ργανωμένο σχέδιο από την Άγκυρα για αποσταθεροποίηση στη Θράκη μας διακρίνουμε το τελευταίο διάστημα. Μετά την πορεία-σοκ από την τοπική του ΣΥΡΙΖΑ με τον ψευδομουφτή της Ξάνθης για την Παλαιστίνη, μετά την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά του Κ. Μητσοτάκη, διότι αποκάλεσε ελληνόπουλα τα παιδιά της θρησκευτικής μειονότητας, το ”μακρύ χέρι” της Άγκυρας στην περιοχή, η εφημερίδα ”Birlik”, ”απασφάλισε” ξανά, με νέο προκλητικό άρθο!

Τι αναφέρει:
‘Η φτώχεια στη Δυτική Θράκη έχει φτάσει σε αριθμούς-ρεκόρ. Η οικονομία έχει καταρρεύσει, οι νέοι εγκαταλείπουν γρήγορα τη Δυτική Θράκη. Η μειονότητα είναι καταδικασμένη.

”Ναι, η εφημερίδα BIRLIK θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους ανθρώπους μας στον αγώνα τους για δικαιοσύνη. Εδώ επίσης επισημαίνουμε το εξής! Ο Πρωθυπουργός το έκανε αυτό συνειδητά, το αντιλαμβανόμαστε ως ρατσισμό, διάκριση και στίγμα στην αναζήτηση μιας νέας ταυτότητας για τη μειονότητα. Του αναφέρουμε ότι δεν θα δεχτούμε ποτέ αυτή τη δήλωση. Η μειονότητα έχει θρησκεία και εθνική ταυτότητα, αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Δεν υπάρχουν ελληνόπουλα, ή πομακοχώρια”!
Η Αθήνα πρέπει να ”ξυπνήσει”, καθώς το κείμενο που διαβάσατε, είναι ένα μανιφέστο νεο-οθωμανισμού. Η “τουρκοποίηση” της Θράκης είναι ένα σχέδιο που εδώ και καιρό προσπαθεί να υλοποιήσει η Άγκυρα, και το ΚΙΕΦ αποτελεί το ισχυρότερο όπλο της, εκμεταλλευόμενο τις μειονοτικές ψήφους.

Η σταθερή ενίσχυση του τουρκικού στοιχείου στη Θράκη και η ανοχή στην τουρκική προπαγάνδα αποτελούν ζητήματα που πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα και να αντιμετωπισθούν άμεσα από την ελληνική ηγεσία.
Είναι λυπηρό το ότι η Ελλάδα δέχεται απανωτά χτυπήματα από τον τουρκικό μηχανισμό προπαγάνδας, χωρίς να γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις για την καταστολή του, τουλάχιστον εντός εθνικού εδάφους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »