Αφήνει ανοιχτό «παράθυρο» για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες ο Κ.Μητσοτάκης
Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού ανά 6-8 μήνες εάν θες… να ζήσεις. Αυτό είναι το σχέδιο το οποίο παρουσίασε μέσα σε άκρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στη ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως οι υγειονομικοί και όσοι γενικώς θα αναγκαστούν να εμβολιαστούν υποχρεωτικά θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά και τρίτη δόση. Κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ήρθε για να μείνει, ενώ υποχρεωτική θα είναι και μια πιθανή 4η, 5η κτλ. δόση.
«Έχουμε αιτήματα από τους υγειονομικούς, στους οποίους η 3η δόση θα είναι υποχρεωτική. Πιστεύω ότι πρέπει να την επεκτείνουμε και σε άλλους», είπε χαρακτηριστικά ο Κ.Μητσοτάκης.

Άλλωστε όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο CEO της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά, η ανοσία που προσφέρει το συγκεκριμένο εμβόλιο διαρκεί περίπου 6 με 8 μήνες. Κάτι το οποίο φαίνεται και πλέον και στη πράξη.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για άλλες ομάδες εργαζομένων.

«Δεν είναι στις προθέσεις μου να επεκτείνω την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε άλλες κατηγορίες, αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω. Πρέπει να πειστούν οι καχύποπτοι και όχι οι φανατικοί αντιεμβολιαστές, αυτούς πλέον δεν μπορούμε να τους πείσουμε. 9 στους 10 στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι και ορισμένοι εξ αυτών πεθαίνουν», είπε ο Κ.Μητσοτάκης.

Δηλαδή, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού θα συνεχιστεί μέχρι να πειστούν οι «καχύποπτοι», ξεκαθαρίζοντας -γι’ ακόμη μια φορά- πως ο στόχος είναι να εμβολιαστούν όλοι (ή σχεδόν όλοι) οι Έλληνες.

Είναι πλέον κατανοητό πως το πάσο COVID δεν θα φύγει από τη ζωή μας, με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει πως ανά λίγους μήνες θα υποχρεώνονται οι πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού εάν θέλουν να έχουν τα συνταγματικά τους δικαιώματα.

Δικαιώματα που δεν είναι μόνο να πάνε να πιούν έναν καφέ σε έναν εσωτερικό χώρο, αλλά και να εργαστούν, καθώς εάν επεκταθεί η υποχρεωτικότητα και άλλοι εργαζόμενοι θα τεθούν σε ανεργία. Μια πραγματική δυστοπία για την οποία μας είχε προειδοποιήσει πριν αρκετούς μήνες ο πρώην αντιπρόεδρος της Pfizer, Mike Yeadon, o οποίος είχε τονίσει χαρακτηριστικά πως «οι εγκληματίες με τα εμβόλια μπορούν να κλέψουν την ελευθερία και τη δημοκρατία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »