Περικύκλωση Ελλάδος-Αιγύπτου επιδιώκει ο Ερντογάν
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία έστειλε το τελευταίο αντιαεροπορικό σύστημα KORKUT, στη Λιβύη.

Πρόσφατες δορυφορικές εικόνες που κυκλοφόρησαν σε λογαριασμό στο Twitter έδειξαν ότι τα τουρκικά αντιαεροπορικά συστήματα Κορκούτ αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση Al-Watiya στη δυτική Λιβύη.

Η αεροπορική βάση εξοπλίζεται πυρετωδώς τόσο από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις όσο και από τις δυνάμεις της κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας της Τρίπολης.

Το KORKUT έχει πρόσφατα σχεδιαστεί και αναπτυχθεί για αποτελεσματική αεράμυνα ενάντια σε εναέριες απειλές. Αποτελείται πυροβόλα των 35 mm και ένα σύστημα ελέγχου και μπορεί να λειτουργήσει πλήρως αυτόνομα.

Το όχημα εντολής και ελέγχου εντοπίζει και παρακολουθεί στόχους με το τρισδιάστατο ραντάρ αναζήτησης, αξιολογεί τις απειλές και “κλειδώνει” τους στόχους.

Πληροφορίες φέρουν την Άγκυρα να ετοιμάζεται να μεταφέρει στην ίδια βάση και αντιαεροπορικά συστήματα (HİSAR-A) για να καταστήσει την βάση ικανή να αντεπεξέρχεται σε όλες τις απειλές.

Υπενθυμίζουμε ότι δύο φορές “άγνωστα αεροσκάφη” ισοπέδωσαν την βάση και κατέστρεψαν τουρκικά συστήματα που βρίσκονταν μέσα σε αυτή.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν παραγγείλει 40 οπλικά συστήματα, οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν το 2022.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες θέλουν να αναβαθμίζεται πυρετωδώς και η ναυτική βάση στην Μισράτα, για λογαριασμό του τουρκικού ΠΝ, σε μια προσπάθεια της Άγκυρας να μεταφέρει μονάδες επιφανείας και υποβρύχια στα νότια της Ελλάδος και δίπλα στην Αίγυπτο.

Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι η παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων στην Μισράτα, που αναβαθμίζεται σε μεγάλη ναυτική βάση, θεωρείται “απαραίτητη για την ασφάλεια των… δραστηριοτήτων γεώτρησης στην περιοχή”.

Το λιμάνι της Μισράτα θα είναι διαθέσιμο στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με την αεροπορική βάση Watya συνεχώς, τονίζουν οι ίδιοι.

Ο Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει μια βάση στην Λιβύη για να παρενοχλεί τις δύο χώρες στις όποιες προσπάθειες κάνουν είτε με τον αγωγό East Med, είτε με άλλες εργασίες έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Υπενθυμίζουμε ότι παγκοσμίου φήμης περιοδικό Forbes ανέφερε χθες ότι Τουρκία “παίζει με την φωτιά” αφού προωθεί δυναμικά τις αμφιλεγόμενες δραστηριότητές της στην Ανατολική Μεσόγειο, αντιμετωπίζοντας μια αυξανόμενη αντίθεση από περιφερειακά κράτη, πολλά από τα οποία έχουν τρομερό πολεμικό ναυτικό (μέσα σε αυτά και η Ελλάδα).

Ήδη το γαλλικό ελικοπτεροφόρο τύπου Μιστράλ Tonnerre, το οποίο είχε ρότα για την Βυρητό για την παροχή βοήθειας στο Λίβανο, ενώθηκε χθες το βράδυ με τη φρεγάτα La Fayette και κατέπλευσε στην Κύπρο όπου πραγματοποίησε ναυτική άσκηση με το ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Ουσιαστικά η Άγκυρα επιδιώκει να ελέγξει ολόκληρη την Α. Μεσόγειο ως κράτος… με την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην περιοχή, κάτι που αποτελεί μέρος του ακόμα πιο μεγαλεπήβολου σχεδίου της, να αναβιώσει την πάλαι ποτέ εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, της πιο μισητής και αιματοβαμμένης στην ανθρώπινη ιστορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »