Ο Ρώσος Πρόεδρος αποκάλυψε σε μαθητές ποιο ήταν το όνειρό του από παιδί και ποιο είναι το μυστικό για να πετύχει κάποιος τους επαγγελματικούς του στόχους.

Την 1η Σεπτεμβρίου, η Ρωσία γιορτάζει την «Ημέρα της Γνώσης». Την ίδια ημέρα, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια στη χώρα ξεκινούν τα μαθήματά τους και για τον λόγο αυτό ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, διοργάνωσε συνάντηση με μαθητές όπου αποκάλυψε ποιο ήταν το όνειρό του ως παιδί.

Ο Πρόεδρος εξομολογήθηκε ότι ως παιδί ονειρευόταν να γίνει πιλότος, ναυτικός και πράκτορας πληροφοριών. Επιπλέον, αποκάλυψε ποιο είναι το μυστικό για να πετύχει κάποιος τους επαγγελματικούς του στόχους.

«Όπως πολλοί άνδρες, ήθελα να γίνω ναυτικός, μετά πιλότος και στη συνέχεια πράκτορας πληροφοριών, όπως και έγινε, έτσι συνέβη. Μερικές φορές, με εκπλήσσει το πώς έγινε. Είναι κάτι δύσκολο, δεν μπορείς να πεις: θα γίνω πράκτορας πληροφοριών και θα σε πάρουν να ξεκινήσεις τη δουλειά. Δεν γίνεται έτσι αλλά συνέβη σε μένα», είπε ο Πούτιν όταν ρωτήθηκε τι όνειρο είχε ως παιδί και εάν κατάφερε να εκπληρώσει τα όνειρά του.

Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο, το πιο σημαντικό πράγμα δεν ήταν ότι είχε πετύχει όλα αυτά αλλά το γεγονός ότι το σχολείο, η οικογένεια και το περιβάλλον είχε ως στόχο να τον εκπαιδεύσει να υπηρετεί την Πατρίδα.

«Και αυτό ακριβώς είναι αυτό που κάνω σήμερα. Και πιστεύω ότι με αυτήν την έννοια, έχω πετύχει ό,τι ονειρευόμουν», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν εξομολογήθηκε επίσης ότι από την ηλικία 16 ή 17 ετών, σκεφτόταν ήδη να ακολουθήσει τον δρόμο που επρόκειτο να πάρει στη ζωή του και τα μελλοντικά του σχέδια.

«Ο καθένας φροντίζει για τον εαυτό του, διαλέγει, επιλέγει το δικό του μονοπάτι και το κάνω αυτό από ηλικία 16 ή 17 ετών. Το σκεφτόμουν, έκανα τέτοιου είδους σχέδια», όπως αναφέρει.

Ο Ρώσος Πρόεδρος επισήμανε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να ορίσει κανείς τον στόχο και όσο πιο ξεκάθαρος και πιο κατανοητός είναι, τότε θα έχει και περισσότερες πιθανότητες να τον πετύχει.

«Στη συνέχεια, το άτομο ξεκινά να ψάχνει με ποιο τρόπο και ποιες ευκαιρίες θα πετύχει αυτόν τον στόχο… Έτσι, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βρεις για τον εαυτό σου τον στόχο. Το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα, είναι να μην φοβάσαι να ονειρεύεσαι, να πιστεύεις στον εαυτό σου και μετά η επιτυχία θα είναι εξασφαλισμένη», αποκάλυψε.

Όλοι για έναν και ένας για όλους

Παρότι το κλειδί της επιτυχίας είναι στον εαυτό του καθενός, ο Βλαντίμιρ Πούτιν πιστεύει ότι αυτό συνοδεύεται από το να γνωρίζει ο καθένας πώς να δουλεύει σαν μία ομάδα μαζί με άλλα άτομα.

«Η ανθρώπινη απόδοση, ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια για την επαγγελματική απόδοση, είναι η ικανότητα να δουλεύεις σαν ομάδα. Πώς θα μάθει κανείς να δουλεύει ομαδικά αν το κάνει όλη την ώρα online (από απόσταση); Είναι αδύνατο. Αυτό σημαίνει ότι ένα από τα πιθανά κριτήρια επιτυχίας που θα έπρεπε να συνοδεύει το άτομο, θα χαθεί», κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »