«Παγώνει» για δυο χρόνια η εξωτερική βοήθεια σε όλες τις χώρες που βοηθούσε οικονομικά η «Γηραιά Αλβιώνα»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ θα διακόψει την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία λόγω των βαρύτατων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα

Θα εμφανιστεί ως «πάγωμα» του προϋπολογισμού για τη βοήθεια προς ξένες χώρες για άλλα δύο χρόνια, όπως μετέδωσε χθες Παρασκευή η εφημερίδα Telegraph επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές.

Επί της ουσίας ο Ρίσι Σούνακ προετοιμάζει άπαντες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της Βρετανίας για εν μέρει τουλάχιστον, αποχώρηση από την στήριξη της Ουκρανίας.

Στην πραγματικότητα αυτό που περιμένει είναι η διαφαινόμενη συντριβή των Δημοκρατικών (με βάση τις δημοσκοπήσεις θα χάσουν τον έλεγχο Γερουσίας και Κογκρέσου) στις ενδιάμεσες εκλογές στις 8 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, από τους Ρεπουμπλικανούς, οι οποίοι έχουν δηλώσει επανηλειμμένα πως «δεν θα παραμείνουν οι ΗΠΑ το ΑΤΜ του Κιέβου».

Στις ΗΠΑ οι Αμερικανοί είναι εξοργισμένοι με την κυβέρνηση Μπάιντεν και τους εξτρεμιστικούς κύκλους που την ελέγχουν και σπρώχνουν την χώρα σε μία πυρηνική αντιπαράθεση με την Ρωσία ενώ η ακρίβεια στα καύσιμα «πονάει» πλέον και την αμερικανική μεσαία τάξη.

Αν δεν αναγκαστεί η κυβέρνηση Μπάιντεν να «μαλακώσει» την στάση της έναντι της Ρωσίας, τότε όλοι στην Ευρώπη θα συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο το οποίο νομοτελειακά οδηγεί στην οικονομική κατάρρευση και μετά από αυτήν σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις.

Ένας πυρηνικός πόλεμος είναι πλέον πιθανός.

Ένα «πάγωμα» της οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία από την Βρετανία και πιθανότατα μετά τις 8 Νοεμβρίου και από τις ΗΠΑ θα σημάνει το ουσιαστικό τέλος της πολεμικής προσπάθειας της Ουκρανίας.

Το ύψος των δαπανών της Βρετανίας για βοήθεια προς ξένες χώρες έχει οριστεί στο 0,5% του εθνικού εισοδήματος. Πριν από δύο χρόνια, η κυβέρνηση είχε περικόψει τις δαπάνες για βοήθεια προς ξένες χώρες, λόγω του πλήγματος στη βρετανική οικονομία από την πανδημία του κορωνοϊού (Covid-19).

 Ο Σούνακ, ο οποίος ήταν τότε υπουργός Οικονομικών, είχε δηλώσει πέρυσι ότι οι δαπάνες για βοήθεια προς ξένες χώρες θα έπρεπε να επιστρέψουν στο 0,7% της οικονομικής παραγωγής από το δημοσιονομικό έτος 2024-2025.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Telegraph, εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης της περικοπής δαπανών για βοήθεια προς ξένες χώρες κατά άλλα δύο χρόνια, δηλαδή μέχρι το δημοσιονομικό έτος 2026-2027.

Η κυβέρνηση Σούνακ προχωρά σε περικοπές δαπανών και ακυρώνει φοροελαφρύνσεις σε μια περίοδο κατά την οποία το αυξανόμενο κόστος από στεγαστικά δάνεια, τρόφιμα, καύσιμα και θέρμανση πλήττει τους προϋπολογισμούς των βρετανικών νοικοκυριών

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »