Μακρόν: ”Στηρίζω την Αρμενία”
Nέα σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Ερντογάν κατά των ΗΠΑ πριν λίγο, σε συνέντευξη που δίνει σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Τα σημαντικότερα σημεία:

Είμαστε κουρασμένοι από αυτό. Κάθε 24 Απριλίου, οι ΗΠΑ γίνονται δικηγόρος των Αρμενίων
Πρέπει να αφήσουμε τους ιστορικούς να κρίνουν την ιστορία, Στη συνέχεια, ως πολιτικοί, μπορούμε να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο
Θα ρωτήσω τον Μπάιντεν: ”Γιατί υπάρχει τόση ένταση στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ”;

Αναλυτικά:

”Συνεργαστήκαμε με προηγούμενους προέδρους των ΗΠΑ, όπως ο Μπους, ο Ομπάμα και ο Τραμπ. Αλλά δεν αντιμετωπίσαμε τέτοια προβλήματα. Ο τρέχων λόγος για τις εντάσεις Τουρκίας-ΗΠΑ είναι τα γεγονότα του 1915. Ας το αφήσουμε στους ιστορικούς, τους ανθρωπολόγους και ας κάνουμε ό, τι χρειάζεται. Αποδείξαμε τους δεσμούς του YPG με το PKK, αλλά οι ΗΠΑ εξακολουθούν να μην μας στηρίζουν. Θα σταθεί μαζί μας ο σύμμαχός μας ή θα συνταχθεί με τρομοκράτες; Το Πεντάγωνο συμπεριέλαβε επίσης το YPG στον κατάλογο βοήθειας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων πρόσφατα.”

”Όσοι συμπεριφέρονται την Τουρκία με αυτόν τον τρόπο χάνουν τη φιλία της Τουρκίας. Ποια είναι η αιτία της έντασης; Αυτή είναι η λεγόμενη γενοκτονία των Αρμενίων. Ο αγώνας ενάντια στο FETO, ο αγώνας ενάντια στο YPG είναι πολύ σημαντικός για εμάς.
Ένα ΝΑΤΟ χωρίς την Τουρκία δεν είναι δυνατό. Πρέπει να αμφισβητήσουμε την άποψη των φίλων μας στο ΝΑΤΟ έναντι της Τουρκίας. Ένα ΝΑΤΟ που περιλαμβάνει την Τουρκία είναι ισχυρό. Αυτό (ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens) Stoltenberg το λέει συνεχώς. Ένα ΝΑΤΟ χωρίς την Τουρκία δεν είναι δυνατό. Την τελευταία φορά που το ζήτημα των S-400 εμφανίστηκε, ο Stoltenberg είπε: «Δεν παρεμβαίνουμε στα εδωτερικά μίας χώρας». Αγοράσαμε τα S400 επειδή τα χρειαζόμασταν. Δεν έχει η Τουρκία το δικαίωμα να προστατευθεί;’ Γνωρίζουμε ότι ο Μακρόν δεν μας συμπαθεί, ξέρουμε ποιους στηρίζει σε Λιβύη-Συρία’, ανέφερε ο Ερντογάν.

Πριν όμως, είχαμε και γαλλικό τελεσίγραφο κατά της Τουρκία. Ο Εμμανουέλ Μακρόν, απαίτησε να φύγουν μισθοφόροι και Τούρκοι από την Λιβύη, ενώ δήλωσε, σε συνάντηση που είχε με τον Πασινιάν, ότι στηρίζει την Αρμενία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »