Η απανταχούσα Μπάιντεν (βλέπε: Σκανδαλώδης παρέμβαση Μπάιντεν-εκβιασμός στην ίδια τη δημοκρατία!), περί κυρώσεων σε όσους υπονομεύσουν τη συμφωνία των Πρεσπών καθώς θα απειληθεί η εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, έρχεται να υπενθυμίσει ότι η γεωπολιτική τους στρατηγική είναι συγκεκριμένη και δεν αλλάζει είτε κυβερνάει δημοκρατικός είτε ρεπουμπλικάνος
Στοιχειώδες, όπως θα έλεγε κι ο Σέρλοκ.

Όχι και τόσο, όμως, για τους μητσοτακικούς κλακαδόρους που βαυκαλίζονταν ότι με το που φύγει ο… φασίστας Τραμπ και έρθει ο… δημοκράτης Μπάιντεν, θα φυσήξει ούριος άνεμος στα πανιά της πατρίδας.

Με τον μπάρμπα-Τζο, με όχι και τόσο δημοκρατικές διαδικασίες, να τους υπενθυμίζει πως έχει η κατάσταση με τους Σκοπιανούς σε περίπτωση που θελήσουν να σηκώσουν ανάστημα (λέμε τώρα).

Προς τα εκεί (βγάζουν μάτι τα συμφραζόμενα), κινείται κι όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά.

Θα φανεί ολοκάθαρα την ερχομένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια των συναντήσεων κορυφής μεταξύ των τριών πλευρών.

Και κάπου εκεί, όσοι Έλληνες έχουν τα μάτια ανοιχτά, θα αντιληφθούν ότι το ζητούμενο δεν είναι αν θα ακρωτηριαστεί η εθνική μας κυριαρχία, αλλά πόσο.

Ας ελπίσουμε να παραμείνει ως έχει η Πελοπόννησος, μήπως και καταφέρουμε να αντιγράψουμε έστω και στο ελάχιστο τους ηρωικούς προγόνους μας.

Πάντως, προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση το… timing που επέλεξε ο Μπάιντεν για να στείλει το… τελεσίγραφο των Πρεσπών.

Ενώ δηλαδή ο Μητσοτάκης ιδροκοπάει για να μαζέψει πιθανές διαρροές (πέρα από των Καραμανλή-Σαμαρά εννοείται), για να μην απειληθεί η δεδηλωμένη ενόψει της κύρωσης των… εκκρεμοτήτων με τα Σκόπια.

Κάτι περίεργες συμπτώσεις.

Ας πούμε ότι ο Κυριάκος, κραδαίνοντας την εν λόγω απειλή των καουμπόηδων, καταφέρνει να περιορίσει τις απώλειες στον Καραμανλή και στον Σαμαρά, διασώζοντας έτσι την απειλούμενη δεδηλωμένη.

Με τους Καραμανλή και Σαμαρά, εντούτοις, τί θα γίνει;

Θα θεωρηθούν εχθροί των ΗΠΑ, με κίνδυνο να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους;

«Η Ελλάδα σταθερά στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, προφανώς προς όφελος της σταθερότητας στην περιοχή. Το ζήτημα αυτό αφορά την επανένταξη της περιοχής στο αμερικανικό σύστημα κυρώσεων. Η Ελλάδα δεν ανήκει στα Δυτικά Βαλκάνια, είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος προσπαθώντας προφανώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Άρα αν κρίνουμε από τη… βαρυσήμαντη τοποθέτησή της, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί δεν κινδυνεύουν με κυρώσεις.

Πάλι κάλα, γιατί προς στιγμήν ανησυχήσαμε.

Κι όλα αυτά την ώρα που οι Σκοπιανοί κατέβηκαν στο Euro με φανέλα… Football Federation of Macedonia.

Άραγε ποσό ακόμη θα ξευτιλιστείτε… νεοφιλελεύθερα αδέρφια;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »