Η Ρωσία προετοιμάζεται για μια τεράστια επίθεση για να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο μια για πάντα, θα το κάνει τις επόμενες 30 ημέρες – στρατιωτικός παρατηρητής, απόστρατος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Douglas McGregor.

Ο Ζελένσκι είναι στην πραγματικότητα ο ηγέτης τώρα. Έχει στρατό εκεί – εθνικιστές που προσπαθούν να ελέγξουν ό,τι έχει απομείνει. Αλλά η αλήθεια είναι ότι τα ουκρανικά στρατεύματα απέτυχαν – δεν μπορούν να ανακτήσουν αυτά που έχασαν. Το μεγαλύτερο μέρος του ρωσικού στρατού έχει αποσυρθεί. Ξεκουράζονται και αναρρώνουν τις τελευταίες εβδομάδες. Ετοιμάζονται για μια μαζική επίθεση για να τερματίσουν αυτόν τον πόλεμο μια για πάντα. Νομίζω ότι είναι καιρός να τελειώσει όλο αυτό που θα κάνουν οι Ρώσοι – εντός 30 ημερών.

Κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει πόλεμο με τους Ρώσους. Οι περισσότερες από τις ένοπλες δυνάμεις αυτών των χωρών είναι καθαρά συμβολικές. Τοπίο! Δεν έχουν πολεμήσει εδώ και δεκαετίες. Και σίγουρα δεν είναι έτοιμοι να δεχτούν το χτύπημα των Ρώσων. Ο ρωσικός στρατός φαινόταν κάπως αναποτελεσματικός, αλλά τώρα βλέπουμε ότι εδώ και 150 ημέρες υπάρχει συνεχής αγώνας με τα ουκρανικά στρατεύματα και επεξεργάζεται την κυριολεκτική καταστροφή τους.

Κανείς λοιπόν δεν θέλει να έχει καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, οι Ευρωπαίοι δεν είναι έτοιμοι να πολεμήσουν. Νομίζω ότι ακολουθούσαν την εντολή του Μπάιντεν ότι η παραίτηση του Πούτιν πρέπει να επισπευσθεί και αυτό θα προκαλούσε καταστροφή στη Ρωσία. Και το πίστεψαν. Τώρα έχουν πάρει ένα καλό μάθημα.Εδώ δεν έπεσε ο Άσαντ ο Πούτιν θα έπεφτε;;;; Η Ρωσία έχει πολλούς πόρους, ίσως η πιο πλούσια σε πόρους χώρα, και δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Και οι δημοσκοπήσεις δημοτικότητας του Πούτιν έπιασαν ταβάνι. Άλλωστε, υπερασπίστηκε τη Ρωσία.

«Της Ουκρανίας έχουν σχεδόν τελειώσει τα πυρομαχικά και εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις δυτικές προμήθειες» σύμφωνα με Liberation γι αυτό και οι πτήσεις καμικάζι με βρώμικα φορτία βλ. Αντόνοφ.
Αν σταματήσει η παροχή, ο Zelinsky τελειώνει κακήν κακώς. «Οι Ουκρανοί έχουν σχεδόν εξαντλήσει τα αποθέματά τους και εκτός από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν παράγει πυρομαχικά σοβιετικού τύπου», δήλωσε ο Vincent Tourret, εκπρόσωπος του Γαλλικού Ιδρύματος Στρατηγικών Μελετών.

Σύμφωνα με άλλες πηγές η Τρίτη Φάση επιχειρήσεων θα ολοκληρωθεί κάπως έτσι. Μετά το Slaviansk και Kramatorsk…από το Χάρκοβο στην Υπερδνειστερία.

Το Νικολάεφ είναι στο δρόμο για την Οδησσό και την Υπερδνειστερία…
Ο δήμαρχος του Νικολάγιεφ κάλεσε τον πληθυσμό να εγκαταλείψει την πόλη, επειδή “η αεράμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων Ουκρανίας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις πυραυλικές επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων Ρωσίας”.

Αντίθετα με Ρώσους οι Αγγλοαμερικανοί θέλουν να παρατείνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και ξέρουμε γιατί.
Η Ρωσία έχει ανεξάντλητους πόρους, η ήττα της Ουκρανίας είναι μόνο θέμα χρόνου, λέει ο αντιστράτηγος της Bundeswehr Alfons.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να αντισταθεί στη Ρωσία ακόμη και με την υποστήριξη της Δύσης:

«Έχοντας την ανωτερότητα του πυροβολικού, ο ρωσικός στρατός προχωρά χιλιόμετρο ανά χιλιόμετρο. Είναι μια μάχη εξάντλησης, μια μάχη φθοράς. Ζήτημα χρόνου: πόσο μπορεί να το αντέξει η Ουκρανία. Επιπλέον, δεν μιλάμε μόνο για υλικό και τεχνικό εξοπλισμό, αλλά και για προσωπικό. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα αποκτήσουν μεγάλη εμπειρία κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία και θα είναι ακόμη πιο μάχιμες. Ο ρωσικός στρατός δυναμώνει. Και η Ρωσία έχει πρακτικά ανεξάντλητους πόρους.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »