Γιατί η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου απασχολεί όλη την επικαιρότητα της χώρας

Επί μια εβδομάδα η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και του θανάτου των τριών παιδιών είναι το μόνο θέμα με το οποίο ασχολούνται τα κεντρικά ΜΜΕ της χώρας.

Σίγουρα, είναι ένα θέμα το οποίο έχει ενδιαφέρον και είναι σημαντικό, όμως είναι τόσο σημαντικό ώστε να έχουν «θαφτεί» πλήρως όλα τα υπόλοιπα θέματα; Η αλήθεια είναι πώς όχι, καθώς εάν και πρόκειται για ένα τραγικό και σοκαριστικό γεγονός δεν πρόκειται για ένα κοινωνικό/πολιτικό, ούτε αλλάζει τη ζωή των πολλών.

Είναι ένα ξερό αστυνομικό θέμα, στο οποίο δεν υπάρχει μέσα πολιτική και ήρθε ίσως την κατάλληλη στιγμή για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Πληροφορίες θέλουν το Μαξίμου να έχει δώσει εντολή στα κεντρικά ΜΜΕ να μεταδίδουν μόνο το θέμα της Ρούλας Πισπιρίγκου, ώστε να «θαφτούν» όλα τα υπόλοιπα θέματα τα οποία εκθέτουν την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και φυσικά και τα ΜΜΕ δεν χάνουν με αυτό, καθώς δίνουν στους τηλεθεατές ένα θέμα που «πουλά» και άρα μπορούν να αυξήσουν την τηλεθέαση τους.

Σε μια στιγμή που υπήρχε πίεση προς την κυβέρνηση, λόγω της ακρίβειας που «θερίζει» και στη ΝΔ έβλεπαν τα ποσοστά να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, ήρθε ένα θέμα το οποίο βοήθησε στο να υπάρξει αποσυμπίεση της οργής. Οι πολίτες βλέπουν έναν «κακό» και ένα «καλό» και έτσι μπορούν να βγάλουν την οργή τους πάνω στη Ρούλα Πισπιρίγκου, το είδαμε άλλωστε και στο λιντσάρισμα που έγινε στην Πάτρα, αλλά και έξω από τα δικαστήρια, όπου και είχαν συγκεντρωθεί πολίτες για να την αποδοκιμάσουν.

Τι «έθαψε» η κυβέρνηση

Την ίδια ώρα υπήρχαν πολλά θέματα τα οποία είτε δεν μεταδόθηκαν καθόλου, είτε πέρασαν στα ψιλά και κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους. Η Ρωσία έχει στείλει τελεσίγραφο προς τις «μη φιλικές» χώρες (δηλαδή και στην Ελλάδα) και ζητά πληρωμές για το φυσικό αέριο σε ρούβλια -να σημειώσουμε ότι κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει και για τα τρόφιμα.

Στις 20 Απριλίου (πιθανότατα) η Ρωσία κόβει το φυσικό αέριο και μετά… έρχεται κόλαση.  μετάδωσame το έκτακτο σχέδιο που υπάρχει παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Αυτό μεταξύ άλλων περιέχει την ολιγόλεπτη διακοπή του ρεύματος καθημερινά, την επιβολή δελτίων σε ρεύμα και καύσιμα, αλλά και τον περιορισμό στις μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα! Αυτά τα απίστευτα δεν μεταδόθηκαν πουθενά.

Την ίδια ώρα το ΔΝΤ ζήτησε «πάγωμα» μισθών-συντάξεων και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, επίσης μια είδηση που πέρασε στα ψιλά. Εδώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός μίλησε ανοιχτά για μια «κόλαση» που έρχεται. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ποσοστά πληθωρισμού τα οποία δεν είχαμε ξαναδεί εδώ και 40 χρόνια», είπε ο Κ.Μητσοτάκης στην Κ.Σακελλαροπούλου και ζήτησε να υπάρξει προετοιμασία για μια περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας και αστάθειας. Έναν πληθωρισμό που τον Μάρτιο έφτασε στο 8%!

Και για όλα αυτά βεβαίως έχει ευθύνη η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς -εκτός των άλλων- έστειλε όπλα στο καθεστώς του Κιέβου, υπερψήφισε τις κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ και την Πέμπτη αναμένεται να μιλήσει ο Β.Ζελένσκι στη Βουλή, όλα αυτά έχουν οδηγήσει στη μετατροπή της χώρας σε «μη φιλική» προς τη Ρωσία χώρα. 

Ακόμα και η είδηση ότι η Ελλάδα έχει την μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο (13,3% σύμφωνα με Eurostat και 16,3% σύμφωνα με ΕΛΣΤΑΤ) δεν μεταδόθηκε.

Αλλά και για το θέμα του κορωνοϊού υπήρχαν εξελίξεις, οι οποίες προφανώς και δεν σύμφεραν την κυβέρνηση να μεταδοθεί. Την ώρα που τα ΜΜΕ έδειχναν για πρώτο θέμα τα μακρινά ξαδέλφια και τους γείτονες της Ρούλας Πισπιρίγκου, της σπιτονοικοκυράς κτλ. υπάρχουν Έλληνες υγειονομικοί που βρίσκονται επί επτά μήνες σε υποχρεωτική ανεργία και κάνουν εδώ και μέρες απεργία πείνας! Μάλιστα η μια λιποθύμησε, ενώ ένας άλλος χρειάστηκε ιατρική φροντίδα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των υγειονομικών, καθώς τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα.

Επίσης η Ελλάδα πλέον έχει την πρωτιά στην ΕΕ και σε θανάτους ανά εκατ. πληθυσμού με Covid-19, άρα πλέον ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν μπορεί να πανηγυρίζει ότι είμαστε οι «καλύτεροι» και ότι «είμαστε καλύτεροι από το Βέλγιο».

Να σημειώσουμε τέλος ότι πριν λίγες ημέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος φέρεται να ετοιμάζεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι το «Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη». Με όλα αυτά και άλλα πολλά… δεν ασχολήθηκε κανείς!

Η κυβέρνηση αφού δεν μπορεί να δώσει άρτο στους πολίτες, έδωσε θεάματα, προσφέροντας τους -με την βοήθεια των δημοσιογράφων- ένα θέμα για να απασχολήσει την καθημερινότητα τους. Να σημειώσουμε επίσης ότι μια μέρα μετά  την προφυλάκιση της Ρ.Πισπιρίγκου υπήρξαν κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »