“Fast-track” διάλυση της Ουκρανίας – Δείτε βίντεο από την επιστράτευση των Ρώσων

Με “fast-track” διαδικασίες έρχεται η διάλυση της Ουκρανίας καθώς η ρωσική Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή) θα θέσει προς συζήτηση την ερχόμενη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου τα νομοσχέδια που ενσωματώνουν τις 4 πρώην ουκρανικές περιοχές στις οποίες διεξάγονται τώρα τα δημοψηφίσματα.

Συνεπώς, αμέσως μετά το πέρας των δημοψηφισμάτων στις 27 του μήνα σε Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Ζαπορίζιε και Χερσώνα, θα ακολουθήσει η επικύρωση της αλλαγής συνόρων στις 29 Σεπτεμβρίου.

Λίγο αργότερα αναμένεται ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, να απευθύνει νέο διάγγελμα στο οποίο θα κηρύξει στρατιωτικό νόμο και θα παραδώσει τελεσίγραφο στους Ουκρανούς να αποχωρήσουν εντός 24 ωρών από τα εδάφη που πλέον ανήκουν στην Ρωσία.

Σε διαφορετική περίπτωση η Ρωσία θα κηρύξει τον πόλεμο στην Ουκρανία καταργώντας τον όρο “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” και ότι αυτός συνεπάγεται. Θα πρόκειται για ολοκληρωτικό πόλεμο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενδέχεται μιλήσει στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση στις 30 Σεπτεμβρίου.

Τότε αναμένεται περίπου να παραδοθεί και το ρωσικό τελεσίγραφο στους Ουκρανούς.

Με τον τρόπο αυτό θα επιβεβαιωθεί και το προ διμήνου δημοσίευμα του WarNews247 για ” “fast-track” διάλυση της Ουκρανίας.

 

Την Πέμπτη αλλάζουν τα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας!

Πιο αναλυτικά, η ρωσική Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή) θα θέσει προς συζήτηση την ερχόμενη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου νομοσχέδια που ενσωματώνουν τμήματα της Ουκρανίας στη Ρωσία, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή.

Το τηλεγράφημα του TASS αναμετέδωσε το Reuters.

Η Μόσχα ξεκίνησε χθες, Παρασκευή, τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για την ένταξη στη Ρωσία, σε τέσσερις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας, προκαλώντας την καταδίκη από το Κίεβο και την Δύση, που απέρριψαν τις ψηφοφορίες ως απάτη και δεσμεύτηκαν να μην αναγνωρίσουν τα αποτελέσματά τους.

Η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS έδωσε ήδη μια πρώτη εικόνα από τα δημοψηφίσματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του, η πρώτη ημέρα του δημοψηφίσματος στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ κύλησε ομαλά.

Ταυτόχρονα, και οι δύο δημοκρατίες ανέφεραν βομβαρδισμούς από την Ουκρανία.

Μάλιστα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε δυτικά του Ντονέτσκ, ενώ στην πόλη Ρουμπιζνόγε της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να ψηφίσουν σε ένα καταφύγιο.

Λόγω της πιθανότητας ουκρανικών χτυπημάτων, ορισμένα εκλογικά τμήματα, ιδίως εκείνα στο Αλτσέβσκ και στο Σεβεροντονέτσκ, έκλεισαν νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Πόσοι ψήφισαν;

Περισσότερο από το 20% των πολιτών φέρεται να είχε ψηφίσει στις δημοκρατίες του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ) στις 20:00 της Παρασκευής.

Το 23,64% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και το 21,97% των εγγεγραμμένων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Σύμφωνα με το TASS, το 15,31% των ψηφοφόρων συμμετείχαν στη διαδικασία στην περιοχή της Χερσώνας και το 20,52% στη Ζαπορίζια.

Μοιράζουν δισκία ιωδιούχου καλίου στα σχολεία της Πολωνίας!

“Η Πολωνία έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για μια πυρηνική καταστροφή” αναφέρει η εφημερίδα Rzeczpospolita η οποία προσθέτει ότι “τα σχολεία στην Πολωνία ετοιμάζονται να διανείμουν δισκία ιωδιούχου καλίου στα παιδιά «λόγω της κλιμάκωσης στην Ουκρανία»

Τέτοιες πληροφορίες υπάρχουν μεταξύ άλλων και από τη Βαρσοβία. Εκεί, το Μητροπολιτικό Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες για τη διανομή δισκίων που περιέχουν ιωδιούχο κάλιο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης από ακτινοβολία».

Οι διευθυντές σχολείων ενημερώθηκαν ότι μπορούν να συμμετέχουν στη διανομή προστατευτικού εξοπλισμού από τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας.

Το ιωδιούχο κάλιο είναι μια ουσία που εμποδίζει την απορρόφηση του ραδιενεργού ιωδίου-131. Χορηγείται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης από ακτινοβολίες και μπορεί να εμπλέκονται διευθυντές σχολείων. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ενημέρωσης που έγινε στους διευθυντές στην Εθνική Ένωση Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

“Μας ενημερώνουν για συναντήσεις κατά τις οποίες υποχρεούνται από τους δήμους να μοιράζουν δισκία σε περίπτωση πιθανής απειλής. Μερικοί άνθρωποι ακούνε ότι θα έχουν έξι ώρες για μια τέτοια διανομή από την ανακοίνωση του συναγερμού, αν και δεν είναι βέβαιο αν η διαδικασία θα είναι η ίδια παντού” λέει στη “Rzeczpospolita” η Marek Pleśniar, διευθυντής του γραφείου της OSKKO.

Προσθέτει ότι τέτοια σήματα ρέουν μεταξύ άλλων από τη Βαρσοβία. Πράγματι, το συμβούλιο της πρωτεύουσας επιβεβαιώνει ότι “προετοιμασίες για τη διανομή δισκίων που περιέχουν ιωδιούχο κάλιο πραγματοποιούνται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης λόγω διαρροής ακτινοβολίας”.

“Τα παραπάνω εκτελούνται από το δημαρχείο σε στενό συντονισμό με τα περιφερειακά γραφεία, προετοιμάζοντας σημεία διανομής στις περιοχές (που υποδεικνύονται από τους δημάρχους) και υποδεικνύοντας συντονιστές που είναι υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή της δράσης στην περιοχή” τονίζει ο Jakub Leduchowski, εκπρόσωπος για την πόλη της Βαρσοβίας.

«Η εξάπλωση του ιωδιούχου καλίου συνδέεται με εχθροπραξίες στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζιε», προσθέτει η Rzeczpospolita. Αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο…

“Η διανομή των χαπιών θα ξεκινήσει μετά την υιοθέτηση του διατάγματος του Mazowiecki», δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του δικαστή της Βαρσοβίας Jakub Leduchowski.

Δείτε βίντεο από την επιστράτευση των Ρώσων. Χιλιάδες συγκεντρώνονται απ’ όλη την ρωσική επικράτεια.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »