Μεγάλη αντεπίθεση προετοιμάζουν οι ρωσικές δυνάμεις

Σταθεροποιημένη παρουσιάζει την κατάσταση στον  άξονα μεταξύ Χακρόβου και Ιζιούμ το ρωσικό υπουργείο  Άμυνας σε σημερινή ανακοίνωσή του, λέγοντας πως προετοιμάζεται μεγάλη αντεπίθεση.

Μετά την κατάληψη των πόλεων Izium, Kupiansk, και Balakliia στην επαρχία του Χαρκόβου από τους Ουκρανούς ο Ρώσος αντιστράτηγος αναφέρει  ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αναδιατάξει τις δυνάμεις τους στο μέτωπο μεταξύ  Χαρκόβου και Ιζιούμ.

Όπως ανέφερε ακόμη αν και αρχικά οι συνθήκες δεν ήταν υπέρ των ρωσικών δυνάμεων η κατάσταση φαίνεται πως έχει σταθεροποιηθεί, διαψεύδοντας παράλληλα τις φήμες ότι οι ρωσικές δυνάμεις απομακρύνονται από το σύνολο της περιφέρειας του Χαρκόβου.

Η αναδιάταξη των ρωσικών δυνάμεων γίνεται παράλληλα με μαζικές επιθέσεις από αέρα με αεροσκάφη Su-25 και από το έδαφος με συστήματα MLRS των ρωσικών δυνάμεων, όπως ανέφερε ακόμη ο Ρώσος εκπρόσωπος.

 

 

«Ο εχθρός πιστεύοντας ότι είναι εύκολη η προώθησή του στον συγκεκριμένο τομέα ουσιαστικά έχει πέσει σε μια παγίδα.

Ο εχθρός έχει αποσύρει δυνάμεις μεταξύ αυτών και ξένους μισθοφόρους από την περιοχή της Χερσώνας για να υποστηρίξει την επίθεσή στον συγκεκριμένο τομέα. Επιπλέον ο ουκρανικός Στρατός ε΄χει συγκεντρώσει στην περιοχή μεγάλους αριθμούς από α/Κ πυροβόλα PzH-2000 και συστήματα ΠΕΠ HIMARS, όπως και οχήματα MRAP Kipri τουρκικής κατασκευής.

Παρά το γεγονός ότι ο εχθρός έχει σημειώσει επιτυχίες στην περιοχή οι απώλειες του είναι μεγάλες και τα νοσοκομεία στο Χάρκοβο και σε άλλες κατεχόμενες περιοχές δέχονται εκατοντάδες τραυματίες. Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών ανέρχεται μεταξύ 2 και 5 χιλιάδων, αν και το Κίεβο κρύ6βει τα νούμερα αυτά από το κοινό», σημείωσε ο Ρώσος αντιστράτηγος, για να προσθέσει ότι η

«τακτική υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων με οργανωμένο τρόπο γίνεται να σωθούν ζωές Ρώσων στρατιωτών, όπως και για να δημιουργήσουν τις βάσεις εκείνες  για αντεπίθεση και ανάληψη πρωτοβουλιών στον συγκεκριμένο τομέα του μετώπου».

Αν και ο Ρώσος εκπρόσωπος αναφέρει ότι η ρωσική υποχώρηση γίνεται οργανωμένα εντούτοις βίντεο δείχνουν εγκαταλελειμμένα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα.

 

Φιλοδυτικά ΜΜΕ επιμένουν πάντως πως οι Ρώσοι απομακρύνουν συνολικά τις δυνάμεις τους από την επαρχία του Χαρκόβου, αλλά μένει να εξακριβωθεί.

 

 

Την ίδια στιγμή οι Τσετσένοι επιστρέφουν στην  Ουκρανία με δυνάμεις να αναχωρούν εκ νέου για τα μέτωπο καθώς οι πρώτες δυνάμεις που είχαν μετάσχει στην αρχική φάση της επιχείρισης είχαν αποχωρήσει. Οι νέες δυνάμεις θα  συμβάλουν στην σχεδιαζόμενη αντεπίθεση των ρωσικών δυνάμεων στο Χάρκοβο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »