Ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο του Καυκάσου
Η   Σύρραξη που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή του Ναγκόρνο/Καραμπάχ, φαίνεται πως θα μετατραπεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Οι Αρμένιοι αντιστέκονται σθεναρα, όμως οι βιαιότητες των Αζέρων, που πολύ πιθανό να δρουν με τις ευλογίες της Άγκυρας, δεν έχουν τελειωμό. Πρόκειται ολοφάνερα πλέον για μία εθνοκάθαρση από πλευράς του Αζερμπαϊτζαν, καθώς ως στόχο φαίνεται οτι έχει να εξολοθρεύσει τους Αρμένιους στο Αρτσάχ.

Εδώ και κάποιες ώρες, όπως σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, φαίνεται πως οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν πυραύλους Smerch κατά της πόλης Hadrut, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας της Αρμενίας, Artsrun Hovhannisyan.

Οι επιθέσεις συνεχίζονται, με σκοπό να θανατώσουν όσο περισσότερους άμαχους μπορούν…

Στοχοποιούν ξένους δημοσιογράφους οι Αζέροι
Στο τρίτο περιστατικό στόχευσης σε δύο ημέρες στην περιοχή του Καραμπάχ, η RIA Novosti ανέφερε ότι ένα λεωφορείο που μετέφερε προσωπικό μέσων μαζικής ενημέρωσης από τη Ρωσία και την Αρμενία, μαζί με έναν Αμερικανό δημοσιογράφο, βομβαρδίστηκε από το Αζερμπαϊτζάν.

Ένας ανταποκριτής της RIA Novosti δήλωσε ότι το περιστατικό δεν οδήγησε σε τραυματισμούς μεταξύ των επιβατών του λεωφορείου, αλλά η επίθεση φαίνεται σκόπιμη.

Το πρακτορείο δημοσίευσε βίντεο που τεκμηριώνουν την έκταση της καταστροφής του λεωφορείου.
Τα ονόματα των δημοσιογράφων και του προσωπικού των μέσων ενημέρωσης δεν δημοσιεύθηκαν από τον οργανισμό.

Αυτό συμβαίνει μια μέρα αφότου τραυματίστηκαν τέσσερις δημοσιογράφοι, δύο από αυτούς Γάλλοι, από την ομάδα εφημερίδων Le Monde, μετά από βομβαρδισμό από το Αζερμπαϊτζάν στην πόλη Martoni στο Καραμπάχ.

Με τη σειρά του, νωρίτερα την ίδια μέρα, το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι μια ομάδα δημοσιογράφων, συμπεριλαμβανομένων των αλλοδαπών, βομβαρδίστηκε από τον Αρμενικό στρατό στο χωριό Γκαμπάνλι στην επαρχία Τάρταρ.

Οι Σύριοι μισθοφόροι αποδεκατίζονται από τα αρμενικά στρατεύματα
Οι Σύριοι μισθοφόροι που στάλθηκαν στην περιοχή του Καραμπάχ για να πολεμήσουν εξ ονόματος του Αζερμπαϊτζάν υπέστησαν σημαντικές απώλειες τις τελευταίες 48 ώρες, καθώς ο αριθμός των θανάτων τους συνεχίζει να αυξάνεται.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), οι Τούρκοι μισθοφόροι υπέστησαν μεγάλες απώλειες στην περιοχή του Καραμπάχ, με 28 μαχητές να σκοτώνουν και 60 τραυματίες σε συγκρούσεις με τις Αρμενικές δυνάμεις.

Η έκθεση SOHR επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό ενός σύρου μαχητή στο BBC την Τετάρτη για εξαπάτηση κατά την πρόσληψή τους στο Αζερμπαϊτζάν.

Τα πρώτα θύματα αναφέρθηκαν την Τετάρτη το πρωί, όταν τοπικοί ακτιβιστές στη βόρεια Συρία άρχισαν να αναφέρουν για τις απώλειες μαχητών από τις τουρκικές υποστηριζόμενες μαχητικές ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Σύριοι μαχητές δέχτηκαν 1.500 δολάρια το μήνα για να αναπτυχθούν στο Αζερμπαϊτζάν, όπου αναγκάστηκαν να πιστέψουν ότι θα προστατεύουν στρατιωτικά σημεία εντός της χώρας.

Ωστόσο, η ανάπτυξή τους στο Αζερμπαϊτζάν πήρε τη σειρά του το χειρότερο αυτήν την εβδομάδα, όταν ξέσπασαν έντονες συγκρούσεις μεταξύ του στρατού του Αζερμπαϊτζάν και των αρμενικών δυνάμεων.

Σε συνέντευξή του στο BBC, ένας σύριος μαχητής με το όνομα Abdallah είπε ότι οι δυνάμεις τους αναπτύχθηκαν στις πρώτες γραμμές και τους απειλούσαν με φυλάκιση εάν αρνούνταν να πάνε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, παρά τους ισχυρισμούς για συριακές απώλειες, το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν υποστηρίζει ότι κανένας ξένος μαχητής δεν αγωνίζεται επί του παρόντος στις τάξεις τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »