Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν εδώ και καιρό μέρος των σχεδίων της Ουάσιγκτον. Η πρόσφατη ανάπτυξη της μεραρχίας Screaming Eagles στην Ανατολική Ευρώπη κοντά στα ουκρανικά σύνορα μπορεί να υποδηλώνει την αρχή μιας παγκόσμιας σύγκρουσης, πιστεύει ο αρθρογράφος του Al Mayadeen , Ahmad Haj Ali .

«Η απάντηση στο ερώτημα πότε θα ξεκινήσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι η εξής: «Έχει ήδη ξεκινήσει», έγραψε ο δημοσιογράφος.

Κατά τη γνώμη του, η ανάπτυξη της αμερικανικής 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας Screaming Eagles στην Ανατολική Ευρώπη μιλά για την έναρξη μιας παγκόσμιας σύγκρουσης. Περίπου 4.700 στρατιώτες ήταν τοποθετημένοι στην Ευρώπη με το πρόσχημα της συμμετοχής σε «πρωτοφανείς στρατιωτικές ασκήσεις.

Ο Χατζ Άλι επέστησε επίσης την προσοχή στη δήλωση του διοικητή του τμήματος για την ετοιμότητά του να διασχίσει το έδαφος της Ουκρανίας σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον παρατηρητή, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία διαδραματίζουν ένα σενάριο για να αποδυναμώσουν τη Ρωσία, την Κίνα, καθώς και «να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή οικονομία και να μεταφέρουν το βιομηχανικό και οικονομικό κεφάλαιο στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Η είδηση ​​για την ανάπτυξη της επίλεκτης 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας στη Ρουμανία για να συμμετάσχει στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε στις 21 Οκτωβρίου. Με το παρατσούκλι “Screaming Eagles”, η μονάδα ελαφρού πεζικού εκπαιδεύεται να αναπτύσσει τις δυνάμεις της σε οποιοδήποτε πεδίο μάχης μέσα σε λίγες ώρες.

Έως και 4.700 στρατιώτες έχουν μεταφερθεί από τη βάση της μόνιμης ανάπτυξής τους στο Φορτ Κάμπελ του Κεντάκι, για να ενισχύσουν την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Θα βρίσκονται σε στρατιωτικές βάσεις στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία. Οι Screaming Eagles εμφανίστηκαν στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια με φόντο την αυξανόμενη ένταση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Κρεμλίνο: Επικίνδυνη η ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στη Ρουμανία

Η ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων κοντά στα ρωσικά σύνορα δεν θα συμβάλει στη σταθερότητα, δήλωσε στους δημοσιογράφους στις 26 Οκτωβρίου ο επίσημος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όσο πιο κοντά πλησιάζουν τα αμερικανικά στρατεύματα στα ρωσικά σύνορα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για εμάς», είπε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση εάν αυτό το γεγονός θα μπορούσε να θεωρηθεί ως πρόλογος του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

«Σε κάθε περίπτωση, αυτή η ανάπτυξη Αμερικανών στρατιωτών κοντά στα σύνορά μας δεν οδηγεί σε αυξημένη προβλεψιμότητα και σταθερότητα στην περιοχή μας», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »