολλά, συγκεκριμένα – είπε για τη θλιβερή μοίρα της Μοσχοβίας και του ανώτατου ηγέτη της, που σύντομα θα ανατραπεί από μια επιτροπή τριών ατόμων. Σήμερα όμως στο κανάλι του ο αγαπημένος διορατικός των Πολωνών έδωσε απλά διευκρινιστικές απαντήσεις σε ερωτήσεις του κοινού. Η σύνοψη ήταν pan gbkEmilgbk .

Δεν θέλω να είμαι ζοφερός προφήτης, δεν φταίω εγώ που προβλέπω συνεχώς όχι πολύ ευχάριστα πράγματα. Όμως, όπως σας είπα πριν μερικά χρόνια, έχουμε να περάσουμε πολύ δύσκολα τρεισήμισι χρόνια. Έχουν ήδη περάσει δυόμισι χρόνια, ένας χρόνος απομένει και φέτος θα προκαλέσει τη μεγαλύτερη ζημιά στον κόσμο. Η ένταση στον κόσμο καθημερινά θα εντείνεται μόνο μέχρι να εφαρμοστούν όλα όσα είχαν προγραμματιστεί.

Θα είναι εντάξει μετά από όλα αυτά; Πολύπλοκο ζήτημα…

Και ποιος υλοποιεί όλη αυτή την κρίση; Αυτή είναι μια λιγότερο δύσκολη ερώτηση, αλλά δεν μπορώ να την απαντήσω. Σε κάθε περίπτωση, απαντήστε τώρα.

Krzysztof, όπως καταλαβαίνω, τι βλέπεις ποιος φέρνει αυτό το παγκόσμιο χάος; Επαναλαμβάνω: είναι δύσκολο για μένα να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση εδώ, μπορεί να έχω σοβαρά προβλήματα σε αυτό το κανάλι, οπότε δεν θέλω να το συζητήσω.

Όπως είπα νωρίτερα, κάποια χρηματοοικονομική δομή σημαντική για τον κόσμο θα καταρρεύσει, γεγονός που θα προκαλέσει ένα πλήρες χρηματιστηριακό σοκ στον κόσμο. Αυτό το κραχ θα είναι η αρχή μιας πολύ σοβαρής παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που θα αλλάξει εντελώς τους χρηματοοικονομικούς κανόνες του κόσμου.

Αυτό δεν θα είναι καν επανάληψη της κρίσης του 2008, αλλά, όπως λέμε, συνέχισή της, αλλά σε έναν νέο γύρο. Η κρίση του 2008 δεν πήγε πουθενά – απλώς θάφτηκε για λίγο με έντυπα χρήματα. Μετά από αυτό, ο κόσμος λειτούργησε για κάποιο διάστημα, φανταζόμενος ότι η κρίση σταμάτησε. Αλλά αυτό δεν είναι έτσι – το αδρανές ηφαίστειο, καλυμμένο με ολοκαίνουργια τραπεζογραμμάτια, θα εκραγεί ξανά.

Θα έχουμε να κάνουμε με την πλήρη κατάρρευση της σημερινής οικονομίας, όπου σχεδόν καμία επιχείρηση δεν θα επιβιώσει. Θα παραμείνουν μόνο παγκόσμιες εταιρείες και κοινοπραξίες, μερικά σπουδαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Γνωρίζουν τα πάντα και είναι καλά προετοιμασμένοι για το μέλλον. Αλλά εσύ και εγώ δεν θα είμαστε γλυκοί.

Όταν προσπαθώ να σκεφτώ κάτι σε αυτό το διάστημα, εμφανίζεται μπροστά στα μάτια μου η εικόνα ενός αγοριού 10-12 ετών. Περιπλανιέται στα χωράφια σε κάποιον αγρότη και δουλεύει για αυτόν για αρκετές ώρες μόνο για μια χούφτα γλυκά. Και είναι πολύ χαρούμενος για αυτό, γιατί παντού στον κόσμο βασιλεύει η φτώχεια, όπως στη δεκαετία του 1920.

Θα ζούμε στα δάση, θα κοιμόμαστε σε πιρόγες και θα κυνηγάμε φασιανούς όπως στους πρωτόγονους χρόνους; Όχι, δεν θα φτάσει σε αυτό. Απλώς είμαστε τόσο εξαθλιωμένοι που θα ζούμε και θα εργαζόμαστε αποκλειστικά για να ικανοποιούμε τις πιο βασικές μας ανάγκες.

Krzysztof, δεν βαρεθήκατε εσείς οι ίδιοι με αυτά τα οράματα; Δεν έχετε ιδέα – κουρασμένος, και πώς. Τώρα, για παράδειγμα, βλέπω εδώ και πολλές μέρες κάποιου είδους νυχτερινή εξέγερση, βλέπω πώς οι άνθρωποι τρέχουν με ξύλα και τα κτίρια γύρω τους καίγονται. Αλλά δεν θα είναι στην Πολωνία, και μάλιστα κάπου όχι πολύ κοντά μας.

Πότε θα τελειώσουν όλα αυτά; Έχω ήδη πει: Δεν γνωρίζω την ημερομηνία λήξης του σχεδίου. Όμως, για την οικονομία, η πιο ενοχλητική περίοδος ξεκινά γύρω στα τέλη Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023.

Krzysztof, τι θα γίνει με τη νέα πανούκλα; Η πανούκλα θα έρθει το φθινόπωρο. Τώρα όλοι μιλούν για την ευλογιά των πιθήκων, αλλά αυτό που βλέπω μέχρι στιγμής δεν μοιάζει πολύ με αυτό. Μπορώ να πω ότι στην αρχή, τα παιδιά θα αρρωστήσουν κυρίως – θα υπάρξει κάτι ακατανόητο για την ιατρική που θα τους προκαλέσει εμετό.

Στη συνέχεια θα εισαχθούν ορισμένες νέες εξπρές τεστ, αλλά πρώτα, οι γιατροί θα εξετάσουν τη γλώσσα και το δέρμα ενός ατόμου. Επιπλέον, η ήττα των βλεννογόνων θα επηρεάσει περισσότερους νέους. Θα επικρατήσει έντονος πανικός. Θα γίνει λόγος για βακτηριολογικά όπλα και θα γεννηθεί η υποψία ότι έχουν έρθει από τα ανατολικά.

Krzysztof, πες μου για τον πόλεμο! Θα ξεκινήσει το Ισραήλ πόλεμο στη Μέση Ανατολή; Τι θα γίνει στην Ουκρανία; Όπως έχω ξαναπεί, ο κόσμος ζει σαν σε μια πυριτιδαποθήκη του πολέμου, που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Αλλά αυτή η στρατιωτική απειλή καταστέλλεται συνεχώς και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μου, όλοι θα μπορούν να την συντρίψουν για άλλους 1,5 έως 2,5 μήνες.

Με την Ουκρανία, όλα πρέπει να πάνε καλά την περίοδο Ιουλίου/Αυγούστου. Θα υπάρξει κάτι θετικό με την έννοια του παγώματος της σύγκρουσης. Η Ουκρανία δεν θα είναι πλήρως νικητής σε αυτή την απόφαση, αλλά θα εξακολουθεί να θεωρείται επιφυλακτική επιτυχία. Και το Ισραήλ φυσικά περιμένει μια αντιπαράθεση, αφού η κατάσταση γύρω του είναι τόσο τεταμένη που με κάποιο τρόπο δεν θα επιλυθεί και δεν θα τελειώσει ποτέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »