Προβλέπεται πολύ “θερμό” καλοκαίρι

Για “εξαιρετικά αρνητικά” κίνηση που αυξάνει τον “κίνδυνο άμεσης αντιπαράθεσης” κάνει λόγο η Μόσχα μετά την απόφαση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν την Ουκρανία με MLRS Μ142 HIMARS.

Είναι η πρώτη φορά που η Μόσχα μιλά για “άμεση αντιπαράθεση” γεγονός που δείχνει κλιμάκωση που μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Η Ρωσία πιθανότατα σκέφτεται να πλήξει τα κονβόι με τους MLRS Μ142 HIMARS ακόμη και μέσα σε πολωνικό έδαφος.

Το WarNews247 είχε ενημερώσει για την παράδοση HIMARS στην Ουκρανία εδώ και ένα μήνα.

Διαβάστε επίσης

 

Αμέσως μετά την απόφαση των ΗΠΑ, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έθεσε σε περιπολία μάχης και σε θέσεις διασποράς στρατηγικούς πυρηνικούς πυραύλους YARS.

Στην συνέχεια η Μόσχα ανακοίνωσε 100 (!) ασκήσεις των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων μέσα στο καλοκαίρι με σκοπό την αύξηση της πολεμικής ετοιμότητας.

Η Μόσχα προετοιμάζεται για το χειρότερο δυνατό σενάριο καθώς οι ΗΠΑ μπορεί να “χρύσωσαν το χάπι” και να μην έδωσαν στην Ουκρανία ATCMS με βεληνεκές 300 χλμ όμως τα πυρομαχικά που δίνουν εμβέλειας 80 χλμ μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στην Ρωσία.

Οι Ουκρανοί θα μπορέσουν να χτυπήσουν από απόσταση ασφαλείας τις ρωσικές δυνάμεις στο Φιδονήσι, στο Ντονμπάς ακόμη και στην Κριμαία εάν πλησιάσουν σε κάποιες θέσεις προκαλώντας σοβαρές ρωσικές απώλειες.

Γι αυτό και οι πρωτοφανείς δηλώσεις από πλευράς Μόσχα.ς

Ταυτόχρονα, σε μια πληροφορία της τελευταίας στιγμής, και η Βρετανία προτίθεται να δώσει από την πλευρά της MLRS M270B1.

Ρωσία: Aυξάνεται ο κίνδυνος άμεσης σύγκρουσης με ΗΠΑ

Η Ρωσία δήλωσε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν προηγμένα συστήματα MLRS και πυρομαχικά στην Ουκρανία είναι εξαιρετικά αρνητική και αυξάνει τον κίνδυνο άμεσης αντιπαράθεσης.

Το Reuters μεταδίδει ότι ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι η Μόσχα βλέπει τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία “εξαιρετικά αρνητικά”.

Ο Ριαμπκόφ έκανε ιδιαίτερη μνεία στα σχέδια των ΗΠΑ να προμηθεύσουν το Κίεβο με HIMARS, στο πλαίσιο του τελευταίου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας.

“Οι προσπάθειες να παρουσιαστεί η απόφαση ως περιέχουσα ένα στοιχείο “αυτοσυγκράτησης” είναι άχρηστες”, δήλωσε ο Ριαμπκόφ.

“Το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, επικεφαλής μιας ομάδας κρατών, επιδίδονται σε μια σκόπιμη άντληση όπλων στο καθεστώς του Κιέβου είναι κάτι προφανές”.

 

Κρεμλίνο: «Εξαιρετικά αρνητική» κίνηση

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Πιστεύουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκόπιμα και επιμελώς ρίχνουν λάδι στη φωτιά».

«Οι ΗΠΑ προφανώς εμμένουν στη γραμμή ότι θα πολεμήσουν τη Ρωσία έως τον τελευταίο Ουκρανό».

Ο Πεσκόφ είπε ότι η Μόσχα δεν εμπιστεύεται τέτοιες διαβεβαιώσεις. Είπε ότι αξιολογεί τον κίνδυνο εκτόξευσης ρουκετών σε ρωσικό έδαφος και λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα, αλλά ότι βλέπει το βήμα της Ουάσιγκτον «εξαιρετικά αρνητικά».

Όταν ρωτήθηκε πώς θα απαντούσε η Ρωσία εάν η Ουκρανία χρησιμοποιούσε πυραύλους που προμήθευσαν οι ΗΠΑ για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος, ο Πεσκόφ είπε:

«Ας μην μιλάμε για τα χειρότερα σενάρια».

Πρόσθεσε ότι τέτοιες προμήθειες δεν θα ενθαρρύνουν την ηγεσία της Ουκρανίας να επαναλάβει τις ειρηνευτικές συνομιλίες που έχουν σταματήσει.

Ερωτηθείς αργότερα εάν η κίνηση των ΗΠΑ αύξησε τις πιθανότητες εμπλοκής τρίτης χώρας στη σύγκρουση, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε:

«Τέτοιοι κίνδυνοι σίγουρα υπάρχουν. Είναι μια άμεση πρόκληση (από την Ουκρανία), με στόχο τη συμμετοχή της Δύσης σε στρατιωτική δράση».

Η Ουάσιγκτον συμφώνησε να προμηθεύσει τους πυραύλους, οι οποίοι μπορούν να πλήξουν στόχους έως και 80 χιλιόμετρα (50 μίλια), αφού η Ουκρανία έδωσε «διαβεβαιώσεις» ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τους πυραύλους για να χτυπήσει μέσα στη Ρωσία, δήλωσαν ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο Μπάιντεν έγραψε σε ένα άρθρο στους New York Times: «Κινηθήκαμε γρήγορα για να στείλουμε στην Ουκρανία σημαντική ποσότητα όπλων και πυρομαχικών, ώστε να μπορέσει να πολεμήσει στο πεδίο της μάχης και να βρίσκεται στην ισχυρότερη δυνατή θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Η Ρωσία ξεκινά ασκήσεις πυρηνικών διηπειρωτικών πυραύλων

H Ρωσία κινητοποιεί τις “Στρατηγικές Πυρηνικές Δυνάμεις” και τους επίγειους κινητούς εκτοξευτές πυρηνικών διηπειρωτικών πυραύλων Yars.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις ασκήσεις που πραγματοποιούνται στο Ιβάνοβο κοντά στη Μόσχα συμμετέχουν περίπου 1.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό και πάνω από 100 οχήματα του στρατού.

Στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος οι επίγειοι εκτοξευτές των Στρατηγικών Πυρηνικών Δυνάμεων του σχηματισμού Teikovsky. Θα εκτελέσουν ελιγμούς και θα τεθούν σε περιπολίες μάχης.

Οι άνδρες των Στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων θα πραγματοποιήσουν πορείες έως και 100 χλμ. Οι δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε θέσεις διασποράς με εναλλαγές θέσεων, καμουφλάζ και προστασία από δολιοφθορές.

Ταυτόχρονα, θα ληφθούν μια σειρά μέτρων για τον εντοπισμό, τον αποκλεισμό και την καταστροφή σαμποτέρ, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης νέων οχημάτων μάχης αντι-δολιοφθοράς Typhoon-M εξοπλισμένων με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ελιγμών, το απομακρυσμένο όχημα αποναρκοθέτησης Listva θα χρησιμοποιηθεί για τη συνοδεία του κινητού επίγειου συστήματος Yars σε διαδρομές μάχης περιπολίας.

Σύμφωνα με τον σενάριο της άσκησης, σαμποτέρ θα τοποθετήσουν τηλεκατευθυνόμενους εκρηκτικούς μηχανισμούς στη διαδρομή των Yars.

Ένα από τα καθήκοντα ύψιστης προτεραιότητας της άσκησης είναι η αναζήτηση και η καταστροφή των σχηματισμών δολιοφθοράς και αναγνώρισης κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

100 ασκήσεις μέσα στο καλοκαίρι!

Περισσότερες από 100 ασκήσεις διαφόρων επιπέδων θα πραγματοποιηθούν στις Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις κατά τη θερινή περίοδο.

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκπαιδευτικής περιόδου, οι Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις (RVSN) θα πραγματοποιήσουν περισσότερες από 300 ασκήσεις τακτικής (τακτικής-ειδικής) εκπαίδευσης, εκ των οποίων περισσότερες από 100 ασκήσεις διαφόρων επιπέδων.

Επιπλέον, θα αυξηθεί και ο αριθμός των ασκήσεων που θα διεξάγονται τόσο από ασκήσεις συντάγματος, τάγματος όσο και από ασκήσεις λόχου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »