Η βιομηχανία συνθετικού κρέατος του Μπιλ Γκέιτς βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης, καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να απορρίπτουν το ψεύτικο κρέας, με τις μεγάλες εταιρείες να ανακοινώνουν μαζικές απολύσεις μετά την κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων.

Ο κόσμος μίλησε και απαιτεί αληθινό κρέας.

Προϊόντα ψεύτικου κρέατος, όπως το Beyond Meat και το Impossible Foods, τα οποία υποστηρίζονται σε μεγάλο βαθμό από τον Bill Gates, διαφημίζουν τα προϊόντα τους ως υγιεινές και φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις για το βόειο κρέας. Και οι δύο εταιρείες εκτόξευσαν τη δημοτικότητά τους το 2019, όταν άρχισαν να πωλούν τα προϊόντα τους με τεράστιες αλυσίδες fast food.

Ωστόσο, η τάση ήταν βραχύβια, καθώς οι καταναλωτές γρήγορα απέρριψαν τα ψεύτικα προϊόντα, με αποτέλεσμα η Impossible Foods να παραδεχτεί ότι αναγκάστηκε να απολύσει το 20% του προσωπικού της.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση της Beyond Meat, μιας άλλης εταιρείας ψεύτικου κρέατος του Μπιλ Γκέιτς, η οποία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μειώσει το ένα πέμπτο του εργατικού δυναμικού της, σύμφωνα με το Bloomberg.

 

 

Τα στελέχη της Beyond Meat απέδωσαν την ευθύνη για τη μείωση των πωλήσεων της εταιρείας από το 2021 έως το 2022 στη μειωμένη όρεξη των καταναλωτών για υποκατάστατα κρέατος, σύμφωνα με το Axios.

Πρόκειται για το τελευταίο πλήγμα για τον Bill Gates και το σχέδιό του να αναγκάσει τον δυτικό κόσμο να αντικαταστήσει πλήρως το βόειο κρέας με συνθετικά υποκατάστατα.

Ο Γκέιτς έμεινε άναυδος τον Ιούλιο του περασμένου έτους, όταν τα McDonald’s ανακοίνωσαν ότι εγκαταλείπουν το σχέδιο “ψεύτικο κρέας” λόγω της αντιπάθειας του κοινού για τα μπιφτέκια χωρίς κρέας.

Τον Νοέμβριο του 2021, η McDonald’s άρχισε να δοκιμάζει το μπιφτέκι McPlant χωρίς κρέας σε οκτώ εστιατόρια σε όλη την Αμερική. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η McDonald’s στη συνέχεια έθεσε σε εφαρμογή το μπιφτέκι McPlant σε 600 επιπλέον τοποθεσίες. Σύμφωνα με αναφορές, το πείραμα κατέληξε ως πλήρης αποτυχία.

Σε πρόσφατο σημείωμά του, ο αναλυτής της JP Morgan Ken Goldman επικαλέστηκε υπαλλήλους της McDonald’s που αποκάλυψαν ότι το κοινό μισούσε το μπιφτέκι.

“Η κοινή αντίληψη προβλέπει αύξηση 21% για τη συνολική ανώτατη γραμμή της BYND φέτος, ακολουθούμενη από άλλο 25% το επόμενο έτος. Αυτά τα ποσοστά δεν θα είναι εύκολο να επιτευχθούν, κατά την άποψή μας, χωρίς [τα McDonald’s] στις ΗΠΑ”, δήλωσε ο Goldman.

Τον Ιούλιο του περασμένου έτους μια ομάδα επιστημόνων εξέφρασε επίσης “σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια” σχετικά με το σχέδιο του Μπιλ Γκέιτς να “φέρει επανάσταση στο μέλλον της διατροφής”, βγάζοντας το παραδοσιακό κρέας από το τραπέζι και αντικαθιστώντας το με “κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο”, το οποίο παράγεται με τη λήψη βιοψίας βλαστικών κυττάρων από ένα ζωντανό ζώο και τη χρήση τους για την ανάπτυξη κρέατος σε βιοεργαστήριο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »