«Επιστρέψτε μου να φρεσκάρω τη μνήμη σας».

Σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, για τον 1 χρόνο πολέμου στην Ουκρανία, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα έγραψε τα παρακάτω στο Telegram:

“Blinken: «Ενστικτωδώς, στους περισσότερους Αμερικανούς δεν αρέσει να βλέπουν μια μεγάλη χώρα να εκφοβίζει μια άλλη, και νιώθουν ότι είναι λάθος και θέλουν να κάνουν κάτι για αυτό».

Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά μέχρι σήμερα, αυτό το πρόσωπο εκπροσωπούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι κάποια άλλη χώρα. Ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να γνωρίζει την ιστορία τουλάχιστον του κράτους του.

Οι ΗΠΑ δεν επιτέθηκε στο Ιράκ; Ή μήπως το Ιράκ δεν είναι αρκετά μικρό;

Επιτρέψτε μου να φρεσκάρω την μνήμη των Αμερικανών, αφού ο Άντονι Μπλίνκεν δεν το γνωρίζει. Και θα το κάνω όχι ενστικτωδώς, αλλά συνειδητά.

Η ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, αν και σύντομη, αλλά αιματηρή, έχει σχηματίσει την εικόνα ενός κράτους εχθρικού προς τους λαούς που δεν υπακούουν στη θέλησή τους“.

Η Ζαχάροβα ανήρτησε τον παρακάτω πίνακα με τις ημερομηνίες-ορόσημα στις οποίες οι ΗΠΑ, μόνο κατά τους τελευταίους 2 αιώνες, εισέβαλαν σε άλλα κράτη ή πρωταγωνίστησαν σε σφαγές αμάχων:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »