Στο χάος βυθίζεται ο Ισραήλ και η Λωρίδα της Γάζας εξαιτίας των συγκρούσεων ανάμεσα σε Ισραηλίτες και Παλαιστινίους.

Μετά τον ρουκετοπόλεμο που έλαβε χώρα γι’ ακόμα μία βραδιά η Χαμάς ισχυρίζεται πως εξαπέλυσε επίθεση με drone κατά χημικού εργοστασίου κοντά στα σύνορα της Γάζας.

Ειδικότερα, ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς, Al-Qassem, επεσήμανε σήμερα πως εξαπέλυσε την εν λόγω επίθεση σε χημικό εργοστάσιο στην περιοχή Νιρ Οζ, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Σημειώνεται πως το βράδυ που πέρασε «σημαδεύτηκε» από νέες επιθέσεις και από τις δύο πλευρές, ενώ οι αρχικές πληροφορίες που είχαν μεταδώσει οι δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ περί χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα, διαψεύστηκαν.

Οι ισραηλινές δυνάμεις, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έκαναν λόγο για εναέρια και χερσαία επιχείρηση, ωστόσο ώρες αργότερα πηγή τους επεσήμανε πως δεν έχουν σταλεί χερσαίες δυνάμεις.

Την ίδια ώρα η Χαμάς έχει εκτοξεύσει συνολικά πάνω από 1.750 ρουκέτες προς το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός μέσω Twitter γνωστοποίησε ότι δέχθηκε περισσότερες από 1.750 ρουκέτες από την Λωρίδα της Γάζας, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο επτά Ισραηλινών και τον τραυματισμό άλλων 523.

«Σε αντίδραση (σ.σ. στις επιθέσεις)», οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις «έπληξαν πάνω από 650 θέσεις των τρομοκρατών στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων θέσεων εκτόξευσης ρουκετών και δέκα υπόγειων στοών που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις», ενώ «σκότωσαν πάνω από 100 μαχητές της Χαμάς και του (Παλαιστινιακού) Ισλαμικού Τζιχάντ», πρόσθεσε.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανέφερε νωρίτερα ότι τουλάχιστον 109 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ενώ άλλοι 620 τραυματίστηκαν στις ισραηλινές επιδρομές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »