Άγρια επεισόδια στους δρόμους της Γαλλίας για τρίτη ημέρα

Σε εποχές Covid-19 μας γυρνά το Παρίσι, καθώς η δημοτική αρχή του Κλαμάρ, ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 06:00 (τοπική ώρα) για τις επόμενες τέσσερις νύχτες, λόγω των βίαιων επεισοδίων. 

Ταραχές ξέσπασαν χθες το βράδυ σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας, ιδίως στα προάστια της πρωτεύουσας, μετά τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ από πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου. Στην περιοχή του Κλαμάρ πυρπολήθηκε ένα τραμ τη νύχτα που πέρασε.

Το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας θα ισχύσει από το βράδυ της Πέμπτης έως τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Νωρίτερα, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι περίπου 40.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν απόψε σε όλη τη Γαλλία, εκ των οποίων 5.000 στο Παρίσι και τα προάστιά του, λόγω του κινδύνου να ξεσπάσουν νέες ταραχές.

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τους κορυφαίους υπουργούς του σε μια συνάντηση στις 8 το πρωί την Πέμπτη, έπειτα από δύο νύχτες βίας με εμπρησμούς σε διάφορες πόλεις. Σημειώνεται, ότι από τις ταραχές της Τετάρτης συνελήφθησαν 150 άτομα, σύμφωνα με το CNN.

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τους κορυφαίους υπουργούς του σε μια συνάντηση στις 8 το πρωί την Πέμπτη, έπειτα από δύο νύχτες βίας με εμπρησμούς σε διάφορες πόλεις. Σημειώνεται, ότι από τις ταραχές της Τετάρτης συνελήφθησαν 150 άτομα, σύμφωνα με το CNN.

 

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Μακρόν φέρεται να δήλωσε στους υπουργούς ότι η βία στα επεισόδια από το βράδυ Τετάρτης ήταν «αδικαιολόγητη». Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ολιβιέ Βεράν, καταδίκασε επίσης τη βία λέγοντας: «Δεν είναι η Γαλλική Δημοκρατία που σκότωσε αυτόν τον νεαρό, ήταν ένας άνθρωπος που θα κριθεί».

 

Οι περιφερειακοί μεταφορείς του Παρισιού δήλωσαν ότι τα δρομολόγια λεωφορείων και τραμ θα σταματήσουν στις 21:00, αν και το μετρό θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Αλλά τα δρομολόγια του τραμ και των λεωφορείων είναι για πολλούς οι μόνες συνδέσεις με τα εξωτερικά προάστια του Παρισιού, όπου δεν φτάνει το μετρό.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »