Αυτοί που σιωπούν είναι και οι πιο οργισμένοι

Στο Μαξίμου υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το θέμα των δημοσκοπήσεων καθώς συνειδητοποίησαν από αυτά που έγιναν στην Κύπρο ότι τα πραγματικά αποτελέσματα ίσως να είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που φαντάζονται.

Το παράδειγμα της Κύπρου- όπου ο Νεόφυτος Αβέρωφ από φαβορί βρέθηκε τρίτος-, έχει θορυβήσει, κυρίως τη ΝΔ που θεωρεί ότι όπως και οι δημοσκοπήσεις στην Κύπρο, έτσι και στην Ελλάδα δεν ανίχνευσαν την λεγόμενη αντισυστημική ψήφο και κυρίως τις ομάδες που δεν πιάνουν τα ερωτηματολόγια των μετρήσεων.

Με λίγα λόγια η «αδιευκρίνιστη ψήφος» αποτελεί τον φόβο της ΝΔ για τις εθνικές εκλογές που πλησιάζουν.

Η Κύπρος έδειξε ότι η «βουβή ψήφος», δηλαδή αυτής που δεν έχει εκδηλωθεί στις δημοσκοπήσεις ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις.

Αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, φοβούνται αρκετά καθώς ακόμα δεν γνωρίζουν πόσο θα συμπιεστούν από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το τέλος της εκλογικής αναμέτρης.
Έφτασαν δημοσκοπικά στο 16% και τώρα οι δημοσκοπήσεις το βρίσκουν γύρω στο 10% με τάση να μειωθεί.

Στη ΝΔ ανησυχούν και με την χαμηλή απήχηση που έχουν στους νέους ψηφοφόρους.

Στη ΝΔ ξέρουν επίσης πως πολύ δύσκολα θα δουν την ψήφο και των δεξιών ψηφοφόρων οι οποίοι τους έχουν «γυρίσει την πλάτη» αφού πρώτα η ηγεσία του κόμματος γύρισε την δική του σε αυτούς.

 Αυτό σημαίνει πως η αυτοδυναμία είναι όνειρο «θερινής νυκτός» και πολύ πιθανό, όνειρο να αποτελεί ακόμα και η εκλογική πρωτιά στις πρώτες εκλογές που θα διεξαχθούν με απλή αναλογική.

Η «αδιευκρίνιστη ψήφος» μόλις «διευκρινιστεί» συνήθως είναι κατά των κυβερνώντων.

Οι δημοσκοπήσεις, έχουν δείξει ότι η Νέα Δημοκρατία υπολείπεται πολύ στις νεαρές ηλικίες και ότι το χάσμα αυτό δεν μπορεί να ξεπεραστεί.

Η νεολαία είναι μία κατηγορία η οποία δεν ενδιαφέρεται για όρους όπως «Αριστερά», «Δεξιά», «Κέντρο».

Πρόκειται για έννοιες που δεν έχουν κανένα συναισθηματικό υπόβαθρο για αυτές καθώς είναι εντελώς «απολιτίκ».

Αν πάει να ψηφίσει – διότι υπάρχει ένα ποσοστό αποχής που φτάνει και το 50% – θα ψηφίσει με βάση το τι επιδοκιμάζει και τι αποδοκιμάζει.

Οι μετρήσεις δείχνουν ότι αποδοκιμάζουν συνολικά τη ΝΔ.

Να σημειωθεί ότι σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουν και οι 17άρηδες.

Στη ΝΔ είχαν την ελπίδα ότι τα νούμερα που έβλεπαν στις δημοσκοπήσεις ήταν… ρεαλιστικά, αλλά μετά από αυτά που έγιναν στην Κύπρο δεν είναι καθόλου σίγουροι πλέον και τα χαμόγελα έχουν «εξαφανιστεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »